728 x 90

Isnin, 2 November 2015

Sebelas per dua belas


Assalamu'alaikum,
Selamat memulakan minggu pertama bulan November.



Seperti biasa, mula minggu baru,..mula bulan baru,...
Saya doakan semua yang baik-baik untuk kita semua.
Sepanjang bulan sebelas ini saya bercuti. 'Sekolah pondok' saya tutup.
Tetapi ada a few tasks and errands that need to be done.
Tak mahu terbongkang tidur je dekat rumah, saya nak cabar diri sendiri.
Saya nak cuba jadikan bulan ini sebagai bulan paling produktif untuk saya, biarpun saya cuti-cuti hujung tahun. Rasa-rasanya boleh tak?

Productive November Day 1
  • Kemas bilik kraf
  • Rearranged Bloggers' Board
  • Buat 2 balang biskut tat nanas berkeju untuk makan-makan (Gambar kat IG @faidamf)


Enjoy your day! Don't forget to smile.


Psst! Hari ni? Emmm, dah berjaya tulis entri untuk blog tu kira produktiflah kan ;)

84 ulasan:

  1. 2 balang kiskut tat nenas tu nak kirim kat sy kan? kan? ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa sorrylah,..1 balang Cekebon dah samun. 1 balang lagi saya bawak gi opis :)

      Padam
  2. hope you have a productive month, kak Farrah! kena plan gak ni...agak lemau lately, asyik makan lauk kenduri je..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, Sal. Same thing goes to you. Akak ni pun,..elemen lemau dah mula menular dalam diri :)

      Padam
  3. Amin... Selamat berminggu baru... ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat berminggu baru utk dik Firah juga :)

      Padam
  4. eyja dah follow!!! like tart nenas. nak!!!! heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggu ada ada kudrat nak buat banyak2. Semua yg suka tat nanas akak bagi. Ni baru buat 2 balang rasa macam nak terkehel pinggang dah huhuhu

      Padam
    2. ahaks.. xper kalau dah minat. terkehel pon xd hal lah. haha

      Padam
    3. Hikhikhik tak jugak, eyja. Akak ni kalau dah terkehel serik ;)

      Padam
  5. bagusnya ada perancangan november. saya ni entahla :p hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena ada, Mazni. Klu tak mata tu tahu nak bobok je :)

      Padam
  6. meh entrykan gambar tart nenas & resepinya..
    tart nenas ni peberet!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah buat entri dah sebelum ni. Ietams. Cari kat resepi biskut raya ye :)

      Padam
  7. jgn lupa singgah2 komen2 blog wak yee., ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahakss..komen Wak ni paling Win!

      Padam
    2. hahaha, wak bagi cadangan untuk kak farah isi masa terluang , Sis JM

      Padam
    3. kih kih kih kalau mcm tu meh la ziarah blog sis JM jugak

      Padam
    4. Wak dah jemput, kena bertandang lama2 sikit :)

      Padam
  8. 2 balang aje tart nanas berkeju? buat lebih sikit farrah boleh post sini..tester .hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu tak larat, Ros. 2 balang pun rasa dah penat semacam dah:)

      Padam
  9. 2 balang jer farrah??? buat laa lebeyyy....nk sebalang pun jadi laaa hihihhihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak jugak...dah tadah tangan ni

      Padam
    2. @Sis D dan Sis JM - moga diberi peluang dan kegigihan utk saya buat banyak2 dan hadiahkan sis berdua sebalang dua :)

      Padam
  10. kemas bilik kraf tu saya suka... nanti tunjukklah gambar bilik kraf Farrah k. nak tengok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ishhh, seganlah nak tunjuk bilik sepah tu, Intan :)

      Padam
  11. yana singgah!
    wah moga terus produktif kak! nasib baik tart nenas, kalau tart keju saja dah suruh post ke Terengganu dah.
    tak makan tart nenas. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Laaaa nape tak suka tart nanas? Besttt tau!

      Padam
  12. sekejap je dah masuk bulan 11.. cepat masa berlalu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sekejap sangat kan, Aiza :)

      Padam
  13. sebelas per dua belas? mula tu ingat tajuk entri berkaitan matematik hihiih...rupanya bulan 11 daripada 12 bulan

    BalasPadam
    Balasan
    1. awal2 saya pun terpk sis JM... rupa..... 11 per 12... :D

      Padam
    2. bila cikgu menulis boleh buat 'anak murid' berfikir kan ikhwan...semua sel-sel otak berhubung

      Padam
    3. Hihihi sis JM dan Ikhwan nak jawab soalan Matematik ke,.. saya boleh bagi :)

      Padam
  14. bestnya dapat bercuti sebulan tapi mmg tahu..Farrah xkan duduk diam punya..mesti ada je projek dia nk buat tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuti sebulan utk kelas tuisyen je, sis. Keja2 lain ada gak hehehe

      Padam
  15. ada nampak tart nenas tu di IG...perghh..mmg terbaik lah Farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi terbaik untuk tekak dan perut!

      Padam
  16. so apa projek utk esok day2...dah ada list belum?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pandang jauh ke depan tu ;p

      Padam
    2. Ini namanya ada visi dan misi! :)
      Kalau ikutkan setiap hari dah ada plan nak buat apa, sis. Antara terlaksana dengan tidak je :)

      Padam
  17. yes!! memang produktive kerana byk output dalam sehari ni..sis JM belum mampu buat ni..cuti hujung mggu asyik nk tdo je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis JM hujung minggu hebat blogwalking :)

      Padam
  18. moga segalanya tercapai kak... InshaaAllah.. :D

    BalasPadam
  19. Plan jangan x plan... penuhkan hari2 dengan aktiviti.. ;)

    BalasPadam
  20. Balasan
    1. Dah boleh bukak kedai... he he he...

      Padam
    2. Ini rajin once in a blue moon namanya hahaha
      Bukak kedai, SS? Kita jual sebalang then kita tutup kedai! :)

      Padam
    3. Ha ah kan SS boleh buka kedai on9

      Padam
  21. Dua balang jah sekut.. buat la banyak

    BalasPadam
  22. SS ingatkan tart nenas tu sebab depabali.. He he he

    BalasPadam
    Balasan
    1. Deepabali pun OK, SS. Cuma yang makan tu bukan orang yang sambut pesta cahayalah,..tapi saya :)

      Padam
  23. November ni paling busy takat ni...

    BalasPadam
  24. Amin.... Moga bulan nie menjanjikan yg indah2 belaka :P

    Sama laa macam saya nie.. Jari jemari jer produktif kak Farrah. Hahaha Okey laa tuu :P

    BalasPadam
  25. wah makin banyak entry laa bulan nih.. eyda jugak busy tak ikut bermusim..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi tak jugak eyda,..tak cukup produktif nak up entri banyak2 :)

      Padam
  26. Kak Farrah, IG kak Farrah private ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah. Kena private kalau tak macam2 orang datang mengintai hehehe

      Padam
  27. terbaik planning tu farrah.
    mcm aida ni ntah camne mau plan.
    mana sempat ikut masa yg ada ~ baru bleh settle.
    kebetulan cuti skola nanti anak2 dara aida follow ke seremban.
    diorang stay umah nenek diorang.
    jimat skit la duit berulang alik :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semoga semuanya dipermudah dan berjalan lancar utk Aida ye.
      Berpeluang juga anak2 dara tu spend time dengan nenek :)

      Padam
  28. Wahhh dah start bercuti... beatnya... kejap je kan masa berlalu... dah november...

    BalasPadam
  29. Hello November..Hello Kak Farrah... curi2 masa singgah sini kejap..heee :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Curi masa keje...ngulor jap..hahaha.. nanti serang SS pulak..lama x lepak sana.. :P

      Padam
    2. Jangan ngulor banyak sangat, nanti susah nak ganti balik masa ngulor tu :)

      Padam
  30. Balasan
    1. Ni dah datang lepas rindu ni,...thanks ye :)

      Padam
  31. Good MF.

    Ada to do list

    Sebarai ni yg membantu kita utk productif sepanjang hari, minggu bulan dan juga tahun

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, ena. Akak kalau tak buat to do list, semua jadi berterabur!

      Padam
  32. melting btl bilebace tart nenas berkeju
    tu blm rasa lagi tu..
    aishhh

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...