728 x 90

Selasa, 31 Mei 2016

DIY Kad Hari Bapa - Tuxedo

Hari ini tak larat nak menaip entri panjang-panjang. Tengok gambar sahaja ye,..ukuran kita agak-agak :)

DIY KAD HARI BAPA - TUXEDO 

Apa yang dperlukan.

1. Tampal kertas putih untuk buat kemeja bahagian dalam tuxedo.

2. Guna dimensional tape untuk tampal bahagian lapel.

3. Lengkapkan gaya dengan bow tie.

4. Tampal butang dan siapkan bahagian poket.


The final look :)


Psstt!! Tag @faidamf di Instagram dengan sebarang hasil kreativiti yang anda buat berdasarkan tutorial-tutorial di blog ini. Gunakan hashtag #famftowercrafts. Anda mungkin layak memenangi hadiah istimewa daripada saya :) 

29 ulasan:

  1. yang ini mmg smart gila...hhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheh yang smart kita kasi ayah :)

      Padam
  2. bila tgk tuturial bergambar ni mmg mudah je nk buat BUT ukuran tu mcm mana..ikut suka lah eh nak besar mana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah, sis JM agak-agak je. Mula2 buat base dia dulu. Ukuran lapel tu panjangkan sampai ke hujung kad. Yang lain semua, macam shirt dalam tu, bow tie, agak2 je janji cantik :)

      Padam
    2. Nak beso Jay Emm pon boleh... Tapi... Posmen nak angkot naik motor cemana? Setem sehengget... Keh keh keh...

      Padam
    3. tengok saiz ayah la..kalau ayah besar, buatlah besar..kalau ayah kurus, buatlah kecik je..haha

      Padam
    4. Pakai suat kabo balut badan ayah... Ha ha ha

      Padam
  3. bagi sis JM..ukuran lapel tu agak susah sikit

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mula2 sis JM ikut je ukuran base card. Panjang mana kad, panjang tu ka lapel. Lepas tu lipat kad untuk lapel kepada dua bahagian, baru potong. Nanti samalah ukurannya :)

      Padam
  4. ayat paling last tu menarik TAPi cam x de masa je nak try tutorial yg ada ni huhuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe saya kan baru lepas abis buat keje editing 545 muka surat tu. Orang tu rewarded me handsomely hehehee so, naklah share rezeki sikit2. I got something for u, too. Tapi, rasanya pos masa tengah bulan puasa kot,..sebab tak siap pack lagi :)

      Padam
    2. Fridge magnet custom yg SS buat dulu tu SS cilok dari tutorial Cikgu... he he he...

      Padam
  5. klau buat tuxsedo warna pink agak2 cantik tak...mesti auww auww giteww hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fuhhh, kelassss! Lepas tu boleh geng dengan dato terlajak laris! :)

      Padam
    2. Boleh... Tapi dah macam Jakpo Onn... He he he

      Padam
    3. hahaha..tambah manik sikit..ohoii..hoi..kalau dah mata bertentang mata

      Padam
    4. hehehe warna pink ya kak JM..

      Padam
  6. Memg smart, nmpk cntik sgt..sy suka biru hhehe

    BalasPadam
  7. Kreatifnya! jeles betui mummy... mana jana idea ni..habaq mai sikit kat mummy...

    BalasPadam
  8. Terharu encik abah kalo anak bertuah ni pandai buat kad comel tu

    BalasPadam
  9. Nampak tak susah... kalu pompuan... Try buat bentuk gaun... He he he...

    BalasPadam
  10. comel2. tengok kat IG akak, rasa macam kek pun hado.. hehe

    BalasPadam
  11. menarik tu.. tapi tak boleh laa buat kat ayah nanti dia kata apa laa nanti..

    BalasPadam
  12. bab kreatif boleh bagi kak farah la

    BalasPadam
  13. mula mula tengok teaser kak farrah kat ig,tak nampak pun macam tuxedo .. kenapa akak buat kerat senget hehhe

    BalasPadam
  14. yana ada jugak buat tapi malu nak tunjuk , huduh tak cantik macam akak buat

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...