Ahad, 4 Oktober 2015

Projek Kraf Malam Minggu

Salam Hujung Minggu!
Beberapa hari tak sempat jengah blog. Semangat berkobar-kobar nak blogwalking terpaksa ditangguhkan sebab something turned up yang memaksa saya sibuk di luar. Hari ni baru boleh tarik nafas lega. Apa lagi, santai di bilik kraf lah jawabnya! Kemas barang,..potong itu,...tampal ini,...

Kertas Kraf
Senyum lebar saya tengok kertas kraf yang baru saya beli ni. Suka akan kata-katanya. Hajat hati nak buat fridge magnet. Potong empat segi ikut quotes yang ada. Tapi, malam ni kita tengok jelah dulu. Mata tiba-tiba dah berat dan makin berat! Tangguh ke esoklah jawabnya.

Sempat siapkan ni je untuk 'someone' :)

Oh ya, saya masih hutang tutorial mudah untuk buat fridge magnet daripada washi tapes (lihat hasilnya di sini). Insya-Allah akan terbitkan entri dalam masa terdekat.


47 ulasan:

  1. Kertas kraf tu comel sangat! Dekat sini macam takde je jual kertas kraf macam tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak rasa kalau Farah nak cari kena pergi kedai yg menjual barang2 utk craft. Kalau kedai stationery biasa, susah sikit nak jumpa kot.

      Padam
  2. kretif lah Farah..bagus amat bagus mengisi malam yang sepi ..sambil dengar lagu kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehlah, Cikgu Etuza. Buat isi masa terluang :)

      Padam
  3. Balasan
    1. heheheh tunggguuuuuu. baru lepas potong-potong je :)

      Padam
  4. CT tngk dalam 1 movie omputih.. dia guna words yg jg magnets tu utk smpaikan pesanan utk anak2 dia.. kalo dia p keje n ada notes nk kena tinggalkan.. dia akan susun la.. anak2 pun da alert.. just incase mami dia nk cakap pape..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yesss. Akak memang personally suka the idea of message board/ tinggal mesej kat fridge. Tapi tempatnya kena strategik dan visible lah :)

      Padam
  5. rajin je kak Farrah ni..saya malam minggu nganga je tengok 22 orang lelaki berebut sebiji bola..tak berpekdah langsung!hahaha.

    tak sabar nak tengok hasil!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahahhaa tak nak citer ke bangun pagi ngadap twitter ?

      Padam
    2. hahaha... last sekali, sapa dapat bola tu..?

      Padam
    3. hahaha..kantoi..mesti CT perasan time kat umah Tia hari tu..hihi

      Padam
    4. @Sal - Hahahah kalau akak minat bola, silap2 akak join Sal menganga sama! Sape cakap tak de faedah? Ada..ada...pupuk semangat kesukanan yang tinggi! :)

      @CT - abislah CT dah pecah rahsia,..

      @Firah - soalan tu kena suruh Sal yg jawab.

      Padam
  6. untunglah someone yang bakal dapat tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak ada something nak beri pada Sal tau, tapi tak siap lagi. Tunggu ye :)

      Padam
  7. Balasan
    1. Ada banyak design, Nini. Tapi akak paling berkenan yang ini sebab quotesnya best!

      Padam
  8. rajinnyer buat kraftangan gituu ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat yang simple dan senang je, Wak :)

      Padam
  9. buat quotes cun kan kak... selamat berkraflah ya.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, Ikhwan. Ingat nak potong jadi sekeping-sekeping, buat personalised fridge magnet :)

      Padam
  10. Kreatifnya farrah ni...semua benda kraf yang farrah buat sangat comel...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi takdelah kreatif mana, Diana. Benda-benda tu dah sedia comel :)

      Padam
  11. best juga kalau buat FM. hehee
    tak sabar nk baca

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe kena seru semangat rajin siapkan :)

      Padam
  12. Salah satu sebab saya suka blog akak... Sebab ada banyak entry pasal kraf tangan... Saya sukaaa.... Tapi kat tempat saya susah nak dapatkan barang2 nak buat kraf tangan macam nie.... T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks KTC sebab sudi baca blog akak. Terharulah. Kalau KTC minat berkraf, boleh beli bahan-bahan secara online. Nanti akak suggest kedai online utk KTC.

      Padam
    2. Sama sama :)
      Wah, betul nie? Nak nak nak ! ^^

      Padam
  13. Balasan
    1. Sabar ye. Dah siap nanti akak share :)

      Padam
  14. weekend kali ni, membongkang kat rumah.. ptg sabtu tu je keluar kejap dlm jerebu.. mana pergi ntah mood sepanjang mnggu ni..hehek

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eloklah dok rumah, Syida. Cuaca kat luar tak elok sekarang ni.

      Padam
  15. wow. boleh buat fridge magnet ? impressive gila O.O

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senang je, Amy. Amy pun boleh buat :)

      Padam
  16. la.. mmg tak terpikir wording2 tu boleh digunting2... bila baca kata2 tu menarik pulak!

    BalasPadam
  17. Assalamulaikum lama tak singgah blog tower akak ni mood bw hilang kemana entah

    BalasPadam
  18. ada je kraft baru dr Kak Farrah :) hehehe.. kertas kraft tu cantik :) simple but nice..

    BalasPadam
  19. Weekend Cik mimie bawa mak g jenjalan je..hehehe

    BalasPadam
  20. a great idea tu farrah.
    perkataan tu jadik kan fm.
    nice... kalau dekat, aida beli :)

    BalasPadam
  21. washi tape tu lazimnya dia jual dlm bentuk gelung ya?

    BalasPadam
  22. kertas kraf tu tebal ehhh farah??? ke mcm kertas pembalut hadiah??? sy suka baca quotes kt kertas tuhhh.....hihihih

    BalasPadam
  23. knp name dia washi kak farrah..
    dr entry selepasnye lg ayu nak tnye

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...