Sabtu, 5 Mac 2016

Resepi Mudah Guna Puff Pastry




Ohhh, ada yang cari resepi mudah guna puff pastry ye? Jangan risau,...jangan pening. Nah, saya belanja beberapa resepi simple-mudah-easy-peasy puff pastry yang dap dap dap! Apa yang penting, puff pastry-nya kena ada. Then, you're just a few steps away from making scrumptious treat. Puff pastry boleh beli di kedai menjual bahan dan peralatan kek atau cari di pasar raya. Kebiasaannya, saya guna jenama Kawan :) Terliur tak? Hmmm, kalau berminat nak buat, klik sahaja pada gambar yang berkenaan.


Cheese Puff

Banana Puff with Cinnamon

Kouign - Amann

Pai Nanas Mini

Tuna Puff


48 ulasan:

  1. resepi yang sedap2 harus la orang cari kak farah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap+Mudah... mmg lakulah kan...

      Padam
    2. kalau buat tu hantar la sikit kat sini ye

      Padam
    3. biasanya dah selamat dalam perut semuanya.. hihihihih

      Padam
    4. buat makan seorang hahhahahah

      Padam
    5. Betul macam Ikhwan cakap tu,...dah selamat masuk perut ye adik-adik.
      Boleh belanja gambar je :)

      Padam
  2. sedap sedap sedap..tp tgh diet..mmg kena kuat semangat tak makan semua2 ni...hukhukhuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. satu kerugian ni... jom makan.. hihihihi

      Padam
    2. kalau ada depan mata dah makan dah ikhwan masalah nya ada gambar je

      Padam
    3. hihihihih.. makan gamboooo jelah... pergi bakery cari jom...

      Padam
    4. Miss Eiman - gigihkan diri ye. selamat berdiet!
      Ikhwan - Amboi, Ikhwan. Pandai hasut nak rosakkan diet orang ye ;)
      TKK - Tengok gambar je ye. Boleh kenyang gak ;)

      Padam
  3. bestnye farah kaknoor suka resepi simple macam ni
    boleh try nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak moor mesti boleh buat version kak noor pulak

      Padam
    2. Kak Noor, ni orang ngelat punya kerja.
      Version kak Noor confirm lagi kelas super duper hebatttt! :)

      Padam
  4. Balasan
    1. Yana boleh cuba nanti. Asalkan ada pastry puff-nya :)

      Padam
  5. nice Farrah.. senang nak prepare

    BalasPadam
  6. tak pernah beli pastry puff. selalu x jumpa :<

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh ye ke. Mazni cuba cari di kedai yang jual bahan buat kek ye :)

      Padam
  7. semua sedap.. Firah memang suka puff.. gebu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak suka buat minum petang. Lawan ngan air kopi :)

      Padam
  8. Banyak search entri resepi mudah..puff cheese tu pasti sedap kan..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang best, adik2. Kalau gabung dua tiga jenis cheese lagilah yummy! :)

      Padam
  9. cheese puff tu rasa macam terliur je

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan... comel je bentuk dia.. mmg menggoda.. :D

      Padam
  10. Cheese Puff and tuna puff tu mmg menggoda.. hihihih ..

    BalasPadam
  11. Tgk yang banana puff tu.. meleleh mcm cheese.. sedap2x..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dap dap dap tau sebab pisang tu dah lembik :)

      Padam
  12. Ayyakkk salah masuk entri....

    Meleleh ayaq liuq...

    BalasPadam
    Balasan
    1. buat la kak huda bagi yana sikit hehehe

      Padam
    2. Ala meleleh ayaq liuq sekejap je tu...kat putrajaya tu ada macam2 food sedap :)

      Padam
  13. Rupa semua menaik selera je. Lagi2 banana puff n cheese puff tu. rasa dah sampai kat tekak dulu dah ni..gulppp.. XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan cheese tu memang menyelerakan

      Padam
    2. Amboi, Ros...dah sampai kat tekak dah! :)
      Yana, cubalah buat. Senang dan nyumnyumm!

      Padam
  14. a great sharing ni farrah :)
    always!

    BalasPadam
    Balasan
    1. moga bermanfaat utk kita semua :)

      Padam
  15. resepi yang ringkas dan sedap pastinya menjadi pilihan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap senang nak buat, masuk perut puas hati ;)

      Padam
  16. ish macam comel je.. macam cute jer.. heheh

    BalasPadam
  17. Byk plak kegunaan pastry puff ni kn..x terfikir pun

    BalasPadam
  18. semuanyaa nampak sedap.. kalau rumah dekat mesti minta sikit. heheh :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...