728 x 90

Isnin, 28 Mac 2016

Housekeeping - Tutorial Kraf Kertas yang Bakal Menyusul

Assalamu'alaikum,

Tidak tahulah kenapa, saya rasa macam extra sibuk sekarang ni. Sibuk dengan kelas, sibuk buat party planning (ada beberapa events yang perlu disediakan props-nya),...sibuk bobok hehehe Blog update selang dua tiga hari. Komen dan blogwalking lagilah,..dapat sentuh usik sikit-sikit sana sini je. 

Entri ini sekadar nak release teaser beberapa tutorial kraf yang akan diterbitkan di tower sekitar hujung Mac dan April. Saya terima beberapa e-mel daripada newbie yang berminat nak buat projek kraf kertas yang simple. Ada juga yang bertanyakan saya tentang kraf/diy mudah yang boleh dijadikan hadiah hari guru (bakal disambut Mei nanti). Dengan keadaan ekonomi sekarang, memang  lebih jimat buat sendiri. Dapat beri kepada lebih ramai guru.


Insya-Allah, di bawah ini ada empat tutorial yang bakal menyusul dalam jangka masa terdekat plus a few more jika saya ada masa dan kesempatan.


COMING SOON!

Sticky Notes Tag



Sticky Notes Table Top Display



Klip Kertas Berhias



Kad Ucapan Menggunakan Washi Tapes


Sementara itu, jika berminat nak buat fridge magnet, bolehlah intai tutorial buat fridge magnet. Macam-macam ada! Klik sahaja pada pautan-pautan di bawah ye.

 

62 ulasan:

  1. Semua idea kak farrah memang comel dan bernas.. sukaaa!!! ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboii, bernas tu! heheheh thanks, Wana :)

      Padam
  2. Balasan
    1. Insya Allah, akan terbitkan secepat mungkin :)

      Padam
  3. Pn Farrah...klip kertas berhias tu gam saja ka...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis Fida, ye.. kita gam sahaja. Tetapi guna hot glue :)

      Padam
  4. Terima kasih Farrah, sibuk2 pun sudi blogwalking blog LZ.. really appreciated it.. ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh terima kasih juga pada LZ sudi jengah saya di sini :)

      Padam
  5. Alololo.... comel... semua produk by kak farah sy suka... semua yg dpt syg nak pakai....

    Semualah sy suka...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan sayang-sayang nak pakai. Benda yang akak bagi semua utk digunakan :)

      Padam
  6. Penanda buku magnet tu mmg ikut sy g kelas...
    cd mmg ikut saya naik kereta hari2...
    frame motivation tu hari2 sy tgk masa nk bersiap pastu senyum sorang2 sambil berkata "berusahalah... mesti sampai ke garisan penamat"...

    Buku nota x pakai sbb takut habis...
    stck note pad pun sama... x blh pakai... sayang... hihihi... sy letak kt opis...

    Kiranya mcm kak farah is everywhere lh dlm rutin harian saya... hihihi...

    Tengs kak...
    sayaaaaannnngggg akak... mmmmuah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tgk situ.. tgk sini.. confirm ad kak farrah lah.. :D

      Padam
    2. Bnyknya kak huda.. Hahahah kak Farrah dimana mana

      Padam
    3. Kihkihkih tak mengigau ke dik oii?

      Padam
    4. saya suka bookmark - any type... conventional with inspirational word... magnetic, or any ... kalau nak bagi lagi... boleh lah...

      kah kah kah ... poyo tak ... boleh request...

      Padam
    5. Request yang tak berapa poyo ;)

      Padam
  7. Ala la. Rasanya lama pulak tinggal crafting ni sepjg cuti sekolah tak pgg langsong.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sepanjang cuti sekolah buat apa? :)

      Padam
    2. balik kampung so barang semua tinggal kat rumah hehehe

      Padam
    3. Oh ye...hari tu balik kampung kan,.. :)

      Padam
  8. Ada sesuatu yg mudah Dan menarik yg boleh dicuba

    BalasPadam
  9. Berminat nk tahu tuto yang dlam gambar tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah up satu cik yana yg Sticky Notes Tag

      Padam
    2. hehehe ketua hulubalang dah tolong update :)

      Padam
  10. wah boleh bagi idea nih untuk anak-anak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh...bebudak tu lagi kreatif :)

      Padam
  11. kenapa Farah rajin sangat ni...jeles tau.. ! mummy ni malas sokmo..hahaha :p

    BalasPadam
  12. Suka tgok diy kak farrah buat.. nnt nk try la mana2 😄

    BalasPadam
  13. apa sahaja hasil tangan kak farrah pasti cantik
    kagum saya =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaa yang simple2 ni retilah akak. YY pun boleh buat :)

      Padam
  14. patutlah 2/3 tak update blog kak.. rupanya sibuk.. moga urusan akak dipermudahkan..

    BalasPadam
  15. Sticky Notes Tag... Akak baru up tuto ni kan.. mmg comel .. :D

    BalasPadam
  16. Saya mmg minat dengan aktiviti kraf ni tapi sampai sekrg masih belum memcuba.. Baucher buku bolehlah beli alat2 kraf ni..hihihihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah ngan akak.. suka gila lagi2 yang libatkan colouring..
      tapi sbb faktor usia wakakaka.. kemalasan melanda..

      Padam
    2. CT request yang magnet tu dulu tau kak.. nak prepare ahaha..

      Padam
    3. Ikhwan - haaa, dapat baucar nanti pandai2 lah gi belanja ye :)

      SYM - tutorial fridge magnet dah siap dah, CT. Yang empat dalam gambar tu akan datang :)

      Padam
    4. CT nak yang macam SS ngan JM buat tu.. nak siapkan prop nak bawak uols jalan2 sama =)

      Padam
  17. akak.. photo fridge magnet tu please.. tingin nak buat jugak.. Kak JM da maju slangkah ni.. nak jugak buat untuk org2 yg bakal CT bawak travel sama soon =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tutorial fridge magnet kat atas tu semua available, Cik CT. Tutorial tahun2 lepas tu. Klik je...tengok mana berkenan ye ;)

      Padam
    2. ooo yeke.. i tot tu coming soon nye entry =P

      Padam
  18. MD suka semua tutorial yang Farrah buat....rasa MD semua nak cuba buat..hihi

    BalasPadam
  19. terbaik...
    ilmu dikongsi, pahala di cari.
    tq farah.

    BalasPadam
  20. tutorial yang tunjuk kak farah sangat berpuas hati dan terbaik sangat

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...