Ahad, 5 Jun 2016

Persediaan Ramadan - Doa Harian dan Checklist Ramadan

Assalamu'alaikum,
Selamat datang tetamu yang paling ditunggu.
Salam Ramadan buat kalian semua :)
Mudah-mudahan kita semua sihat dan dikurniakan kelapangan untuk beribadah bulan ini.



Belanja gambar serbuk kopi sekeping. Ini kopi kampung heheheh kisar halus punya! Bancuh begitu sahaja tanpa letak gula pun dah sedap. (Tapi, bagi yang suka strong black coffee la...)Wangi semerbak aromanya satu rumah. Ini projek Ramadan Cekebon sebenarnya.

Oh ye, jangan lupa baca doa harian Ramadan. Boleh dapatkannya di entri lama saya di sini. Boleh juga gunakan Checklist Ramadan Dr Fadila Grine ini. Sangat-sangat bermanfaat.


Selamat menunaikan ibadah Ramadan. Di kesempatan ini juga, andai ada salah silap, terlanjur tutur kata atau tulisan di pihak saya, mohon maafkan ye.

29 ulasan:

  1. salam ramadhan jugak dari kaknoor farah
    perkongsian yang sangat baik farah
    macam nak share je post ni boleh tak farah
    nak letak kat Ig, kat fb dan kat blog ni heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh saja, Kak Noor. Tak ada masalah. Lagi ramai yg tahu, lagi ramai yg dapat manfaatnya. Apa yang saya dapat ni pun melalui perkongsian teman2 juga :)

      Padam
  2. Ok dh copy list ni kak.

    Slamat berpuasa kak

    BalasPadam
  3. Ramadhan Kareem,
    Maaf jugak segala salah silap,
    moga memperoleh keberkatan ramadhan Aamiin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminn. Mudah-mudahan begitulah.

      Padam
  4. Yana pon nak share ye kak farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan, Yana. Biar kita sama2 dapat amalkan :)

      Padam
  5. Balasan
    1. Iya,...projek kopi kampung namanya :)

      Padam
  6. Balasan
    1. Hihihi pandai-pandai kawal diri ye :)

      Padam
  7. Balasan
    1. Terima kasih. Same goes to you, Sis Raihanah :)

      Padam
  8. Salam Ramadhn Kareem kak Farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Ramadan buat nani juga :)

      Padam
  9. bagus ada check list macam nih.. kekadang kita dah rasa dah cukup amalan di bulan yang mulia nih.. rupanya masih banyak yang kita boleh lakukan untuk memperbaiki amalan kita..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, eyda. Saya dah beberapa tahun guna checklist ni. Kita ni kan tak lepas dari sifat lupa :)

      Padam
  10. Salam Ramadhan dan selamat berpuasa farah.. :)

    BalasPadam
  11. Thanks diatas perkongsian.. Insya Allah cuba dipraktikan..

    BalasPadam
  12. Mummy hantu kopi la ni, sbb nak stayback. Tapi doc gigi mummy kata tak elok..huaaa sedih!

    BalasPadam
  13. Thank you Kak Farrah for sharing! :)

    BalasPadam
  14. salam Ramadhan farrah :) moga dipertemukan dgn malam lailatul qadar :)

    BalasPadam
  15. Salam ramadhan kak farrah :) Dah save checklist yang akak bagi. Tq sharing :)

    BalasPadam
  16. harap2 lps puasa pun benda yg sm dpt kita praktikkan...

    BalasPadam
  17. selamat berpuasa kak farah

    BalasPadam
  18. alhamdulillah.. puasa cukup lg. hehehe
    bru scrub bdn dgn kopi ptg td.. memang wangi laa cuma nina bkn peminat strong coffee :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...