728 x 90

Jumaat, 26 Februari 2016

Can't Take That Away From Me

Hari ini entri chords lagu lama, Can't Take That Away From Me, nyanyian Mariah Carey. Sengaja pilih lagu ini sebab saya suka liriknya yang sangat inspiring dan motivational. Kebetulan, ada beberapa insan yang dekat dengan saya tengah down, a bit gloomy dengan kemelut masing-masing. 

Ini antara lagu kegemaran saya. I really love the lyrics. Deep! Sangat-sangat mendalam. Apa yang cuba disampaikan melalui lirik lagu ini ialah segalanya terletak pada diri kita. ON US! Orang luar akan dan mampu hurt kita seandainya kita izinkan perkara itu berlaku. Memanglah kita tak boleh halang pakai penghadang atau tembok,..tetapi jika dari dalam diri kita dah ampuh dan tak ambil peduli akan benda tu, sedikitpun tindakan onar mereka tidak akan tinggalkan kelar di hati.

Credit


They can do anything they want to you
lf you let them in
But they won't ever win
If you cling to your pride
And just push them aside 

Credit

So, dengan senyuman manishhhhh, saya nak tujukan lagu ni (tapi kena dengar sendiri di sini) dekat dua sahabat saya, Sitiroro aka Siti Yang Menaip aka Siti Yang Menyanyi dan Minaci yang Tunggu Pintu tak bukak-bukak, dengan ucapan...It's OK. Pelangi akan muncul lepas ni. ♫♪ They can try,..but they can't take that away from YOU ♪♪♫


Can't Take That Away From Me - Mariah Carey (Easy Guitar Chords)

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
C D F


C         G                 Am      Em

They can say anything they want to say
                 F

Try to bring me down
            C

 But I will not allow
   Dm

 Anyone to succeed
         G

Hanging clouds over me


     C        G                   Am

And they can try hard to make me feel
     Em              F

 That I don't matter at all
         C     

But I refuse to falter
   Dm

 In what I believe
        G

Or lose faith in my dreams


(Chorus)
       C          E

'Cause there's a light in me
     Am        F

That shines brightly
          Dm

They can try
          G                        C

But they can't take that away from me

 
C G F E


C        G                 Am     Em

 They can do anything they want to you
                F

 lf you let them in
              C

But they won't ever win
        Dm

If you cling to your pride
         G

And just push them aside


    C         E                        Am    Em

See I have learned there's an inner peace I own
                F

Something in my soul
            C

That they cannot possess
      Dm

So I won't be afraid
        G

And darkness will fade


       C          E

 'Cause there's a light in me
      Am        F

 That shines brightly
         Dm

They can try
               G                  C

 But they can't take that away from me



Am E

No, they can't take this
F

 Precious love
       Am

l'll always have inside me
F              C       

Certainly the Lord will guide me
Dm              G

 Where I need to go


C         G                Am      E

They can say anything they want to say
                 F

Try to break me down
            C

 But I won't face the ground
        Dm

 I will rise steadily
         G

 Sailing out of their reach

C

Oh Lord
         G                 Am

They do try hard to make me feel
     E                F

 That I don't matter at all
          C

But I refuse to falter
    Dm

In what I believe
         G

Or lose faith in my dreams

        C          E             Am            Dm

'Cause there's a light in me that shines brightly
          F

They can try
              G                    C

But they can't take that away from me


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

 

83 ulasan:

  1. sekali chord gitar la.. saya sampai kesudah tak reti main gitar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi tak pe,..tak reti main gitar reti benda lain :)

      Padam
    2. Benda lain seperti...ermmm... makan? :P

      Padam
    3. Pandai makan pun kira talent juga tu :)

      Padam
    4. CT nak join geng pandai makan tu.. ada kena register apa2 ke =P

      Padam
  2. lirik lagu dia ada banyak makna yg bagus :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Personally, akak memang suka liriknya :)

      Padam
  3. lagu ni boleh memotivasi kan sis JM juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis JM still down ke? Dah ok dah? Tapi lagu ni memang boleh kasi semangat kan :)

      Padam
  4. nanti sis JM cuba ceriakan Minaci SS tu hiksss

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaaa coba coba,...mana tahu lepas ni Aci tu leh lompat bintang ke lompat kijang ke gembira :)

      Padam
  5. Balasan
    1. Haah,..kesian si paling comel tu ;)

      Padam
    2. ehehe tunggu kakak2 banje makan sure SYM tak down da.. lalalala..

      Padam
  6. Salam singgah sini Farrah...lama tak menyinggah sini....sibuk sikit....hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapa, MD. Faham MD sibuk belakangan ni. Dah selesai pindah dan berkemas?

      Padam
  7. MD jarang dengar lagu orang puteh...sbb tak faham sangat bahasa orang puteh ni...hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi tak pe,..lagu ni senang faham. Kalau tak tahu, boleh tanya saya :)

      Padam
  8. Kadang-kadang, lagu BI ni lagi banyak maksud yang bermakna daripada lagu penyanyi kita yang entah apa-apa je lirik dia, kan?

    Kat rumah ni ada gitar tapi akak tak reti nak petik. Pernah cakap dengan abang long akak, mintak dia ajarkan main gitar. Nak tau dia jawab apa? Dia kata, dah tuo baru nak belajar. Ahaha, sadis sungguh dia punya jawapan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihihi ini comel! Boleh je, kak. Saya pun dah tuo baru belajar petik gitar. Masa kecik reti belajar main piano je. Tu pun berhenti separuh jalan. Dah tua baru konon2nya nak habiskan apa yg setengah-setengah, tapi tukar instrumen ke gitar. Jenuh gak nak lembutkan jari yg keras ketung ;)

      Padam
  9. Salam farah, lama x blogwalking sini...
    Pedulikan apa orang nak kata yg penting kita bahagia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam, Sis Idah. Terima kasih sudi jenguk saya di sini. Betul tu. Yg penting kita happy kan,..

      Padam
  10. salam kak farrah yana tak pernah dengan lagu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu lama ni, dik. Zaman2 akak masih belajar lagi :)

      Padam
  11. tapiiii quote yang kat ats tu yana suka

    BalasPadam
  12. sakit tu tak boleh lemahkan kita kalau kita cuba utk sembuhkan :)

    BalasPadam
  13. insyallah pelangi sentiasa muncul

    BalasPadam
  14. suka juga dengar tp bila nak ingat tajuk kelaut pegi nya. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tak ingat tajuk tak jadi hal...janji boleh feel :)

      Padam
  15. Can't take my eyes of you... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahakss....berdebar baca komen yg ni hihihi

      Padam
  16. Kunci pintu Aci dah tertutup rapat pada pintu yang satu tu! Bukan salah Aci... Tapi Ramlah Ram yang hilangkan kunci... Tak jaga kunci dengan baik... Aci kena cari pintu lain laa agaknya... Itu pun kalu ada lah yang sudi... Ehhhh! Dah macam Lelong Diri Sendiri pulak... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lelong diri sendiri?! Kalah citer 3 Abdul hihih Sis JM datang tak bawak kunci ke?

      Padam
    2. yang tertutup tu mgkin pintu tandas ce tgk pintu bilik masih terbuka tak hihihih

      Padam
    3. hahahhahah pintu xtandas tak leh kunci nanti tak pasal2 terbocor kat luar :P

      Padam
  17. Thank you for the song... Mencari Semangat Yang Hilang... Hu Hu Hu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah u can do it !! jom sama-sama tabah !!

      Padam
    2. Cari sampai jumpa ye sis SS :)

      Padam
    3. Insya-Allah, yakin dan kuatkan semangat. Semua dugaan, kunci pintu hilang, pintu tak boleh bukak ni,...akan matangkan kita. Jadikan kita lebih baik :)

      Padam
  18. Cikgu farah mmg berseni..boleh tau chord gitar lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi saya ni tahu yg basic je, Kak Nieda :)

      Padam
  19. dah agak dah.. kalau tertarik2 sangat rasa nak jenguk sini mesti sebab kena seru..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha senanglah nak seru CT camni ;)

      Padam
  20. tak reti main gitar !! ahaha tau nyanyi tapi suara sumbang.. xpa kot kan ? Mariah Carey tadak nak tolong judge ngeh2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suara kita,..tak kisahlah nak sumbang ke jadi mambanf ke,..CT nyanyi lagu birthday utk akak, lunak je...besar lobang idung akak mendengarnya hahaha

      Padam
  21. well sometimes.. mmg put aside. just like once in a while terpkir jugak la.. kenapa ini.. kenapa itu.. itu saja.. im still living out my life pretty good.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betol tu, sama lah kita kak....

      Padam
    2. Tak salah fikir. Sometimes, tidak dapat tidak minda kita akan menerawang juga ingat perkara2 tu. But dont let those things restrain you from enjoying your life :)

      Padam
  22. sakit memang sakit.. coz i never meant to harm.. tapi apakan daya..
    sakitnyaaa tu disini.. haaa CT dah mula menyanyi.. habisla ribot..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sakitnya tuh disini, didalam hatiku ini.....

      Padam
    2. Acehcehhh,..tak cukup gelek tu,... ;)

      Padam
  23. Kakak Aci @ Kakak Macho iols pun in a mental breakdown punya state ke.. marila kita sama2 spread positive vibe to each other supaya baik2 saja..

    BalasPadam
    Balasan
    1. CT kenapa? x share ngan sis JM pun

      Padam
    2. CT hantar report kat warden dia ;)

      Padam
  24. sebenarnya risau nama macam nak terkeluar carta je.. oh no..
    itu pun boleh jadi punca kemurungan =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. same to me...kedudukan merudum this year, last month n this month huhuh

      Padam
    2. Adehhhh, jangan nak murung hanya kerana nama terkeluar carta! Babab kang!

      Padam
  25. thank you kak.. ill try to be strong =)
    sometimes i feel amaze.. tak pernah pun kita jumpa but ur always there to listen.. apa2 benda mengarut CT report pun layan jugak..

    thank u <3

    BalasPadam
    Balasan
    1. dongibap, kipidap sis CT. ajajaja

      Padam
    2. untung ler teacher CT ni ad org yg layan..hihihih

      Padam
    3. ohh...CT mengadu ngan sis Farrah dia je..patut lah sis JM x tahu heee

      Padam
    4. CT - Hihihi kita boleh pilih untuk ADA, walaupun dari jauh. Yang penting, tenangkan diri. Dont ever blame urself for what happened. As I said earlier, sometimes apa yg berlaku pada kita untuk buat kita lebih baiki diri. Jadi orang yg lebih baik :)

      Ikhwan - Kena layan si comel ni, Ikhwan. Shian dia stressed :)

      Mekja - Ada bawa sepanduk semangat untuk CT dak?

      Sis Jari Manis - Sis JM tak available,..pergi suprise vacation kan,..

      Padam
  26. Huu, yes. Nobody can't take that away from us !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita yg selalu aniaya diri kita sebenarnya :)

      Padam
  27. ok.. saya tak pernah dgr lagu ni kak.. ihihihihih...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu lama ni, Ikhwan. Tahun 2000 tak silap. Ikhwan kecik lagi time tu :)

      Padam
  28. betul no one can hurt u without ur permission.. tapi ad juga yg sakitkan hati biar pon xbg permission pon kat diorg.. tapi nilah hidup kan.. hihihii

    BalasPadam
  29. Akak takde ke buat video sambil main gitar???? terasa nak tengok.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan Ikhwan..memang teringin nak tengok video Farrah main gitar..:)

      Padam
  30. tak pernah layan lagu mat salleh hahahhhaha

    BalasPadam
  31. kita memang kena perlahan2 lupakan perkara yang meyedihkan hati kita.. kita kena kuat menghadapi ujian yang mendatang.. in shaa Allah diri kita akan lebih kuat nanti..

    BalasPadam
  32. Lya x reti main gitar tpi suka tgk org main gitar

    BalasPadam
  33. soo sweet. saya suka giler lagu ni

    BalasPadam
  34. Lama tak dengar lagu Mariah Careys ni..

    BalasPadam
  35. Lirik ni best.motivated sgt..
    Apapun keadaan mereka ( siti dan SS ) semoga segala urusan dipermudah


    BalasPadam
  36. Betul... sy suka lagu ni...
    bnyk juga lagu MC yg sy suka...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...