728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Selasa, 24 November 2015

Salamat Po, Mummy Julia

Jumaat lepas, saya terima satu kiriman lagi daripada kenalan blogger. Sengih-sengih macam kerang busuk belek sampul surat. Sebaik sahaja dibuka,...

Tattadaaaaaa!
Terima kasih, Mummy Julia :)
Inilah hadiah kiriman Mummy Julia. Tak kenal? Sila terjah Blog Nota Chenta Mummy segera. Blog Mummy ni seronok dibaca. Ada banyak cerita best! Kisah Mummy dan hero-heronya, kisah Mummy dan hero-heronya pergi jalan sana-sini, kisah Mummy dan hero-heronya pergi makan sana-sini, kisah Mummy dan hero-heronya dengan hobi/aktiviti masa senggang mereka. Macam-macam ada!

Gembira bukan kepalang! Saya jadi salah seorang Top Commentator blog Mummy untuk bulan Oktober. Jadi, berpeluanglah merasa hadiah-hadiah di atas. Sekeping kad Ohsem Blogger Oktober, sekeping fridge magnet gambar comel Mummy bersama hero-hero dan sekeping fridge magnet Melaka.


Naik Bloggers' Board
Kad dan fridge magnet kita tepek dekat board. Fridge magnet Melaka pula saya letak dekat rumah magnet saya. Tidak sesuai untuk display di board kerana agak berat. Takut jatuh, pecah berderai pula nanti. Rumah magnet tu memang untuk fridge magnet dalam negeri :)



Dear Mummy Julia,

Salamat Po [Baca: sah.lah.maht poh], Mummy! Terima kasih atas penghargaan ini. Suka! Suka! Suka! Saya doakan agar Mummy sentiasa murah rezeki, dipermudah segala urusan hidup dan kerja, dikurniakan kesihatan yang baik (supaya Mummy dapat 'lari' dan 'lari' enam, sepuluh, sebelas kilometer jaraknya), dapat pergi jalan-jalan dan travel dengan hero-hero,...dan sentiasa ceria, happy, chomel, vogue-da-vasss! 

96 ulasan:

  1. mesti banyak kan koleksi gift dari blogger kan kak farrah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kann.. bila la mummy nak dpt banyak lagu..jenuh berangan la jawabnya..kikiki

      Padam
    2. Akak memang rajinnnn sgt.. Hihu kipidap kak hee

      Padam
    3. @Arz - adalah sikit2 tanda ingtan drpd kawan2 :)

      @Mummy Julia - Soon, Mummy. Percayalah :)

      @Wardah - akak ni rajin bermusim, Wardah. Malas tu yang selalu hihihi

      Padam
  2. cantik ja dia hadiahkan sekali header blog kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cantik kan,..buat kita lagi ingat kat Mummy Julia and the heroes :)

      Padam
  3. Balasan
    1. Cantik kan?? Hihihi jeles tull hihu

      Padam
    2. Mummy Julia ni memang talented...jari-jemari ada magik gitu!

      Padam
  4. comey ye benda alah tu..boleh jadikan koleksi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang dah jadi koleksi, cik hani :)

      Padam
  5. wah! banyaknya Farrah dapat hadiah

    BalasPadam
  6. wah banyaknya!!! hehehehe, murah rezeki akak ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, Allah izinkan ada yang sudi ingat kat akak hehehe

      Padam
  7. sonok kan dpt hadiah dr rakan blogger yg baik hati gituuu., heheh2

    BalasPadam
  8. Bagus laa kak farah, semua jdi top komentator..")

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ish..tak delah. Dua tiga blog je...hihihi

      Padam
  9. wah, speaking filipina plak kak Farrah..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Shekali - shekala,...(ni cara Tok Batin kat hujung kampung akak cakap pulak)

      Padam
  10. rasanya ni first time kak Farrah tunjuk rumah magnet dalam blog

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebelum ni dah pernah tunjuk. Rumah magnet tu adik ipar akak yang bagi. Dia boring tunggu flight kat airport, beli 'rumah untuk along' sebab dia rasa mesti akak akan buat something dengan benda tu. Tu asalnya kotak biskut :)

      Padam
  11. Sib baik mummy po... kalo tak jadinya mummy poko..kikiki

    BalasPadam
  12. aik jangan puji lebh-lebih.. seluar mummy dah tetas ni..kikiki :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tetas baru kan,..belum rabak lagi hihihi

      Padam
  13. Balasan
    1. Tu kotak biskut, transformed jadi rumah magnet :)

      Padam
  14. amin.. Thanks na Farah.. Mummy pun doa-doakan yang baik tuk Farah ye.. Amin

    BalasPadam
  15. wahh banyaknya mummy nak kena larii... tapi tulahh memang cita-cita nak lari half marthon ngan full marathon tapi tak tau la bila..hehhehe verangan je memanjang..kikii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhh, tabik spring lah! Tak pe, Mummy. Verangan tu langkah pertama untuk impian jadi kenyataan. Nanti kalau jadi story kat saya, saya nak tunggu kat garisan penamat :)

      Padam
  16. Tahniah kak br tmbh lgi koleksi akak yuhuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Lya. Alhamdulillah, memang bertambah koleksi :)

      Padam
  17. alamak aii comel nyer it fm :)
    meskipun aida ni berlambak fm melaka (negeri sendiri la kata kan) masih geram tgk fm tu.
    gift kecil tapi penuh makna !

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah, benda yang dah ada dekat dengan kita lain , orang kasi lain ,, penghargaan gitu ^^

      Padam
    2. Aida kan memang pengumpul fridge magnet tegar....hihihi
      Betul tu, Yana. Orang bagi sentimental valuenya tinggi :)

      Padam
  18. Wuuuuuuu! Tahniah kak Farrah ^_^

    BalasPadam
  19. Tahniah kak farah rajin tu ramai rakan blogger

    BalasPadam
  20. Tahniah Farah...dapat FM yang comel dari mummy Julia bersama hero²nya yang hensem tu....

    BalasPadam
  21. Wahh....banyak dah koleksi FM Farah dapat dari sahabat alam maya ni...semua pun cantik dan comel...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang penting nilai sentimentalnya tinggi, Diana :)

      Padam
  22. WAh ! tahniah Kak Farrah dapat gift dari mummy julia...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Firah. Nampak tak magnet cantik Firah kat board tu?

      Padam
  23. CT nampak kepala doremon la.. nanti mohon akak kenalkan kepada semua ahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihih doraemon tu dah a few times buat appearance kat blog ni. Kak Bott belikan as birthday present. Asalnya mende tu container letak popcorn :)

      Padam
  24. iye dong.. magnet2 gitu berat.. takut nanti jatuhnya berderaian..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhuh tak mau bayangkan,..sedey....so kita ambil langkah berjaga-jaga :)

      Padam
  25. Btw, comel laa rumah magnet tuu Kak Farrah hehehe ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh cantik kan. Adik ipar akak belikan utk akak. Dalam ada biskut butter :)

      Padam
  26. Salamat Po Mummy Juli....'Mahal kita' heeee

    BalasPadam
  27. sis JM x rasa jeles sbb dapat jgk..kalau x dapat mmg meroan sbb sweet

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihihih Sis JM, SS,..itu calon utama dapat. Kan Mummy kan? :)

      Padam
  28. mummy dan hero-hero suka lukis Doodles hikssss

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya Allah, cantik2 pulak tu doodles yang dilukis :)

      Padam
  29. nanti bleh buat entry kumpul FM.. hehehe
    nina pon simpan semua brg2 yg blogger beri :)

    BalasPadam
  30. wah...makin penuh koleksi kak farrah nampaknya
    menampakkan kegigihan buat blogwalking ni
    all the best =)
    cantik kad tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah,..makin bertambah senyum tengok koleksi ni :)

      Padam
  31. waaaaaa.....jelesssssnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasib baik SS tak jeles... he he he...

      Padam
    2. Amboii,..panjangnya jeles Sis D hahahah
      SS dapat kebaya pink jugak kan?

      Padam
  32. cantiknya rumah magnet tu..akak ada cerita x dulu.. mana dapat tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada, pernah cerita. Asalnya rumah magnet tu kotak biskut. Tapi sebab bentuk rumahnya yang unik, adik ipar akak beli and hadiahkan kat akak.

      Padam
  33. SS pon dapat utusan dari Mummy ni... Tapi belum sempat nak up entry... Adussss... Sabaq naaa mummy...

    BalasPadam
  34. Wah. seronoknya hadiah dia :) Tahniah Kak Farrah :)

    BalasPadam
  35. Besttnyaa kak dapat hadiah. Tringin nak hadiah lagii. Dah lama x dapt hadiah. Hiks(πーπ)(▰˘︹˘▰)

    BalasPadam
  36. best best best
    aishhh byk btl adiah kak farrah
    rase nak serbu umah kak farrah je tgk hasil hadiah y akk terima ni
    mesti penuh kan

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...