728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Ahad, 20 Mac 2016

Bulan Terbelah di Langit Amerika - Ridho Rhoma Feat Fazura (Easy Chords)

Pertama kali dengar lagu Bulan Terbelah di Langit Amerika terus saya jatuh cinta! Lagu kolaborasi Ridho Rhoma dan Fazura untuk OST Filem Bulan Terbelah di Langit Amerika bukan jenis yang jiwang meleleh tangkap leleh tu. Bagi saya, it's just simply sweet dan sedap didengar. Very melodious. Kedua-dua mereka bawakan lagu ini dengan baik. Mendengar nyanyian Ridho, mengingatkan saya pada Imran Ajmain. Mendayu-dayu dan merdu. Belum pernah dengar lagu ini? Cari di Youtube ye :)

Kord dan Lirik Lagu Bulan Terbelah di Langit Amerika - Ridho Rhoma feat. Fazura
OST Bulan Terbelah di Langit Amerika

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.

(Intro)
Am E Am A

[Ridho]
Am
Di balik awan hitam
Dm
Engkau cantik bulan malam
E 

Indahmu melengkapi
Am 

Semesta sejuta bintang

Am
Kau seperti cahaya
Dm
Lebih terang dari bintang
E Am
Sinarmu menyinari di langit Amerika


Dm E Am A
Kau seperti hujan di musim kemarau
Dm E A
Kau seperti matahari di langit kelabu
Dm E Am A
Kau seperti kilau berlian di tanganmu
Dm E Am     
Sempurna berdua bersatu dalam cinta


[Fazura]
Am
Kau semesta dalam cinta
Dm

Haus karena cahaya
E
Hitamku tiada lagi
Am 

Menjelma putih pelita


Am
Isi dari langit semesta
Dm
Menjawab sebuah doa
E Am
Cintaku meliputi untuk hadir sang Esa 


Dm E Am A
Kau seperti hujan di musim kemarau
Dm E A
Kau seperti matahari di langit kelabu
Dm E Am A
Kau seperti kilau berlian di tanganmu
Dm E Am
Dan Bulan terbelah di langit Amerika



[Rhido & Fazura]
Dm E Am A
Kau seperti hujan di musim kemarau
Dm E A
Kau seperti matahari di langit kelabu
Dm E Am A
Kau seperti kilau berlian di tanganmu
Dm E Am
Sempurna berdua bersatu dalam cinta


Dm E Am A
Kau seperti hujan di musim kemarau
Dm E A
Kau seperti matahari di langit kelabu
Dm E Am A
Kau seperti kilau berlian di tanganmu
Dm E Am
Dan Bulan terbelah di langit Amerika
Dm E Am 

Dan bumi tercipta untuk kamu dan aku


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

 


35 ulasan:

  1. Salam singgah sini Farrah...lama tak bertandang ker tower Farrah ni...rindu lah....hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa khabar, MD? Lama tak dengar cerita. Busy ye,..

      Padam
    2. Memang busy sangat ni Farrah....selagi manager tak ambil penganti 1 staff...memang busylah nampak sepanjang tahun ni....huhu

      Padam
  2. MD tak pernah lagi dengar lagu ni lah Farrah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu ni OST untuk filem di Indonesia :)

      Padam
  3. Hihihi.. Ingat picture yg gmbr bulan n matahari ad kluar sesama tu.. Hiihii

    BalasPadam
  4. Tak dengar lagi lagu ni.. Lagu Akak nyanyi tu k???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu lagu citra bkn lagu ni... He he he...

      Padam
    2. SS dah tolong jawabkan :)

      Padam
    3. oooo.. gitu... hehehe.. Thanks SS..

      **Beradab kan??hihihi

      Padam
    4. Anak siapa ni? Baiknya budi pekerti ;)

      Padam
    5. Seganlah nak cakap kak Farrah..hihihihhiih..

      Padam
  5. Fazura skrg dah banyak pulak lagu die nyanyi. Fazura yg pelakon tu kan KAK Farrah??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nama jiran SS pon Fazura jugak... Keh keh keh

      Padam
    2. Ikhwan - Ye, Fazura yang pelakon tu. Memang sekarang dia dah nyanyi :)

      SS - Nak kenal boleh?

      Padam
    3. Hahahahhaa.. Siti Sazura ke SS??hihihihih.. Baru dengar lagu Hancur tu

      Padam
    4. siti sazura mana itu ikhwan hahahhaha

      Padam
  6. Balasan
    1. Lazgu OST. Filemnya pun tak tayang kat sini :)

      Padam
  7. tengok title ingat pulak gerhana hari tu terbayang bayang matahari ehehehhe... boleh pulaks!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni dah boleh geng dengan Ikhwan ni :)

      Padam
  8. tak pernah dengar lagi lagu ni

    BalasPadam
  9. menarik liriknya..kena dengar juga ni..

    BalasPadam
  10. Nanti nak search lagu nie, Zumal belum pernah dengar

    BalasPadam
  11. Nanti nak search lagu nie, Zumal belum pernah dengar lagi

    BalasPadam
  12. tak dengar lagi nntu nak g dengar dulu.. nanti datang balik

    BalasPadam
  13. wawa tak pernah dengar lagu ni..

    BalasPadam
  14. banyak plak lagu si Pajura ni.. dahla omey =D

    BalasPadam
  15. bulan terbelah pulak.. xdgr lagi lagu ni..

    BalasPadam
  16. baru tadi dengar lagu ni...menarik...kalau dapat petik guitar sendiri sambil nyanyi lagi best

    BalasPadam
  17. tak pernah dengar lagu nih lagi..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...