728 x 90

Khamis, 29 Oktober 2015

Projek Gula-gula


Projek Gula-gula

Saya sedang siapkan pek gula-gula untuk satu majlis hujung minggu ni. Packaging kita buat sendiri. Lipat-lipat gam siap! Nanti saya tunjukkan tutorialnya. Boleh jadi inspirasi untuk party planning especially yang melibatkan anak-anak kecil :)

Pada masa yang sama, tengah siapkan hadiah-hadiah. Senang nanti kita pos sekali harung semua. Rakan-rakan, adik-adik yang rasa saya ada hutang hadiah,...hadiah top commentator ke,..Jom Cuba Nasib ke,...sabar ye...tunggguuuuuuuu! :)



79 ulasan:

  1. same to sis JM...malam ni baru nak masuk sampul hadiah to commentar tu...asyik tertangguh je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, sis! Saya niat nak settlekan semua sebelum Disember hehehe

      Padam
    2. bercinta nak buat pun kan.. ;)

      Padam
  2. mcm senang je kan..lipat2 gam siap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tutp mata pon blh buat kan Sis JM... hihihihih

      Padam
    2. senang sangat tu. nanti kak farah bagi tutorial kita tengok sis JM boleh buat tak :D

      Padam
    3. kak Farrah buat memang senang, kalau kita buat?hehehe

      Padam
    4. Ikhwan!! nipu sgt tu tutup maa pun boleh buat ahahaha

      Padam
    5. TKK!!!! ahahaah...senamg mcm mana pun..kalau sis JM yg buat hurrmm hancus!

      Padam
    6. Senanggggg. Sangat senang! Tapi, kalau nak pejam mata, kena tutup sebelah mata jelah. Kalau pejam dua-dua memang tak jadi apa :)

      Padam
    7. Sis JM , dont give up, belajar dengan sifu kak Farah

      Padam
    8. kalau jenis x kreatif cam akak ni..hurrmmm mmg x menjadi

      Padam
    9. Kena rajin usaha la sis JM walaupun tak kreatif ya

      Padam
  3. Balasan
    1. kan.. macam rare je nampak gula2 tu....

      Padam
    2. Gula-gula ni beli kat Mark & Spencer. Bukan saya beli. Orang lain yang beli, saya tukang pek kan je :)

      Padam
    3. kt tmpt mahal..patut laa x penah nmpk ;-)

      Padam
    4. Baru nak tanya pasal gula gula ni. Tq kak farrah bagitahu..

      Padam
  4. tak sabar wana nak tengok hasil projek..mesti comel dan awesome!!! ;D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hasil tangan kreatif cikgu ni mmg awesome...

      Padam
    2. Alamak,..tak delah awesome mana...tapi yang ini simple and practical. Nak suruh budak2 buat pun ok je :)

      Padam
    3. nanti share ekk farrah.
      mana la tau aida boleh suruh anak2 dara tu buat.
      nurin mcm berminat.
      syuhada tu ada kureng skit minat kraf kraf ni :)

      Padam
  5. wow rajin akak buat sendiri bekas tu.. Kalau saya yg malas ni letak dlm plastik ais-cream malaysia tu ikat kemas2.. hihihihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. kata si kreatif memang rajin la ikhwan. hihi.

      Padam
    2. Ikat pakai plastik aiskrim tu pun kira kreatif apa,..:D

      Padam
    3. A'ah. Kreatif laa tuu, kan Kak Farrah. Saya tak terfikir pun nak letak gula2 dalam plastik eskrim. Saya bagi terus jer gula2 tuu. Hahaha XD

      Padam
  6. Balasan
    1. Yang bulat bergelung tu decorated tape, Mazni. Yang ada wordings pula clear stamps. Untuk cop cop :)

      Padam
  7. Rasa nak upah kak farrah buat goodies utk kita hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh eh....Scha dah nak jamu nasi minyak ke? :)

      Padam
  8. nampak macam senang , kreatif mmg senang, tapi tak try tak tahu susah ke senang :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Don't worry, TKK. Ini memang senang!

      Padam
  9. Sabar menanti entri tutirial

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggu 'tutirial' nya eh, ahaks ;)

      Padam
    2. Hahahaha aduhhh typo.. tutorial la

      Padam
  10. Balasan
    1. Ala Kak Nieda,..usah ngomong kaya gitu deh,..bikin saya malu! ;)
      Saya ni takdelah kreatif mana, kak.

      Padam
  11. Tak sabar nak tengok tutorialnya

    BalasPadam
  12. Wah.. projek gegula ye.. nak jugakk !

    BalasPadam
    Balasan
    1. kih kih kih kih ..firah...cam biasa..kalau dpt share ngan sis JM eh

      Padam
    2. Firahhhhhh! Akak dah terima gift dari Firah. Domo arigato! Flying kiss 100x :)

      Padam
  13. Mesti hasil akhirnya comel sangat :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau kita hias, hias dan hias lagi,..memang comel :)
      Tapi untuk yg ni, akak buat simple je..

      Padam
  14. wah.. semua rajin farah ni.. rajin masak.. rajin buat projek...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Time rajin je, Qisha. Cuba datang angin lintang tak de mood,..satu apa pun tak buat :)

      Padam
  15. wah..mesti cantik hasil nya nti... jgn lupa tunjuk klu dah siap...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah, atie. Nanti akak kongsi di sini :)

      Padam
  16. Rajinnnya...macam betul jer gula-gula tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gula2 tu memang betul, Sis Fida. Nak dibungkus buat individual pek beri pada budak2 :)

      Padam
  17. inspiring btol la farrah.
    nanti share ekk.
    mudah skit. tahun depan ijat masuk tadika.
    dulu kakak2 aida beli aje.
    buat sendiri? hu hu hu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa, yg ini Aida dgn bantuan kakak2 boleh buat sendiri. In shaa Allah, saya akan buat entri secepat mungkin :)

      Padam
  18. untunglar dpt hadiah top comentator ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. siapa yg untung tu Wak? bukan ke Wak pun akan daat ;p

      Padam
    2. Yelah,..sape yg beruntung tu wak?

      Padam
    3. wak malu2.. xnak eh wak? bak mai sini

      Padam
  19. wah xsabar pulak nak ngok. mesti comel kan (・∀・)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggu ye,..nanti tgk comel ke idak :)

      Padam
  20. agak2, eyja dapat x hadiah tu. hehehe

    BalasPadam
  21. Menariknya.. x sabar nak tengok tutorialnye..

    BalasPadam
  22. Kreatifnya. Nnt up tutorial ye

    BalasPadam
  23. sy pun tertangguh lagi nk pos kt kengkawan....masa belum mengizinkan

    BalasPadam
  24. rajinnya akak buat hadiah utk top komentar dll kan.. insyaaAllah,murah rezeki akak.. :)

    sebenarnya tgk gula-gula tu asal menarik semacam.. hahaha

    BalasPadam
  25. ini projek yang paling saya suka.. yeay! nanti tunjuk gambar k

    BalasPadam
  26. mesti comel hasilnya nanti.. ;)

    BalasPadam
  27. I pun xtau nak kasi apa kat kawan2.. bagi kasih sayang lah senang.. Hihi

    BalasPadam
  28. klu setakat nak buat simple mungkin boleh, tapi klu nak hasilkan banyak macam xboleh..
    *malas..
    Hihihi

    BalasPadam
  29. dah nak memasuki musim orang kahwin.. boleh laa meminjam idea kan..

    BalasPadam
  30. Untuk murid2 kak farrah ke ni?

    BalasPadam
  31. ye ayu nak buat mcmni la knduri adik ayu
    heeheheh simple n nice je...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...