728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Jumaat, 1 April 2016

Hey, April!

Assalamu'alaikum,
Dah masuk suku kedua 2016.
Selamat menempuh April.
1 April 2016 - dah setahun kita ber-GST kan? Dalam tempoh setahun ni, terasa jugalah hidup macam orang kaya sikit. Belanja-belanja, bayar angin untuk GST :)


Semoga April dan hari-hari mendatang lebih baik, lebih indah. Saya tiada buat sementara waktu. Jadi, saya hutang dulu announcement pemenang bertuah Tolong Pilih Superhero dan Tetamu Hebat Mac. Insya-Allah, sebaik sahaja saya pulang nanti saya akan terbitkan entrinya. See you all next week!


42 ulasan:

  1. Happy birthday GST...
    hihihi

    BalasPadam
  2. harap gst ni pendek umur..rasa terbeban dengan gst..serba serbi naik dan mahal..

    akak, take care ya..banyak2 minum air masak sebab banyak buat aktiviti luar.. :)

    BalasPadam
  3. Hi Kak Farrahhhh! Lama tak comment sini weeee nak serbu hehe

    BalasPadam
  4. bila tiba April.. hari memperingati GST..
    ulang tahun katanyaa ahah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahah, yelah genap setahun mimipi ngeri

      Padam
  5. btw Kak Farrah !! away kemana lagi tu !! aaargh..

    BalasPadam
  6. semoga dipermudahkan segala urusan akak :)

    BalasPadam
  7. Balasan
    1. Yerlah dik yana....semoga Farrah selamat pergi dan selamat pulang....


      #tahniah buat Yana dan Farrah sebab menang Giveaway anjuran Ros Nordin

      Padam
  8. Salam singgah sini Farrah...MD selain ingat GST....ingat juga hari pertama MD keja kat tempat keja MD.... hihi

    BalasPadam
  9. Semoga di permudahkan segala apa yang Farrah nak lakukan....

    BalasPadam
  10. Haha! Happy Birthday GST! :)

    BalasPadam
  11. amboi jalan-jalan ye kak Farrah..take care n have fun ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Farrah dah majuuu !! lepas ni Kak Farrah buat entry travel plak..

      Padam
  12. moga urusan akak dipermudahkan.. :D

    BalasPadam
  13. first baca tajuk hey april ingtkan nak ulas pasal gst..hihihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebut lah jugak sikit tentang GST

      Padam
    2. ingtkan the whole content nak cakap pasal GST ni.. ahakss
      +;+'

      Padam
  14. April! sudah tiba.. setahun sudah gst..kikiki

    BalasPadam
  15. Gst yang membebankan rakyat.. sedih sedih.. !

    BalasPadam
  16. apsal away lama sangat ni kak !!! rasa cem x best komen akak xde kat tower.. hurm..

    BalasPadam
  17. GST ?? huurm.. kayap poket kaaaayap !!

    BalasPadam
  18. gst oh gst.
    krn dia harga semua naik, farrah.
    naik geram aida dibuatnya.
    semlm gi dinner luar. kat satu tempat ni tau.
    memang 4-5 bulan dah tak gi situ. dulu kala selalu jugak ler.
    sejak duit tak byk sgt ni, tiap hari makan kat umah :)
    berbalik kpd kedai makan tu, ya Allah, mahal makanan nyer.
    naik dlm 50 sen ke 2 hinggit.
    tapi... bila dpt makanan nyer, kuantiti da sikit, kurang bilangan nasi. kurang helaian mee. sayur ke ayam ke udang ke da takde jadik rencah.
    menyirap aida.
    yes la. sbg penguatkuasa undang2 gst, aida terasa la.
    semua modal ko kebanyakannya 0% gst.
    ko naik kan jugak harga meskipun modal ko sama je mcm dulu kala.
    tapi nape ko sikit kan makanan tu???!!!
    terus aida and asben blacklist kan kedai tu forever!!!
    (terluah perasaan plak!)

    BalasPadam
  19. dah lama saya tak jenguk blog Farrah ni. apa khabo? hehe

    BalasPadam
  20. dah setahun kan..walau perit camne pun terpaksa TELAN je

    BalasPadam
  21. ni dgr khabar nak kain ke 8%..ntahlah..kalau x betul mana kan datang khabar angin tu huhu

    BalasPadam
  22. cepat betul masa berlalu...puasa pun dah separuh bulan..jap je dh masuk July...dah setengah thn

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...