728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Sabtu, 16 Julai 2016

Tak Sabar Nak Jumpa Tarzan!

Tarzan? Mula-mula saya tak berminat sangat bila dapat tahu tentang filem Tarzan ni. Ingat remake biasa. Lebih teruja nak tunggu Beauty and The Beast sebab Emma Watson si Hermione Granger Harry Potter tu yang berlakon. 

Tetapi, baru-baru ni Cekengah pergi tengok The Legend of Tarzan dan cakap filem ini best! Berbaloi ditonton! Ceritanya bukan tentang Tarzan yang hidup dan dibesarkan dalam hutan. Sebaliknya, berkisar tentang fasa kehidupan tarzan selepas tu :) Lepas dia dah lead hidup yang 'bertamadun' di England bersama Jane. Dah tak tinggal di hutan lagi. Ada sesuatu berlaku yang membuatkan Tarzan perlu kembali ke kehidupannya di hutan. Ada misi yang perlu diselesaikan. Menarik kan?


Dalam sibuk-sibuk melayan cong ceng Cekengah tentang The Legend of Tarzan ni, I came across this quiz.

...dan hasilnya
BFF Tarzan, okey ;)

Nak tahu sama ada kalian BFF Tarzan atau seteru Tarzan? Jom cuba buat kuiz ini :)

44 ulasan:

  1. Best nya Farah movie nie ? tgk trailer nya hari the ... Teruja nak tgk sebab cinematography nya cantik .... Nadia pun tak sabar tgk Beauty and the Beast Emma watson and Daniel Radcliffe , tapi keluat next year lmbt sgt kan? =(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah,...lama lagi kan. Ohh ada daniel radcliffe sekali ke? Tak perasan pulak sape heronya :)

      Padam
  2. mcm sama teruja je nk pegi tgk cite tarzan jgk!
    nk tau jgk smbungan kisah tarzan ni.. tp pnggung wyg jaoh laaaa.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jomlah pegi tengok, Ezy. Ramai yang kata best!

      Padam
  3. hehehe.. best cite ni Kak Farrah.. recommended to watch !

    tak try lagu kuiz tu.. ngeh2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhuhu sampai ke hari ni tak sempat gi tengok lagi, Firah :)

      Padam
  4. uuuuit.. nampaknyaa Cik Mimie membuat kemunculan semula hehe.. kat CT pun habis dia terjah sakan hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik Mimie buat comeback... Nak release album kot... Album gambar kawin... He he he...

      Padam
    2. Comeback bukan sebarang comeback. Comeback ada bau nasi minyak :)

      Padam
  5. tarzan pulak daaaaa kak ahaha.. BFF tarzan xpe.. BF je haruuuu haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tarzan tu hensem la CT..xnak ke?hehe

      Padam
    2. Korang dah g tonton ke....

      jom kak ... jom korang

      Padam
  6. sis JM juga teruja ngan Beauty and the best

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama gak! sebab Emma Watson kot..haha

      Padam
    2. I sebab - I perasan I beuaty ... kah kah kah #perasan #taksedardiri

      Padam
  7. ha'ahh..mcm menarik filem Tarzan ni..sis JM ni minat tgk kalau pelakon tu hensem heeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. kah kah..tu je sebab utama kan

      Padam
    2. minat tgk yg ensem..tp dpt macho cam SS pun dah cukup hehehe

      Padam
    3. Hihihihi dapat macho macam SS tu yg lagi mahal ;)

      Padam
    4. Kannnnn sebab hero dia hensem .. ha ha ha


      hadoiiiii huda owh huda

      Padam
  8. tak nak jadi BFF Tarzan..nak jadi GF Tarzan boleh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ce jawab kuiz tu kot-kot dapat

      Padam
    2. Kenot. Tarzan dah ada Jane. Nak jadi pompuan simpanan dia bolehla cuba kot ;)

      Padam
    3. ha ha ha... komen kak farah ni paling tak menahan,...

      sib baik tak nyatakan permohonan yang sama ... kih kih kih

      Padam
  9. Hari tu nak pergi tengok tapi tak jadi sebab tak tahu best ke tak. Nanti bolehlah saya pergi tengok.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila ke pawagam berdekatan dgn segera ye :)

      Padam
  10. tak sabar nak tunggu beauty and the beast! emma watson!

    BalasPadam
  11. wajib ler bwk ijat gi tgk wayang kalu da kuar ni, farrah.
    mesti ijat eksaited.
    hopefully cantik nanti kartun nyer :)

    BalasPadam
  12. oh..best ye. OK, ok nak tengok!

    BalasPadam
  13. Kenapa tarzan tuuh makin hensem je nmpak ..tapi sayang pakai cawat .. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia x jumpa kedai kain jakel.. He he he

      Padam
    2. kah kah kah ...

      kalo dia tak pakai cawat - nama dia bukan tarzan...

      nama dia jadi Nazrat

      Padam
  14. Dah lama x tengok movie.. tgok trailer dia macam best je.. cuba curi masa nanti..hehehhe

    BalasPadam
  15. kalu dpt tix free br sy nk tgk hahahaha

    BalasPadam
  16. ingatkan dia ulang balik.. kalau mcm tu kena download ni.. hihihi

    BalasPadam
  17. Macam best tengok trailer tarzan.. Tak tengok lagi..

    BalasPadam
  18. Boleh nak dowload nanti ni

    BalasPadam
  19. best ke? tak pernah minat nak tengok cerita tarzan ni

    BalasPadam
  20. SS ske dua2... Tarzan dgn BnB...

    BalasPadam
  21. tak sempat nak layan movie nih.. agak sibuk sikit..

    BalasPadam
  22. ala blm smpt la tgk cite ni...
    nak kene suh mmber donlod ni

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...