728 x 90

Sabtu, 14 November 2015

Ingatan Manis Sis Jari Manis

Kelmarin semasa saya di luar, mem besar (siapa lagi kalau bukan Cekebon) terima parcel bagi pihak saya. Apabila saya telefon, bising mulutnya suruh balik segera.

"Ingatkan sabun basuh pinggan tapi rasanya bukanlah sebab bungkusan tu kecil sedikit." Hahaha bab sabun basuh pinggan tu sebab saya selalu tebus poin untuk Joy di Woop. (Boleh baca di sini.)

"Daripada siapa, Bon? Boleh baca tak?" Sebenarnya dah tahu siapa gerangan pengirim bungkusan tersebut. Tuannya dah siap e-mel maklumkan ada something on the way. Sengaja cuba suruh Cekebon baca. Ibu saya ni pengidap glaucoma. Hanya bergantung pada sebelah mata je sekarang ini. Itupun tak berapa jelas. Jadi, sekali-sekala apabila Cekebon berjaya baca tulisan yang kecil, kami berdua akan sorak-sorak teruja :)

"... ... manis. Eh, kak! Ni kawan akak yang Jari Manis tu bagi!"

"Yeayyyyy! Bon nampak! Bon nampak!" (Lebih kurang begitulah excitednya)


Nak tahu apa yang saya dapat kali ini?

Kiriman Sis Jari Manis


1 kad ucapan mini
1 fridge magnet Mount Bromo
1 fridge magnet Amphawa Floating Market dan
1 corner craft punch

Yabedabeduuuuuu! Ini yang paling saya suka! Alhamdulillah, bertambah koleksi punches saya :)  Craft punch ni dwifungsi. Boleh guna untuk buat kemasan di bahagian bucu kertas. Pada masa yang sama boleh berfungsi sebagai border punch. Lihat tutorial cara penggunaannya di sini.

Kembang lubang hidung Cekebon ada wish untuk dia :)


Naik Bloggers' Board


Sis JM cayang,
Terima kasih atas kiriman ini. Saya suka semua gifts yang sis JM beri. Moga satu hari kita akan ada berpeluang untuk bertemu empat mata. Saya doakan agar setiap urusan, setiap langkah sis sentiasa di dalam lindungan Allah. Moga rezeki sis bertambah-tambah murah, melimpah ruah supaya boleh dapat travel dan travel lagi :)

Love you toooo! Mmmmuahhhhhh!



Pssst! Message from Cekebon: ♪♫Jari Manis,..Jari Manis,..♪♪ Cekebon loves you too! ♪♫ (Nyanyi style 'Nampak Lawa' NV tau!)


177 ulasan:

  1. Tahniahhhh..best, banyak hadiahnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg confirm kak Farrah dapat bnyk hadiah.... ni board baru kan kak??

      Padam
    2. @aienna Musa - thanks, ena :)

      @ikhwan - alhamdulillah, ada ramai kawan yang pemurah. ni board lama, akak rearranged balik, dapat lah ruang sedikit utk lot yang ke-4 :)

      Padam
    3. oooooo.... Sebab sblm ni tgk board akak dah full..hihihihih :D

      Padam
    4. kak farrah ni kreatip kan bab bab rearrange balik memang dia power, selagi tak beli board baru selagi tu dia akan pastikan ada ruang kosong

      Padam
    5. Hehehe nak beli board asyik tak terbeli. Tenung-tenung, renung-renung, adjust balik susunan semua. Kasi himpit2 biar lagi 'mesra'. Dapatlah ruang sikit :)

      Padam
  2. nampak gambar SS kat tepi tu.. hahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS jugak yg nampak..hihihihhiihh

      Padam
    2. SS memang penyeri yang bersinar-sinar kat board tu :)

      Padam
    3. Perghhh.. hebatlah SS... Ibarat mataharilah SS ni

      Padam
    4. hahaha SS penyeri board kak farah

      Padam
    5. Penyeri yang bersinar memancar-mancar. Dari jauh dah nampak :)

      Padam
    6. SS dimana2.. dia xda kat komen ni pun dia tetap ada dan diseru2..

      Padam
    7. SS - Legend yang legendary!

      Padam
  3. Cantiknya tulisan kak JM! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan... berseni kata orang....

      **Bangga kejap Sis JM... hihiih

      Padam
    2. betul.tulisan JM memang cantik

      Padam
    3. Cantik kan...akak suka tengok cursivenya :)

      Padam
    4. alaaaaaa.....jgn lah terlalu memuji..kembang nanti susah nak kempis heheeh

      Padam
    5. Tak apa sis kalau terlebih kembang pun. Nanti kita cucuk dengan pin kasi kempis :)

      Padam
    6. kembang kempis JM menahan napas....kah kah kah

      Padam
    7. ahaha DM !! stuju.. nggembang laaaaa akak sorang tu =P

      Padam
    8. haippppp!!!! jgn lah nanti i perasan RERUPIS susah nanti hehehe

      Padam
    9. Dah memang rerupis pun,... :)

      Padam
  4. Tahniah dapat hadiah lagi faara ..tulisan Jari Manis memang manis dan cantik la..:))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq, nam. Betul,..tulisan sis JM secantik semanis orangnya :)

      Padam
    2. ye ke nam@long..itu tulisan nak cepat

      Padam
    3. Tulisan nak cepat sikit punya cantik, kalau tulisan biasa tak tahu lah macammana hihihi

      Padam
    4. mesti comel cam tulisan dak Farrah tu heeee

      Padam
    5. Hahahah pandai jawab nampak :)

      Padam
  5. tahniah kak... Hadiah lain yg OTW tu banyak lagi kan... hihihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, ikhwan :)
      yg OTW? tu kena tunggu ada rezeki la :)

      Padam
    2. ahahha pandai Ikhwan.. Kak Farrah famous.. tu yang hari2 ada yang otw tu..

      Padam
    3. Alaaa mana ada famous...ada rezeki adik-adik & kawan2 ingat kat akak je :)

      Padam
  6. tahniah.. cantik hadiah tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu belum Nampak bayang lagi laa JM.. ntah mana dia merantau pun tak tau..

      Padam
  7. Salam singgah sini Farah...Alhamdulillah dan tahniah farah...comellah hadiah² yang farah terima dari JM....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, Diana. Salam Jumaat.
      Hihih memang comel2 hadiahnya :)

      Padam
    2. Ehh...cantik ke Diana..tulisan kak Farrah ko lagi cantik..kemas je

      Padam
    3. Tulisan saya bukan cursive writing hihihihi

      Padam
    4. semua tulisan kekakaks lawa2.. tengok tulisan CT ? posmen pun pening..

      Padam
    5. kah kah kah posmen pusing memusing ke CT

      Padam
    6. Kalau pening pusing memusing tu boleh mintak kat Zarul obatnya :)

      Padam
  8. Tulisan JM memang cantik dan kemas...

    BalasPadam
    Balasan
    1. uhuk uhuh uhuk...rasa cam ada org sebut2 nama i hehehe

      Padam
    2. CT!!! kiriman dari sis JM dah sampai lum

      Padam
    3. CT bukan dah tukar alamat ke? Sis JM hantar alamat baru ke alamat lama?

      Padam
  9. Kali ni xjeles sebab I pun dapat.. tapi xdapatlah craft punch.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. JM tahu u bukan kaki craft pun...patut bagi stapler je..haha

      Padam
    2. buat pe stapler? sbb Suida masih belajar eh

      Padam
    3. Ketip idung dia kalau nakal hehehehe

      Padam
    4. ahahah kita kalo dapat punch.. tatau nak buat apa =P

      Padam
    5. CT kalau dapat punch macam tu, makanya kena ingat kat akak dengan segera hikhikhik

      Padam
  10. KJM kalau bagi hadiah xmain sikit2..sekali bagi, haaa nah selambak.. sama macam komen dia, sekali datang nah kau berpuluh..;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suida....dh lama nk pos asyik tertangguh..itu sbb jadi byk ;p

      Padam
    2. Lagipun senang kan sis JM sekali harung je :)

      Padam
  11. wah seronok nya cekebon akak, hihihi comel sangat.

    BalasPadam
  12. wah memang happy la kak farrah dapat craft punch tu kan. Aammin moga setiap doa jadi nyata :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mau tak happy,..bertambah koleksi 'orang kenit' yang tolong akak buat kraf :)

      Padam
    2. tambah semangat la akak ! hidup DIY hehe

      Padam
    3. yeee nanti semua benda Kak Farrah tebuk =P

      Padam
    4. Semestinya...tangan dah gatal2 ni :)

      Padam
    5. janga tebuk merata nanti cekebon marah

      Padam
  13. tahniah. bestnya dpt banyak hadiah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Mazni. Memang besttttttttt! Hihihi

      Padam
  14. Uih, bestnya dapat hadiah. Nak nak pulak hadiah benda yang kita suka. Double triple happiness :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Sha. Memang kegembiraan berganda!

      Padam
  15. baru baca tajuk entri sis JM dah senyum sorang-sorang heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. mahu x suka...seronok beronok ronok ni

      Padam
    2. mesti la suka , sebab yang kita beri bahagia kan orang lain kan :)

      Padam
    3. Baru baca tajuk entri sis JM dah senyum sorang-sorang? mesti bertambah-tambah manis akak kita nih. thanks so much ye, sis.

      @ZF & TKK - mestilah suka & happy. kita buat orang happpy, kita pun happy sama. :)

      Padam
    4. JM...sy pun baca smbil senyum2...xtau nape....hahahhaha

      Padam
    5. ehehehe senyum la Akak JM.. tahu orang citer pasal dia hehe..

      Padam
    6. Kemanisan sis JM dah berjangkit. Tu yang ramai baca senyum sama :)

      Padam
  16. kiriman dari Farrah juga sis JM dah terima..TERKEJUT!!!! sebab BANYAK!!!! sukaaaaaaaaaaaa sangat..mmg tgh cari 'benda' tu sekali dapat..melompat lompat lah....nanti nk up dalam entri...makacih!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti jgn nanges tau hehehe

      Padam
    2. komen pun Sis JM excited sangat kan ! huhu nampak sungguh bahagia disitu

      Padam
    3. @Sis JM - banyak ke? hhehehe yelah dua bulan punya hadiah. lama tertangguh.
      'barang'? fikir-fikir jap mana satu barang yang sis maksudkan. hmmm,...rasanya tau kot ;)

      @ZF - kita sama2 tunggu ye :)

      @TKK - ♪♫ku bahagia!♫♪

      Padam
    4. dh up dh...sgt jeles.... hihi byk sgt...

      Padam
    5. lorrrr...sy lom sempat lg terjah entry JM...jap g nk terjah tgk hehehheh

      Padam
    6. akak !! macam mana tu ada ikon music note tu..

      Padam
    7. Tekan ALT 13 serentak atau ALT 14 :)

      Padam
  17. alaaahaii so sweet....Cekebon baca manis je terus ingat kawan 'kakak' si Jari Manis tu ek..Ye Bon...itu lah JM kawan maya dak Farah tu...semoga Bon sentiasa sihat ye n jaga kesihatan..kami semua syg Cekebon tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. sampai kan cekebon kak farrah pun kenal Sis JM, power lah ^^

      Padam
    2. @Sis JM - Aminnnn. Thanks sis atas doanya. Nanti saya sampaikan pesan 'jaga kesihatan' kat Cekebon. Dia kadang2 nakal langgar pantang bila saya tak ada ;)

      @TKK - JM & SS ni kira anak2 maya Cekebon :)

      Padam
    3. kerlas Cekebon kak Farrah, ada anak maya lagi

      Padam
    4. ahahahaha anak-anak maya hahah.. comel sngt =D

      Padam
    5. Hihihihihi oklah tu kan,..ramai anak-anak maya :)

      Padam
  18. Aminnn!!!! terima kasih juga buat Farrah kerana sudi menjadi kawan maya sis JM..in shaa Allah ada peluang kita jumpa eh...

    BalasPadam
  19. wowwwww.....farrah dh dpt ehhhhh....bestnyerrrrrrrr......mkin penuh dh board tu farrah...hehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. org Putrajaya x dapat lagi?

      Padam
    2. Sis D, saya ada hantar something pada sis D gak. Hadiah Jom Cuba Nasib Peribahasa ari tu. Tapi pakai pos biasa lah. Harap2 sampai dengan selamat.

      Padam
    3. hehhehe....dh dpt dah JM....yg farrah hantar pun dah dpt...suka sgt...smpai lompat bintang....hahahahhahah...

      Padam
    4. posmen Putrajaya usually pening2 lalat sket.. so tabahlah menanti hewhew..

      Padam
    5. ahaaa...KD dah terima eh..okey nk update dalam list yg dah terima tu

      Padam
  20. Serok la tu yer...dapat hadiah...Cantik gambar gunung bromo tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang cantik, sis. Feeling2 panjat gunung gitu :)

      Padam
  21. macam sedap jer lagu cakebon nyanyi tu. hahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhuhu pitching panjat gunung! tapi ni lagu eksklusif utk sis JM :)

      Padam
  22. bestnya dpt hadiahhhh!! nk jugak!! lama kita xanta brg kt kak farrah kann... hihihi :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sabar ye adinda ku yg jauh. Yang ni trip urgent. Kena hantar cepat2 sebab dah dua tiga bulan tertangguh. Insya Allah hujung tahun (err atau awal tahun depan) ada trip kiriman yang lain :)

      Padam
  23. Ai is the jeles.... *nanges kat tepi*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Awak punya pun ada. Tapi akak pakai pos biasa. Harap2 sampailah kat Firah.

      Padam
    2. samalah Zaf.. i is jeles too.. hewhew..

      Padam
    3. Yours later. Hujung tahun ye cayang :)

      Padam
  24. Alhamdulillah, tahniah kak farah..

    Cantiknya tulisan sis JM.. Lawo..

    BalasPadam
    Balasan
    1. majoriti pakat memuji tulisan sis JM cantik...

      Padam
    2. Alaaa merendah diri la tuh!

      Padam
    3. org nya pon cantik bangat....

      Padam
    4. siapa? siapa? sbb i is tak nak mengaku heeeee

      Padam
  25. Kak farah untung banyak, skali dpt banyakkkk hadiah..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, ada kawan2 dan kenalan yang toughtful. Memang beruntung bangat! :)

      Padam
  26. Cekebon dh semakin pulih ka kak farah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, tahap kesihatannya dah bertambah ok. :)

      Padam
    2. Thanks for your concern, Zarul :)

      Padam
    3. cakap kat Cekebon.. jangan bizi2kan diri.. duduk rehat saja..

      Padam
    4. aaa dok rehat ja.. anak2 ada... bg anak2 ja buat... hihi

      Padam
  27. Balasan
    1. mudah2an satu hari nanti kita dapat bersua :)

      Padam
  28. Wah, cantik2...heee Cik Mimie pun dapat jugak mini card pink tu..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Card pink daripada si penggemar merah jambu :)

      Padam
  29. semoga makin murah rezeki Kak Farrah n Sis JM..amin :)

    BalasPadam
  30. Berbagi-bagi hadiah ye nampaknya. Bagus betul impak blog ni. Dapat mengeratkan silaturrahim walau dlm alam maya sahaja. Btw, hadiah FMF utk sis JM memang cantik. Kreatif. Cantik la tulisan JM pada kad yang diberi ke FMF tu. Huu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kenal, mekja_kun. Ni datang dari blog sis JM ye... Terima kasih. Mana tahu satu hari nanti ada rezeki mekja pula utk terima hadiah drpd saya.

      Yesss,..tulisan cursive sis JM cantik kan :)

      Padam
    2. Yup, dari blog sis JM lah melencong ke mari. Sbb tengok hasil seni yang kreatif, jari-jemari pun ikut menari. Klik link untuk kesini. Amboi, ayat tak menahan. Hahaha, tulisan tu memang cantik. hihi

      Padam
    3. Hai MEkJA..nampak x sis JM lambai2 tangan nih

      Padam
  31. Up satu lagi komen. Yeay, jadi follower yang ke 555 untuk blog ni. Cantik nombor ni. Hihi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeayyyyyy! Terima kasih kerana menjadi follower saya yang ke 555! Memang cantekkkk nombornya :)

      Padam
    2. okaaay iols tumpang tahniah jugak =) hehe.. bila nak follow Siti Yang Menaip plak ?
      eeeh =P

      Padam
    3. Hi Siti Yang Menaip, dulu masa jadi silent reader pernah dah singgah blog siti. Hee, satgi kami p follow :)

      Padam
    4. Wah, makin bertambah kawan-kawan kita :)

      Padam
  32. ok ena dah komfius FAMF dengan maria firdz..dua2 ena panggil MF.haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah ok je. Tak de masalah, ena. Asal ada bunyi sudah :)

      Padam
  33. Serious friendship goals Kak Farrah and Sis JM ni! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu bukti yang walaupun tak pernah jumpa.. asal ikhlas berkawan..
      insyallah okay persahabatan tu =)

      Padam
    2. Alhamdulillah,...moga2 persahabatan yg terjalin akan sentiasa di bawah lindungan rahmat Allah :)

      Padam
  34. tahniah farrah.. comel FM tu.. ;)

    BalasPadam
  35. Jari Manis memeng baik..sangat kreatif..terbaik hadia2 ni FAMF..

    BalasPadam
    Balasan
    1. cikgu Etuza dah terima lum ole2 dari JM

      Padam
  36. Alhamdulillah... Tahniah ye Kak Farrah... Hihi Koleksi bertambah lagi dan lagi ^^

    BalasPadam
  37. hewhew.. Kakak Jari Manis tu bukan jari je manis.. ahahaha.. orang dia pun manis =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haip!!! CT...kat mana yg manis nya tu...masshaaaam sudah ni

      Padam
  38. makin giatlah Kak Farrah menebuk kertas sana sini eheheh..

    BalasPadam
  39. tahniah farah... istimewa nya semua tu :) alhamdulillah...
    abah aida pun glaukoma.
    tu yg skang da x boleh drive nak tgk cucu2.
    hingga abah stress :( terpaksa la anta cucu2 sesekali berumahtangga dgn atok :)

    BalasPadam
  40. bestnya dapat baaaanyakk hadiah

    BalasPadam
  41. ada tulisasn saya la kat situ.. ahhaha

    BalasPadam
  42. Ekin pun dah lama terima hadiah dari sis JM entri jah belum update loni buntu xtaw update blog kak farah.

    BalasPadam
  43. Tahniah kak farah comel yang push craf tu

    BalasPadam
  44. ooo sis jm yang bagi craft punch tuu...
    ishhh ayu kalu tgk alat2 cmni pon bnd pertama yang ayu igt mesti kak farrah tauu

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...