728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Rabu, 4 November 2015

Tetamu Hebat Oktober

Mempersembahkan,...

My Tetamu Hebat Oktober

Danbo Wallpaper Credit

Kali ini, Kanda SS yang menjuarai takhta. Apa tidaknya, habis digali dikorek entri-entri lama saya. Zaman saya masih blur-tapi-ikut-orang-nak-berblog-jugak! Sis JM tidak kurang hebatnya. Hari-hari terakhir datang memecut, selisih 4 komen je dengan SS.

Tetamu Hebat saya bulan lepas kebanyakannya wajah-wajah yang sama,.. yang jadi Minions, yang jadi Disney Princesses, yang terapung-apung jadi word cloud. Ada juga yang buat kemunculan semula (Anies) dan tahniah buat Aida yang pertama kali menembusi carta.

Tidak lupa pada rakan-rakan, adik-adik, pembaca dan followers baru -  yang sudi datang berkunjung, tinggalkan komen, tetapi tidak tersenarai dalam 12 tangga teratas, kalian tetap dihargai. Terima kasih banyak-banyak ya :)


Intai entri Tetamu Hebat sebelum ini:

167 ulasan:

  1. SS gigih tu duk komen, dan sis JM kehebatannya memecut memamg terbaik :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mereka berdua ni Yana,..datang komen bawa bom tangan :)

      Padam
    2. ergg... bilalah dapat curi takhta dari SS ni.. hihihihihihih

      Padam
    3. Top 3 susah nak dapat hihihi

      Padam
    4. Kak Farah: amboi, bawak bom tangan naseb baik tak huruhara tower kak farah ni :P

      IY: kena pinjam bom tangan sis JM dan SS la jawab nya . konferm masuk carta :D

      Padam
    5. TKK...komen pun waktu malam je...siang hari keje...kalau lah komen siang dan malas mesti cecah 200 komen tu hahaha

      Padam
    6. sorry Farrah ..sis JM suka lepak kat sini huhuh

      Padam
    7. SS tak de jari lebih... Ngam2 10 jari tangan... Kalu x.. Boleh juga kasi pinjam... Ha Ha Ha...

      Padam
    8. @TKK - Tower akak menara maya. Bom macammana pun tak akan bersepai hihihi

      @Ikhwan - Nak rampas takhta SS kena ada strategi. Cuba bisik kuat2 sikit ngan SS.

      @Sis JM - Nasib baik dtg komen malam je kan,..kalau tak,...hihihi eh, apsal nak cakap sorry pullsk. Nak terus duduk kat tower saya ni pun boleh!

      @Kanda SS - Jari kaki tak leh kasi pinjam ke? ;)

      Padam
    9. hahaha. Sis JM , semangat sangat tuh siang malam haa. jenuh kak farah nak publish, Sis JM sahaja 200 tak campur lagi lain lain

      Padam
    10. hihiihi,... bisik kuat2 sikit SS nak rampas takhta ni.. hihihihihhii

      Padam
    11. Top 1 pernah rampas suatu ketika dahulu... skrg xdpt dah :(

      Padam
    12. Kalu jari kaki... Alamatnya pecahlah skrin... Ahakssss...

      Padam
    13. hahahah naya la skrin tak berdosa :)

      Padam
  2. huhuhuh....bulan oktober sy gagal menduduki carta.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis D sibuk bertugas di luar kota :)

      Padam
    2. kat blog I pun last..sini susah nak masuk carta, banyak saingan..;)

      Padam
    3. Semua taraf atlet antarabangsa,...semangat saing dan daya juang tu tinggi hehehe

      Padam
    4. takpe DM..tak tersenarai pun kak Farrah still akan gi terjah gak..hehe

      Padam
    5. Cer berlatih lompat tinggi.. He he he

      Padam
    6. Betul kata Sal tu, Sis D. Saya baru balik makan bubur jagung kat blog Sis D :)

      Er,..Kanda SS, kalau orang yang graviti kuat lekat ke bumi macam saya ni tak boleh lompat tinggi,..nak berlatih cara gimana?

      Padam
    7. SS....niat hati mmg nk lompat tinggi....tp bdn berat sgt....lompat rendah boleh la kot kah kah kah

      Padam
    8. Sal....harap2 prestasi naik lepas nihhhhhhh.....hahahhaha

      Padam
    9. Farrah.....kenyang eh mkn bubur jagung...sedapkan....hahahahahahha

      Padam
    10. Itulah yg saya tanya kat SS tu, Sis D. Kita tak leh lompat tinggi,..so camner nak training ;)

      Padam
    11. Pakai spring... Keh Keh Keh...

      Padam
    12. Hahahaha toink toink toink!

      Padam
  3. apa? tangga no 2 hihihhi..alhamdulillah....bersaing hebat ngan SS

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi kira dahsyatlah tu,..dari tak ada dalam senarai terus memecut ke tempat kedua :)

      Padam
    2. Sis JM mmg terbaiklah.... ambik 5 bintang .. :D

      Padam
    3. Blog ekin sis turun gak hihihi tunggu entrinya

      Padam
    4. Tahniah sis JM, memang sungguh laju memecut :D

      Padam
    5. 5 bintang je Ikhwan? boleh lah dari x de heee

      Padam
    6. Ekin,,sorry last month jarang singgah di blog Ekin tu

      Padam
    7. TKK....balas kunjungan kawan2...tapi kalau topik best jad terlajak komen heee

      Padam
    8. Jay Emm saje je tu... Kalu x jangan harap boleh rampas tahta... Ha ha ha...

      Padam
    9. sesekali kasi chance kat org lain ;p

      Padam
    10. Sis JM bulan lepas kena mabuk makan kaki belalang,..tu yang prestasi terjejas tuh hihihi

      Padam
    11. dan entry ni antara yang terbest nak komen! ye Sis JM

      Padam
    12. Ekin pun kurang gak komen katbblog sis JM

      Padam
    13. Ekin akan memberi alasan yg sama.. Ha Ha Ha...

      Padam
    14. Hahahahaa saya memang suka beri alasan SS nanti org xsuka huhuhu

      Padam
    15. Aikkk tak pahamlah komen Ekin ni,...
      i. saya memang suka beri alasan SS
      ii. nanti org xsuka

      Padam
  4. sorry tau Farrah sis JM banyak 'main' kat sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa lepas main jgn lupa kemas apa yg patut ;)

      Padam
    2. lepas ni korek balik entry akak temn sis JM main kat sini... :D

      Padam
    3. Entry lama kak farrah xdan nak selongkar lagi.. ;)

      Padam
    4. Nanti la tunggu kita mengamuk gak hahaha

      Padam
    5. Sis JM maen korek entry lama kak farah , jalan lupa timbus balik XD

      Padam
    6. ehehehehe...best main korek2 ni untung2 jumpa harta karun

      Padam
    7. Entry lama paling best baca... Kadang klako!

      Padam
    8. @Ikhwan - Amboi, Ikhwan pun nak main korek2 entri lama ye :)

      @Ekin & Syida - Selamat menyelongkar! Kalau jumpa entri macam orang kepala senteng tu, abaikan. Buat-buat tak kenal akak buat sementara waktu :)

      @TKK - Sis JM,..SS kalau gali entri lama diorang timbus pakai komen :)

      @Sis JM - Cakap siap2, kat sini tak de harta karun. Harta Harun pun tak ada.

      @SS - Huhuhu klako ye...harap SS tak sesat jalan2 kat tower saya ;)

      Padam
    9. Tak pe SS ada GPS... He He He...

      Padam
    10. Buat masa ni xleh nak korek lagi rerobot kacau la sakit hati

      Padam
    11. GPS SS ada sakti.
      Ekin - geram kan ngan rerobots tu :)

      Padam
  5. hahaha.. ayat itu..

    terbahak-bahak Firah pepagi ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Op oooopppp,...baik2! Kang terkeluar anak tekak tu susah pulak ;)

      Padam
  6. Nak jeling2 manja je kat Jay Emm... I love you Jay Emm... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi, main jeling2 manja gitu!

      Padam
    2. dia jeling lah Farrah sbb dia di atas...mencik tau!

      Padam
    3. Alaa SS jeling dari atas pun, dia tetap tak lupakan Jay Emm dia :)

      Padam
    4. Mana boleh lupa... My Warden... Keh Keh Keh...

      Padam
  7. Tahniah buat semua. Kalau KTC memang tak mampu laa pecut memecut nie. Haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapa, KTC. Kehadiran KTC kat tower akak ni amat2 dihargai :)

      Padam
    2. Alhamdulillah... Terima kasih... Hikhik

      Padam
  8. Btw, comel lak carta tuu kak. Haha kreatif. Ada jer idea kak Farrah kan :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi nak buat tema music bulan ni,..jenuh gak akak menggoogle not not muzik tuh :)

      Padam
    2. Haha Apa2 pun dah berjaya buat kan... Tahniah2 :D

      Padam
  9. Balasan
    1. Mana tahu satu hari Raihanah pun tersenarai juga :)

      Padam
  10. hihihihihihihii.. masih ada dlm list bulan ni... Kreatif akak buat... versi music pulak kali ini... terbaik!! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes,...Ikhwan dah jadi abang long kawasan dah :)

      Padam
    2. Kemain Abang Long Ikhwan.. Haha :D

      Padam
  11. Dapat juga tu haaa selit..last pun ok lah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok lah last, yana ni memang tertimbus terus, xmasuk xdan nak pecut semput

      Padam
    2. Alaa,..tertimbus pun akak tetap sayang :)

      Padam
    3. Hahaha Part tertimbus tuu lawak XD

      Padam
  12. demi menjawab teka silang kata Julai... saya telah membuat rujukan dengan entri tetamu hebat yang sebelum nya... hahahah... gigih berusaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yessss, akak benar2 hargai kesungguhan itu! :)

      Padam
    2. Kegigihan anda kebanggaan kami... He he he...

      Padam
  13. Balasan
    1. Terima kasih kerana menyembulkan diri :)

      Padam
    2. Anies mengamalkan konsep gegenpressing dalam mengomen...haha

      Padam
    3. Dan hari ni akak maju setapak lagi tentang bola - gigih baca apa itu gegenpressing philosophy :)

      Padam
    4. eceh sal.... kemain lagi hahahaha

      Padam
  14. klu no 1 ngan 2 tu nama depa dua ja lah yg sangkut.. tak kanda SS, kanda JM

    BalasPadam
    Balasan
    1. No 1 & 2 tu toksah citerlah :)

      Padam
    2. kat blog I je nama SS tercicir..misteri betul.I siap kira manual lagi, takut widget yang tak function..haha

      Padam
    3. Jay Emm patut pecut kasi sama jumlah.... Iskksss...

      Padam
    4. dah nak sampai hujung terus kandas

      Padam
    5. @Sal - Akak pun puas godek sana godek sini. Kira itu kira ini nak pastikan jumlah komen.

      Hahah betullah,..sis JM pecut punya pecut, saat akhir dia surrender. Kalau tak boleh seri dengan Kanda SS :)

      Padam
  15. waaa tahniah kepada semua tetamu hebat. JM tu ada dimana2 haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis JM memang ada di mana-mana :)

      Padam
    2. Julia!!!! tggu nanti sis serang ko lak

      Padam
    3. Hahahah dah masuk gear nampak :)

      Padam
  16. Erk ada gak tersenarai kat sini ingat dah tergelam dalam lautan dalamdah hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada,...ada,..walaupun tenggelam dalam lautan dalam,...belum lemas lagi :)

      Padam
    2. Nasib baik tak lemas lagi kan..

      Padam
  17. Terima kasih kak farah kreatif sangat ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa sangat kalau nak dibandingkan dgn komen2 korang :)

      Padam
    2. Kak farah bab kreatif terbaik

      Padam
  18. Balasan
    1. Simbol utk nama Ekin tu namanya crochet. Crochet ni mewakili 1 beat :)

      Padam
    2. Haaa bunyi kena buat sendiri! Crochet dan kawan2nya yang lain mewakili beat untuk satu2 not. Kalau jumpa crochet dalam garis muzik (stave), maknanya kita main 1 beat, lebih kurang 1 harakat lah :) SS dan JM jadi kepala stave. Sorang treble clef, sorang bass clef. Jaga pitch budak2 lain :)

      Padam
    3. Ooooo... dapat ilmu hari ini hihihi tq kak farah... kalu smua bergabung buat bnyi jdi lagu la nanti ye ke

      Padam
  19. Balasan
    1. Memang hebat, Intan. Intan pun apa kurangnya. Pernah tersenarai juga sebelum ni :)

      Padam
  20. Balasan
    1. Mana tau satu hari ada rezeki Mazni pula :)

      Padam
  21. Tahniah pada mereka... seronok bila ada top komentar ni... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suka-suka je, Atie. Nak hargai pengunjung2 blog :)

      Padam
  22. TAHNIAHHH SS, juara carta... hehe

    BalasPadam
  23. xpernah nak berjaya .... uuuwwwaaa xterkejar rasanya ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapa,..jangan main kejar-kejar sangat, Kang jatuh, akak gak susah :)

      Padam
    2. suka maen kejar2 nih. dah lama x maen. ntah masih kuat atau x nak lari. hahahaha

      Padam
  24. Balasan
    1. Bulan lepas ada lagi...cuba lagi heheheh

      Padam
  25. X dapat nak menandingi mereka semua..
    Hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapa, Cik Hani. Dah datang meriahkan tower akak ni dah cukup besar hati dah :)

      Padam
  26. tahniah utk juara pecut JM dan naib juara SS

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh patut dapat medal diorang berdua ni :)

      Padam
    2. Ehh macam salah je... he he he..

      Padam
  27. tahniah jugak utk yang lain yg tersenarai teruskan usaha anda agar tersenarai lagi di next month ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Woww! Kata-kata semangat dari Kak Noor yang popular tuh! :)

      Padam
  28. kaknoor tumpang happy dan tumpang tengok je lah siapa yang tersenarai dan tumpang sorak hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu pun dah lebih dari cukup, Kak Noor. Saya amat berbangga Kak Noor sudi jadi 'cheerleader' di tower saya ni :)

      Padam
  29. Terima kasih kembali atas uacapan penghargaan buat kami wpun x tersenarai....hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan serik datang sini ye, Sis Fida :)

      Padam
  30. Balasan
    1. Terima kasih elya sebab sudi jadi tetamu saya hari ini :)

      Padam
  31. tahniah buat semua :) semua terbaik !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bulan ni ros tak jadi not muzik :)

      Padam
  32. Semuanya hebat² blogger kat atas tu.....tahniah but mereka semua...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sangat sangat hebat! Meriah dunia ni dibuatnya :)

      Padam
  33. Tahniah buat tetamu2 hebat ni.

    BalasPadam
  34. Wah JM travel mameng sentiasa unggul kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis JM unggul yang sentiasa mengungguli carta :)

      Padam
  35. alhamdulillah :)
    meskipun bergelut dgn widget top komen kat blog sendiri, berjaya jugak jadi top kat sini.
    bangga dgn diri sendiri !!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah, Aida. Terima kasih ye sudi komen2 di blog saya :)

      Padam
  36. Alhamdulillah nama Eyda masih ada dalam carta.. almaklum sajalah sibuk.. hehehe..

    BalasPadam
  37. Kalau tengok jumlah komen ni, memang banyak sangat. Kagum dengan mereka semua.

    BalasPadam
  38. Hmmm kena jadi tetamu hebat juga ni! *mata bercahaya* haha

    BalasPadam
  39. Bulan ni Ros terkelua carta kak farrah... hihi

    BalasPadam
  40. yeaaaah masih memasuki carta.. nak kena make sure takhta dikekalkan.. hewhew..

    BalasPadam
  41. Eh, masih tersenarai lagi rupanya..ingtkan xde da....heee

    BalasPadam
  42. xtau la bulan ni dapat menembusi carta ke x..bw jarang2.. T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pe,...small matter. Dah datang jenguk pun dah cukup bagus :)

      Padam
  43. Ohhhhhhhh!!!! Myyyyyyy God!!!! Mana nama SS untuk November?????????????? Napa tak tersenarai langsung dalam list sebelahhhhhhhhhhhhh???? Tak leh jadi nihhhhhhhhhhhhh!!! Jap lagi saka CT menurun kat SS... Saka mengamok! Bior seluruh alam bergegorrr... Keh Keh Keh... Tungguuuuuuuuuuuuu!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik Mimie pun nak menurun jugak ni..jeling-jeling macam xnmpak je nama Cik Mimie untuk november tu? hahahaha.. Jom SS kita berlumba...hahaha

      Padam
    2. Hahahaah saka nak menurun ye, kanda. Sila-sila, tower ni tak de pendinding. Nak menurun kat setiap bilik dan tingkat pun boleh.

      Cik Mimie pun nak menurun?! Silakan silakan!

      Padam
  44. kekanda ss sis jm dgn kak ekin memang xlehh nak lawan
    dorang ni berlumba2
    alaaa nak jadi tetamu terhebat jugak

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...