728 x 90

Jumaat, 24 Jun 2016

10 Barang yang Saya Mahu Pada Ramadhan Ini

10 benda yang saya inginkan untuk Ramadhan? Hmmm, kita berpantunlah ye.

Bulan puasa bulan keberkatan,
Hadirnya sentiasa ditunggu dinanti,
10 barang yang daku inginkan,
Moga Ramadanku lebih bererti.


1. Stand Mixer With Stainless Steel Bowl
RM 57.10
Before RM 188.00,
You save 70%

Ramadhan disambut penuh syukur,
Si kecil si cilik turut berpuasa,
Mixer baru keperluan di dapur,
Sediakan kuih pelbagai rasa.




2. Bayers Belgium Waffle Maker WM-20
RM 39.90
Before RM 116.00,
You save 66%

Bukan sekadar berlapar dahaga,
Berpuasa juga mendidik jiwa,
Waffle maker memang didamba,  
Waffle yang gebu kegemaran semua.


3. Owl By Nora Danish-LAVISH LOVE (Green) 
RM 134.10
Before RM 149.00,
You save 10%

Meriah berbuka bersama keluarga,
Penat dan lelah tidak terasa,
Shawl OWL buat si adinda,
Cantik bergaya di pagi raya.


4. Garmin Forerunner 235 Running Wrist-Based HR Watch (Grey/Black)
RM 1,570.00
Before RM 1,899.00,
You save 17%

Pelbagai menu dimasak disedia,
Buat hidangan iftar berbuka,
Garmin Forerunner memang kucita,
Nak kembali fit selepas raya.


5. Philips HD2139 6L Electric Pressure Cooker (Brown)
RM 299.00
Before RM 529.00
You save 43%

Setiap petang ke bazar Ramadhan,
Banyak pilihan memancing selera,
Philips Pressure Cooker memang kuidamkan,
Sediakan juadah cepat dan segera.


6. Darul Mughni Publication 366 Cerita dari Al-Quran dan Hadis
RM 40.00
Before RM 49.90,
You save 20%

Juadah istimewa ikan pais,
Dihidang bersama kerabu betik,
Hadiah bermakna buat si cilik.


7. Philips Air Fryer Viva Collection (Black) - HD9220
RM 635.00
Before RM 999.00,
You save 36%

Ibadah Ramadhan perlu dilaksana,
Bersedekah, bertarawih tak kenal penat,
Philips Air Fryer alternatif sempurna,
Hidangan kurang minyak yang lebih sihat.


8. Canon Powershot N2 16.1MP Digital Camera Pink
RM 919.00
Before RM 1,098.00,
You save 16%

Persiapan raya mula direncana,
Biar sedondon satu keluarga,
Kamera digital perlu ku ada,



RM 115.00
Before RM 149.00,
You save 23%

Ibu di dapur sibuk tak terhingga,
Membakar biskut bermacam perasa,
Blackwood si Yuri tidak ku lupa,
Kucing pun nak merasa meriah raya.


10. VERSACE MINIATURES GIFT SET
RM 95.00
Before RM 329.00,
You save 71%

Sedar tak sedar sebulan berlalu,
Keberkatan Ramadhan sama disyukuri,
Versace Miniatures pelengkap gayaku,
Ceria dan wangi di Aidilfitri.


Genap sebulan Ramadhan dilalui,
Lebaran menjelma kemenangan dirai,
Mudah-mudahan murahlah rezeki,
Dapat menang contest Lazada ni.



Ramadhan Blogger Contest by Lazada
 

43 ulasan:

  1. Balasan
    1. mixer tu memang teringin sangattt!

      Padam
  2. kalau dapat bahagia nya!! hehehe dalam mimpi lah kalau dapat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kumpullah duit sikit2, Cik Yana. Kalau dapat memang berbaloi!

      Padam
  3. terbaik..air fryer yg ku idam..

    kuching pun kena sihat, mkn brown rice...hihi..

    BalasPadam
  4. wah..dah berpantun bagai.good luck kak Farrah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Farrah ni memang gitu.. pantun diaaa hehehe..

      Padam
    2. Kihkihkih bukan selalu dapat berpantun.
      Tapi pantun kucar-kacirla namanya :)

      Padam
  5. air fryer tuuuu bestnya.. nak jugak kalo boleh.. nak beli saja2 memang tidokla..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Tapi akak memang tengah aim nak beli air fryer ni. Kumpul duit kumpul duit!

      Padam
  6. mixer pun nak gak.. skrang ni ada mixer cikai2 je hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akaknya mixer dah nak jahanam :)

      Padam
  7. minyak wangi tu ekin nak tapi banyak lagi barang yang lain ekin perlu ada hihihih

    BalasPadam
  8. Balasan
    1. Oh ye ke? Baru tahu. SS tak nampak macam suka Versace :)

      Padam
  9. kalau sis JM..nak oven n microwave

    BalasPadam
  10. akak ... dah habis ke contest ni...

    kih kih kih ... wahhhhh best nya kalau dapat menang hadiah2 ni semua...

    BalasPadam
  11. wah majoriti barangnya Eyda suka.. nak jam tu jugak..

    BalasPadam
  12. ada few things yg aida da ada dlm wishlist farrah tu.
    yg aida nak no 1 :)
    sebab mixer kat umah aida heavy duty sgt.

    BalasPadam
  13. Memang best pantun farah dannnn congratzzzz~ =)

    BalasPadam
  14. patutlah menang akak.. memng kreatif... tahniah.. :D

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...