728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Isnin, 27 Jun 2016

Teh Tarik Cupcake | Caramel Eclair | Chilli Hot Choc

Minggu lepas Uje dan Dhila berbuka di rumah. Mereka bawa banyak desserts. Dhila ni sweet tooth orangnya. Bab nak cari manisan sedap sedap, serah jelah kat dia. Selepas berbuka, semua dah kekenyangan tak lalu nak makan pencuci mulut sangat. Makanya, jadi rezeki sayalah!

Kebetulan sepanjang hari tu hujan lebat. Cuaca dingin sangat. Bila dah sejuk, apa lagi,..mulalah perut berlubang. Normally, saya tak biasakan diri makan treats yang manis-manis. Tapi, this time justified-lah konon-kononnya. Sebab nak panaskan badan ;)

Untuk moreh, saya makan Teh Tarik Cupcake. Yummehhhh! The cupcakes were made by one of Dhila's friends. Apa yang unik, kek cawan yang dihasilkan semuanya ada sentuhan citarasa Malaysia! Selain daripada perasa teh tarik, ada cupcake perasa cendol, onde-onde Melaka,...Bukan main excited lagi saya cuba rasa itu sikit ini sikit...


Paling saya suka Teh Tarik Cupcake!

 

Memang bila masuk mulut, rasa macam MAKAN teh tarik hehehe. Sorry, dah setengah kek tu dimakan baru nak ambil gambar ;) tapi filling teh tarik yang meleleh di tengah,  memang sedappp sangat! Uje dan Bott tak suka. Sibuk argue, teh tarik should be teh tarik, a drink. Not in a cupcake. Hahahaha acik tak kisahhhh! Benda-benda menarik beginilah yang berbaloi dicuba.

Then, saya bertemu dengan cinta hati baru, Caramel Eclair. Selama ini, saya biasa makan eclair coklat atau vanila. Pertama kali rasa caramel eclair. Buka je kotak bungkusannya, semerbak aroma karamel sapa saya ;) This was my portion for the night. Tak berani nak baham semua. Too rich!

Caramel Eclair
Segala yang enak, yang manis berkrim, yang indah tentang karamel ada pada Caramel Eclair ini. Tengoklah krim, topping karamel dan cebisan biskut di atasnya. Memang terawang-awang tak pijak bumi sekejap. This great stuff rasanya mereka beli di Dotty's, TTDI. 

Lewat malam tu, stayed up sebab buat kerja editing. Saya ada satu mug besar Chilli Hot Chocolate temani saya buat kerja. Ini memang minuman kegemaran saya time sejuk-sejuk. Nak cuba buat? Boleh tengok resepinya di sini.



Satu hari penuh manis-manisan. Kena puasa manis beberapa hari :)


29 ulasan:

  1. terliur pulak tengok Caramel Eclair tu pepagi ni.. T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha akak pun terliur sama :)

      Padam
  2. Balasan
    1. Sorry,...mende yang terliur memang utk dikongsi hahaah

      Padam
  3. truly Malaysian invention..teh tarik cup cake..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kreatif kan, kak. Saya punya excited rasa setiap satu, nak tengok betul ke dak rasanya begitu :)

      Padam
  4. wow..x pnh dgr lg nie..bole try..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmmm nanti boleh cuba. Menarik kan,.. :)

      Padam
  5. ada ambik resipi cupcake teh tarik tu tak

    BalasPadam
  6. terawang-awang tak pijak bumi katanya..eheheh..rasa cam superman tak

    BalasPadam
  7. Chilli Hot Chocolate? nahh..mmg x pernah try

    BalasPadam
  8. Arghhhh kek cawan pulakkkkkk

    apa ni apa ni ...

    BalasPadam
  9. minum air cili tu juga palng win... hi hi hi

    BalasPadam
  10. nampak sedap laa Caramel Eclair tuh..

    BalasPadam
  11. semua ni makanan yg nina xpernah mkn lg.. nampak nice2 je

    BalasPadam
  12. Caramel tuu nampak paling sedap dan air tuuh menakutkan. Tak berani nak try ..huhu

    BalasPadam
  13. ooh mai terliur.. hehehe.. first time dngr cuppies teh tarik.. bagusnya kretip..
    CT baru je dpt makan kek pandan gula melaka.. sedap gak =)

    BalasPadam
  14. betoila.. ni nak raya ni makan makan macam2.. then kena diet la weh..
    bukan diet beriya.. diet daging2 n benda2 manis..

    BalasPadam
  15. salam , wah cupcake tu! unik memnag berbaloi nok cube

    BalasPadam
  16. yana pun dah kurang sikit makin benda benda manihs nih.. dah tua hehe

    BalasPadam
  17. yang caramel tu sedap! hahhaha, nasib baik tengok lepas raya

    BalasPadam
  18. jadi terliur pun takde lah menderita sangat

    BalasPadam
  19. hot chocolate tu belum cuba sebab entah macam pelik .. tapi tengok kak farrah selalu buat

    BalasPadam
  20. yana suka makan pedas tapi air pedas ni tak terasa nak cuba lagi

    BalasPadam
  21. Sedap nampak terliur tengok tu

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...