728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Selasa, 31 Mei 2016

Me Before You Bikin Nangis!

Yeayyyyy! That was my expression apabila dapat tahu karya Jojo Moyes yang ini difilemkan. Simply excited. Mana-mana buku yang dah saya baca dan dijadikan filem atau drama memang akan buat saya happy. Tidak kiralah buku tu sedap ke tidak, movienya dapat sambutan atau jadi filem gagal,..saya suka nak bandingkan apa yang saya baca dengan apa yang diterjemahkan dalam bentuk yang kita tonton. Setakat ini, antara filem-dari-novel yang saya suka ialah Something Borrowed [2011], karya Emily Giffin dan Love, Rosie [2014] oleh Cecilia Ahern.





'Me Before You' adalah antara novel yang bikin nangis! (Despite some pages that made me laugh as well. ) Saya yang kononnya gagah hati pun nangis banyak kali baca novel ni.  Nangis sebab gembira, sebab sedih dan tersentuh, sebab stressed dan macam-macam lagi. Basically, 'Me Before You' mengisahkan tentang pertembungan dua watak, Lou dan Traynor yang berbeza. Sangat sangat berbeza. Lou, seorang yang chatty, bubbly, whimsical, ceria dan penuh warna-warni. Traynor pula dengan sikap dingin dan sinikalnya. Things happened yang membuatkan Lou bekerja sebagai caretaker kepada Traynor.

Rasa-rasa tahu tak bagaimana perkembangan plotnya? Happy ending ke sad ending? Haaaa, itulah yang nak kena pergi tonton! The novel itself is a page-turner. Adakah filem 'Me Before You' akan berjaya cacamarbakan perasaan kita?  Will hit the cinema on 2nd June. Tak sabar nak pergi tengok!



30 ulasan:

  1. Something Borrowed pernah tengok.. yang lagi satu tu, tak pernah tengok.. hik2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang tu best gak. Bagi akaklah :)

      Padam
    2. something borrowed memang best! dah baca novel, dah tengok filem..hehe

      Padam
  2. okey ! tak sabar tunggu me before ypu pulak...

    BalasPadam
  3. ini pun based pada novel ye
    saya cite a walk to remember aje
    nangis baca novel, tengok cite tu sikit lah sedihnya...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah, YY. Akak pun rasa macam A Walk To Remember tu kurengg sikit bila jadi filem. Lagi satu, citer P.S. I Love You, baca novelnya lebih feel :)

      Padam
    2. saya suka 'The Last Song'..sebab Liam Hemsworth kot..haha

      Padam
  4. suka lagu ost Photograph..mmg layan lagu ni kt youtube..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul. lagu tu best. saya pun suka! :)

      Padam
  5. Best best! Tak sabar jugak nak tengok filem ni! Hope best macam novel :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah,..harap2 best macam novelnya lah kan :)

      Padam
  6. pssstttt... kak.... mai tolong bisik apa ending dia?

    kita english broken...tak paham buku omputih.

    movie tak sempat tengok...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak tayang lagi huda..nak tengok sesama? hehehe

      Padam
    2. tak paham buku omputih katanya...debik kang ..speaking berabuk tu si Huda ;p

      Padam
    3. Jom sal... ioi jom...
      asal jgn bulan puasa dah le... hihihi

      Padam
    4. Tak pun cam biasalah... tunggi sal buat review...

      Hi hi hi

      Padam
  7. wahh.. macam best je.. akak bagi review gini pun saya dah teruja nak tau kisah selanjutnya ☺️☺️

    Tips berpuasa untuk keluarga

    BalasPadam
  8. teruja gak tunggu..tahu tak saya memang kaki citer-citer jiwang karat gini..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahaks..Sal mmg jiwang itu sbb Sal munger

      Padam
  9. tak pernah layan semua filem tu.. kena cuba tengok filem me before you plak kot..

    BalasPadam
  10. ni Farrah nk tgk online ke nak tgk di Cinema?

    BalasPadam
  11. ahaa..mesti nk g tgk kat Cinema ka..hadooi baca sinopsis pun dah mernarik ni

    BalasPadam
  12. So Farrah..sediakan SEKOTAK tisu nanti heeee

    BalasPadam
  13. Sis JM pun yg mudah menangis gak ni...tgk cite sedih mudah je kuar air mata...tapi kalau baca tu belum tnetu kot nk kuar air mata mgkin belum menjiwai watak..gittew heee

    BalasPadam
  14. excited jugak nak tengok cerita ni :)

    BalasPadam
  15. sy nk tgk cite ni tp x dpt tix free waaaaaa (mengada2 kn) ;-)

    BalasPadam
  16. tak pernah layan lagi cerita ni

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...