728 x 90

Khamis, 31 Mac 2016

Wall Pockets untuk Poskad

Saya tidak mengumpul poskad. Dulu-dulu masa kecil adalah. Tetapi, lepas pindah rumah, koleksi poskad saya hilang, terus putus angin. Sekarang ni secara tidak langsung, saya ada koleksi poskad. Kiriman rakan-rakan blogger yang study, yang travel, yang pergi melancong ke luar negara. Very thoughtful kan?!

Pada asalnya, saya letakkan kiriman dari seantero dunia ni di Bloggers' Board. Tetapi, semakin sesak panel tu, semakin tak praktikal pula saya rasa. Yelah, dapat tengok coretan kawan-kawan, tak dapat tengok pula gambar poskadnya and vice versa. Memang kena fikirkan sesuatu untuk poskad-poskad saya ni....



Maka saya pun buka 'kitab' Pinterest. Ada a few ideas yang sesuai untuk display poskad. Salah satu daripadanya adalah dengan menggunakan wall pockets. Baru sahaja berkira-kira nak pergi kedai cari wall pockets, saya terima hadiah idaman daripada Sis JM. Baca mengenainya di sini


Apa lagi,..tersengih-sengih saya turunkan poskad dari Bloggers' Board dan susun di wall pockets. Hasilnya,....

Tattadaaaaaa!

Bila-bila masa boleh ambil, boleh belek-belek! Sekarang ni, sambil duduk-duduk di kerusi kerja saya, simply boleh capai poskad, tengok gambar,...baca tulisan si pengirim. OKlah tu. Bagi saya, cara display ini sudah cukup praktikal untuk poskad-poskad saya. Thanks so much, Sis JM for this gift :)


23 ulasan:

  1. salam , wah sangat berguna pemberian kak JM ni, guna selalu! :)

    BalasPadam
  2. kalau SS bukak kitab busuk , akak buka kitab pinterest akak ye!.. bagus masing masing ada kitab masing masing

    BalasPadam
  3. seronok akak dapat poskad banyak banyak ....

    BalasPadam
  4. Betul juga kan kak..cantik bila.buat di wall pocket tu..

    BalasPadam
  5. ooo macam tu pocket wall nye

    BalasPadam
  6. memang berguna wall pocket tu..

    BalasPadam
  7. wahhh nice je nampak. kemasss ! :D

    BalasPadam
  8. shantekkkk nice ...

    jm memang pemberi hadiah terbaek...

    semoga murah rezeki sis jm...
    insya Allah

    BalasPadam
  9. Salam singgah sini Farrah.....wahhh....menarik...

    BalasPadam
  10. Banyak dah Farrah terima poskad dari para sahabat....

    BalasPadam
  11. Nampak kemas jak poskad2 tu tersusun dalam pocket wall tu yer...

    BalasPadam
  12. Good idea Kak Farrah! Saya pun baru berjinak nak collect postcard hehe

    BalasPadam
  13. betul tu..saya pun nak simpan lah macam kak Farrah..takdelah bersepah serata rumah

    BalasPadam
    Balasan
    1. kiriman paling sweet dari i tu sila jaga bebaik..

      Padam
  14. Cantekk dan kretif as usual!

    BalasPadam
  15. Rumah mummy dah penuh sgt dinding2 ja.. tumpang dinding umah Farah bole.. ? hehhee :P

    BalasPadam
  16. ini namanyaaa pucuk dicita ulam mendatang.. kan cikgu kan ???

    BalasPadam
  17. itew nampak itew nyeeee poskad !! yeeehaaa !!

    BalasPadam
  18. so far yang CT dapat.. kumpulkan gitu je dulu. sbbnya tak ada kat rumah pun nak manage semuanya. so sapa yang hntr poskad.. still dalam sampul and i hev to put it in a box first.. until i hev time nak manage..

    BalasPadam
  19. omg!!! terbaik la gift tu.
    ibarat org ngantuk disorong kan bantal.

    BalasPadam
  20. untung dapat gift banyak dari blogger yang sayang kak farah

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...