728 x 90

Khamis, 19 November 2015

Birthday Party | Kerja Amal | Cari Lagu

Assalamu'alaikum,
Selamat pagi semua.
Dah bersarapan ke belum?

Pagi ni saya sarap roti bawang putih je. Semalam buat roti bawang putih untuk stok. Garlic bread frozen. Nanti siapa-siapa lapar, senanglah,..ambil seketul, then bakar dalam toaster oven.


Teringin? 


Hari ini hinggalah ke hujung minggu nanti saya tiada di tower. Pertama, sibuk menguruskan sambutan hari lahir my brother, Uje dan Bott yang akan diadakan pada Sabtu ini. Mereka berdua berkongsi tarikh lahir yang sama jadi senanglah kitorang buat sambutan sekali. 

Apa yang parahnya, saya seorang yang kena prepare untuk majlis tu nanti. Takkanlah nak minta tolong Bott, tak supriselah. Apa ke hal birthday celebration dia, dia sendiri kena siapkan. Sekarang ni bilik kraf berkunci. Saya seorang je boleh masuk. Cekebon pun tak boleh datang lepak. Lagi bahaya! Nanti laju je mulut Cekebon bercerita itu ini kat adik saya. Dah habis cerita semua baru dia sedar, "Eh, ibu terbocor rahsia ye?!"

Kedua, saya sibuk buat kad ucapan dan a few crafts stuff. Hujung minggu ini juga beberapa orang rakan saya dari sebuah organisasi akan buat jualan/lelongan amal untuk aktiviti kebajikan. Saya tak dapat nak participate. Jadi, apa yang saya dah buat tu nanti akan dijual. Hasil jualan goes to charity.

Ketiga, aktiviti saya dan si Kapok. Ada satu majlis coming, temanya Rock Kapak. Saya kena pilih dalam lebih kurang sepuluh lagu era tersebut. Jadikan medley dan buat chords. Lagu tu pula kena lagu jiwang tangkap leleh. Ada siapa-siapa boleh suggest lagu? Tolong tinggal komen kat bawah ye :)

Hectic kan? Kepala ni dah berlapis-lapis dah dok berfikir mana nak buat dulu, mana nak buat kemudian. So, kita jumpa lagi nanti apabila urusan-urusan saya selesai. Jaga diri!

 

118 ulasan:

  1. lagu rock cinta kristal,kak farrah :-)

    BalasPadam
  2. teringinn....banyaknya aktiviti, semoga semuanya berjalan lancar...

    cadang lagu..More Than Words + Casablanca+Hotel California...suka dgr lagu2 ni kalau main dgn gitar kapak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you so much for the suggestion, kak. Saya belanja satu garlic bread, tapi saya yang makan bagi pihak akak ye :)

      Padam
    2. Haha... kak farah... x baik tau

      Padam
  3. Balasan
    1. ciss!!! hahaha lagu tu lagu ni...lagu apa ZF..ishh babab kang

      Padam
    2. hahahhaha.... lagu tu ja la...

      Padam
  4. lagu yg katniss nyanyi dalam mockingjay tu..sedap.. hahahah

    BalasPadam
  5. alaaa sedapnyaaa!!!
    laparrrrrrrr***

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala shiannya,..pi makan cepat, ietams :)

      Padam
  6. alahai sedap kek..
    minat lagu rock kapak.. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah kita,...saya pun minat lagu rock kapak. Sampai pening nak pilih yang mana sebab semua best!

      Padam
  7. Sedap... suka bawak bekal pi opid garlic bread..

    Kak Farrahhh ~~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap kan,..makan begitu sahaja pun dah best!

      Padam
  8. Uishh padatnya jadual akak..apa pun do the best

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu itulah, macam mana boleh bertindan sekali macam ni...akak ni dahlah jenis kelam kabut sikit. Thanks so much, Lya :)

      Padam
  9. sedap tu Garlic bread..pastu dapat cicah dengan sup cream mushroomm..perghhh marvellous!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fuhhh. memang marvellous, mummy! Tak pandang kiri kanan dah!

      Padam
  10. Nyanyi agu sua suwe kemuning pun best gak.. hehhhee

    BalasPadam
    Balasan
    1. tukar muzik ala2 rock kan mummy.. hehe

      Padam
    2. Sua suwe kamuning tu sesuai utk sorak Mummy lari. Saya main si Kapok, Syida bawak pompom sambil nyanyi :)

      Padam
    3. haip haipp... hahahhaha.. kalo sorak tuk mummy lari takde maknanya..salah haribulan mummy stop lari, join korang nyanyi sekali..hahhaha :P

      Padam
    4. Syida..lagu mana tu, cer nyanyi sikit.. test test 123...kikiki

      Padam
  11. sibuknya akak.. cerita kat sini nanti x bocor rahsia ka?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak,..akak cakap kat Bott akak tak blogging minggu ni sebab sibuk. Uje pulak, kalau wife dia Dhila, tak tunjuk content blog akak, dia tak akan tengok heheheh

      Padam
  12. semoga dipermudahkan dan berjaya utk semua2 tu..

    BalasPadam
  13. kak farah tumpang sambut besday sekali leh x.. hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heh? Birthday Zarul bila? Awat tak habaq?

      Padam
    2. hahaha besday saya berjiran ja ngan sis JM..hihi

      Padam
    3. bila tarikh nya ZF...berjiran katanya

      Padam
    4. saya 18 hb.. sis JM 17 hb kn...jiran le tu

      Padam
    5. R u sure ZF....November tu dah betul..tapi tarikh tu cam x betul je ;p

      Padam
  14. wah. super bizi farrah.. semoga dipermudahkan urusan..


    BalasPadam
  15. Salam singgah farah....best tu lagu² rock kapak.....

    Sedap sarapan farah pagi tadi roti bawang putih...Apa² pun semoga di permudahkan segala aktiviti farah tu nanti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas doanya, Diana :)

      Padam
  16. Selamat hari jadi buat brother farah Uje dan Bott....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Diana. Insya-Allah, nanti saya sampaikan :)

      Padam
  17. wow bread garlic tu sedapnya..
    lagu kapak ya.. banyak pilihan tu
    yang menarik2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Sobri. Banyak sangat pilihan sampai tak terpilih :)

      Padam
  18. bread ni kalau makan ngn mushrooms soup sedap gak kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. kita suruh Kak Farrah buat mushroom soup plak la.. eh ke dah ada resepinya =P

      Padam
    2. Tak ada resepi, cayang. Akak selalu bukak tin campbell je :)

      Padam
    3. ada video viral.. pempuan yang buat mushroom soup dari 3 mushroom tu..
      okay tanak cakap pasal video.. tapi nak suruh Kak Farrah tengok video tu muahaha..

      Padam
  19. rock kapak? steady lah kak..ni cadangan saya

    1.Final List - Lahar Cinta
    2.Massa- Patahnya Sayap Malam
    3. Blackrose - Penantian

    tapi paling saya suka Teja - Kau yang tak mengerti

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagu Massa tu iols tahu..
      ku caaaari cahaya.. kan kan kan ? hehehe..

      Padam
    2. Wahhh! SYM dah bukak mulut nyanyi dah ;)

      Padam
    3. haaaik awat icon CT xdak gambar ni ??? kemanakah gambar ku?
      haaa jangan memain kak.. lama dah x karok ni..

      Padam
  20. semoga dipermudahkan urusan..happy birthday in advance untuk Uje dan Bott

    BalasPadam
  21. lama tak makan garlic bread ngan mushroom soup, ni dah sihat rasa nak makan macam-macam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak.. ada tak rasa nak buat lawatan VVIP mengejut ke rumah Kak Farrah.. hewhew..

      Padam
  22. wah.. bz nye.. hehehe salam singgah...

    BalasPadam
  23. Bott tak baca blog nie eyh, Kak Farrah. Hehe

    All da best and moga semuanya dipermudahkan.. Banyak benda kena diuruskan tuu kak Farrah :)

    BalasPadam
  24. Kalau lagu rock kapak tuu ada banyak pilihan.. Haha Tetiba saya jadi blur............

    Haih... Masa nie jugak laa robot keluar.... --'

    BalasPadam
  25. mmg teringin... garlic bread yer... anak2 akak mmg suka makan roti.... klu rumah dkt mmg dh terjah ni....
    lagu rock kapak zaman akak tp still evergreen kan...

    BalasPadam
  26. birthday CT tahun depan tak payah susah2 eh kak.. red carpet cukup kat rumah akak..
    huurmm.. makan x memilih sangat.. cukupla ada macaroni bakar.. tart buah kiwi lebih.. huurm.. donat gebu.. air stroberi.. jelly pelbagai perisa.. oaaaa cukupla dlu.. nnt da makin nak bday CT tambah lagi..

    *laaaaari..

    BalasPadam
  27. Macam seronok je bila ada adik beradik yang birthday sama.

    BalasPadam
  28. salam akak, yana minggu ni sangat hectic, tapi alhamdulillah dah settle semua., moga Allah permudahkan ye kak

    BalasPadam
  29. aiyakkkkkk....naper laa tertegnok gmbr ni pepagi...adehhhhh.....menggoda laaa...hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau KD tgk JM tergoda tak kah kah kah

      Padam
    2. aihhss Kak Deanna ni... sudah2 la tu..

      Padam
    3. JM...kalau tgk JM xtergoda....coz JM tidak dpt dimakan...keh keh keh

      Padam
  30. walaupun ada robot cinabeng ni.. hahaha ku gigihkan diri bertandang juga =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan CT... cinabeng betul la robot ni...

      Padam
    2. yang berada disini sememangnya yang gigih gigh belaka. hehehe

      Padam
    3. Thumbs UP utk Yana tueeeeeeee heee

      Padam
  31. Sedapnya makan roti garlic cicah mushroom shop. Mesti mabelez rasa dia.

    BalasPadam
  32. sedapnya garlic bread tu.. nanti nak buat gak la.. tapi saya buat yang express punya - beli garlic spread jer kat kedai, pastu sapu kat roti. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. aida ada amik resepi buat garlic spread.
      just lom buat. 2 minggu x balik umah :)

      Padam
  33. singgah - takdak entry sampai weekend :(

    BalasPadam
  34. baru ada kesempatan nak singgah sini sekali tgk dah 60 komen hikss

    BalasPadam
  35. Dah sarapan..pastu terus skodeng blog ngeh ngeh ngeh...tak tgk blog sehari je rasa buntu ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. baru sehari xtgk dh buntu... kalau setahun, gamaknya mcm mna la ya...

      Padam
  36. Roti Bawang Putih Super Duper Simple...semudah petik jari pastu siap ke heeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. mudah, cepat dan menyelerakan...hihi

      Padam
    2. buat untuk sis JM boleh x ZF?

      Padam
  37. ahaaa..kiranya hari ni Sabtu 21 Nov hari lahir Uje dan Bott eh..selamat hari lahir buat mereka berdua semoga sentiasa sihat dan ceria2 selalu

    BalasPadam
  38. hahahaha ofcoz lah cikgu Ceketed sibuk siapkan barang2 besday celebration tu..untung Uje dapat kakak yg super kreatif dan untung jua Bott dapat sahabat yang memahami dan untung juga sis JM dapat kenal dak Farrah....sentiasa dapat surprise yg begitu menyentuh perasaan..gitteww hihih

    BalasPadam
  39. clap clap clap..sis JM puji niat murni Farrah yang ini hasil lelongan barang craft yang Farrah hasilkan goes ti Charity..semoga Farrah terus success aminnn

    BalasPadam
  40. Balasan
    1. waaa....JM komen byk sgt nih...sampai xleh baca dah pe yg JM komen....kah kah kah

      Padam
    2. ahahahaha....ce baca kalau boleh ;p

      Padam
    3. itu lah sape suruh baca komen org suruh baca entri hahahha...

      Padam
    4. yang kelakar tu mcm mana KOMEN KOSONG leh PUBLISH ni..aduhhh lawaks!!! heheheeh

      Padam
    5. biasa publish entri kosong ni komen kosong pun jadiiiiiiiiii...JM...JM.....hadoilah ko ni JM

      Padam
    6. Scrolll semua sis jm punya komen saja.

      Padam
  41. mestilah...minggu yang sangat sibuk buat Farrah dan sis JM doakan semoga Allah permudahkan urusan dan Farrah dapatkan siapkan satu persatu..i know u can do it sbb Farrah is determined person kan kan kan..ke tak? kerja pun kemas dan teratur je..Good Luck...will miss u!!!

    BalasPadam
  42. wah sedapnya...memang selalu makan bread

    BalasPadam
  43. Lagu hj bakhil lah kak..

    "Allah selamatkan kamu"
    :-)

    BalasPadam
  44. isabella kot evergreen da lagu tu ;-)

    BalasPadam
  45. hebatlah Farrah update blog.. meh bagi sikit vitamin "rajin" tu kat dorsett pink

    BalasPadam
  46. Banyak betul aktiviti farrah.. Moga segala urusan berjalan lancar..

    BalasPadam
  47. Ala, nak jugak dengar kak Farrah goreng si kapok tu.. :)

    BalasPadam
  48. hasil jualan goes to charity = alhamdulillah :)

    BalasPadam
  49. semoga berjaya siapkan semua akak.. hehhe
    rajinnya betol nk surprise kan

    BalasPadam
  50. birthday diorang 21hb 11 ke? maksudnya birthday mereka sama dengan abah saya =)
    afif pula ahad 22hb 11...selang sehari dengan abah =)
    apapun happy belated birthday n hopefully majlis berjalan lancar =)

    BalasPadam
  51. Boleh tahan jugak Cekebon ni... Kuat gosip.. he he he...

    BalasPadam
  52. SS suggest lagu bumiputra rokers.. meleleh habissss air liur basi... ha ha ha...

    BalasPadam
  53. Semoga dipermudahkan segala urusan...

    BalasPadam
  54. Ramainya rupa lahir bulan november ni..

    BalasPadam
  55. smpai skg ayu gune resepi garlic bread kak farrah ni
    mmg superb..
    setiap kali nak makan je sapu n bakar
    senang

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...