728 x 90

Khamis, 28 Julai 2016

Hasil Guna Set Stensil POPULAR

Sebelum ini saya ada menulis tentang Set Stensil yang saya beli di POPULAR. Lihat entrinya di sini.


Seperti yang dijanjikan sebelum ini, saya nak tunjuk antara hasilnya.


Percubaan pertama saya guna set stensil untuk buat heat embossing. Jika nak tahu lebih lanjut mengenai heat embossing boleh rujuk di sini dan di sini.

Jika disentuh permukaan kad, akan rasa timbul sedikit. Saya gunakan embossing powder Sparkle dan heat gun pemberian Dhila (Boleh baca di sini).

Setelah dijadikan kad  :)

Di bawah pula saya guna stensil butterflies. Saya warnakan butterflies tu dengan span, guna ink pad kuning, merah dan ungu. Kad belum siap sepenuhnya. Masuk koleksi kad-kad standby. Nanti, apabila diperlukan barulah tambah apa yang patut.


Seterusnya, crafts embellishment untuk birthday. Bahagian polka dots tu yang guna stensil.



Kira berbaloilah saya beli set stensil ni. Dapat buat macam-macam. Siapa-siapa yang berkenan, boleh cari di POPULAR ye. Tetapi, ada ke tidak, bergantung pada stok cawangan tu lah :)

33 ulasan:

  1. cantk2.. ingatkan yang memula tu nak buat kad raye.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi bolehlah buat theme kad raya tahun depan!

      Padam
  2. Balasan
    1. Akak nampak stensil ni memang terus grab Ezy sebab patternnya cantik2 :)

      Padam
  3. Balasan
    1. Mesti tengah bosan melampau ni kan ;)

      Padam
  4. Kraft hasil tangan Kak Farrah xpernanh x cantik :) comel2 belaka..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu.. dapat kat CT iols tenung je benda tu nak buat apa eh ehehe..

      Padam
  5. suka corak butterflies terbang tu.. cantik :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yyess,...akak pun paling berkenan dengan butterflies tu.

      Padam
  6. cantik.. dulu ada gak benda2 ni tapi buat tekap conteng2 je.. x reti nak pelbagaikan untuk buat apa ehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang dah boleh ada idea utk pelbagaikan. Buat main ngan anak murid pun ok gak, CT :)

      Padam
  7. Selain span.. Try pakai berus gigi... he he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. pakai batang daun pisang tu , cop cop .. lagend betul , masa sekaloah ritu bawak ke sekolah

      Padam
    2. Pakai berus gigi lama ke,,..yang baru ke,..atau pakai berus gigi jiran sebelah, SS? ;)

      Dulu masa akak darjah 3 (dulu dulu dulu!), untuk art kena bawa bendi, bawang, daun,..then ukir kentang buat corak,...rasa dah hebat sangat dah! ;)

      Padam
  8. tak pernah tak cantik. T___T

    BalasPadam
  9. dah lama rasa macam nak buat gini. tapi xtahuu bilaaa. hish,hishh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang la, Nadya! Kalau jumpa dan ada bajet, beli dulu. Nanti ada masa free, boleh cuba buat :)

      Padam
  10. comelnya.... jelly tengok hahahhahaha

    BalasPadam
  11. tak pernah tak cantik dan kemas.. hehe

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...