728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

Ahad, 11 September 2016

Tutorial Kad Ucapan Istimewa


Assalamu'alaikum,
I am away from the tower for a few weeks (or maybe month/s). Ada major commitments yang perlu diselesaikan. So, will not be able to blog for quite some time. Entri-entri sepanjang tempoh ini adalah scheduled and auto published.

Insya-Allah, we'll catch up later. Bila-bila sempat, saya akan singgah blog, jejak kasih dengan kalian. Till then, take care. In case you need to reach me, kindly drop a note at faidamf[at]gmail.com. ~Farrah, 3 September 2016
-----------------------------------

Hari ini saya kongsi semula beberapa entri tutorial buat kad ucapan DIY. Jika ingin hasilkan DIY kad ucapan istimewa, bolehlah tengok jenis-jenis kad di bawah untuk dapatkan idea. Kebanyakannya tidak sukar, cuma kena teliti sedikit ketika nak membuatnya. Selamat mencuba!


Simple Explosion Card

Google Inspired Cards

(i)
Tutorial di sini.

(ii)

 Tutorial di sini.


Trifolder Shutter Card
Pening kepala nak buat sampul surat untuk kad? Intai tutorial di sini.

35 ulasan:

  1. complicated ni jiwa bila nmpk..huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tarik nafas,...baca betul2. Tak secomplicated yang disangka. Sebab kalau complicated, akak sendiri angkat bendera putih, Sally :)

      Padam
  2. trifolder shutter card kad tue suka !!! tq sharing Farrah =D ... boleh try lah nanti .

    BalasPadam
  3. the last one tu cantik
    tapi kebiasaan nak bagi2 kad2 macam ni
    hihi
    but i'll try in one day
    who knows right?
    ^_^

    pe pon, selamat hari raya aidiladha kpd cik farrah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul. Mana tahu satu hari tiba2 je Gee berminat nak buat handmade greetings cards begini. Thanks, Gee. Selamat Hari Raya Korban :)

      Padam
  4. Asalam..teman blog selamat hari raya ya...maafkan jika pernah menyakiti hati..

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam. Salam Hari Raya Korban, Cikgu. cikgu tak pernah ada salah dengan saya. Saya pun ambil kesempatan ni, maaf ye andai ada salah silap pada cikgu.

      Padam
  5. Lama SB tak jenguk tower FMF..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih sudi menjenguk saya, SB :)

      Padam
  6. mmg menarik..si penerima mesti berbunga-bunga hatinya..
    DIY card menyentuh hati...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Moga begitulag hendaknya. Buatnya si penerima jenis tak berbunga-bunga di hati heheheh

      Padam
  7. Kreatifnyalah Farrah ni. 😍 Saya kalau yang simple-simple ok lagi. Kalau dah rumit-rumit tu memang cepat mengalah... 😂😂😂

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biasa2 aja, Sis Nora. Yang ni tak berapa complicated. Cume kena ikut step by step dengan teliti. Saya pun kalau yang rumit2 memang kurang sabar sikit nak buat :)

      Padam
  8. suka tengok hasil kad ucapan Farah..cantik dan menarik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eyda pun boleh buat. Eyda kan minat juga buat2 kad dan kraf ni :)

      Padam
  9. Cantik... *asek sebut benda yang sama, tapi M tu tinggi bebenor*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi dont worry, nanti bila M tu surut, boleh la cuba buat :)

      Padam
  10. resepi dari kak farah dh try sebelum ni... projek kraf kak farah ja lagi saya xtry lagi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh nanti free dan bila dah ada bahan-bahannya, bolehlah try ye :)

      Padam
  11. cantik giler!! u are so creative farrah

    BalasPadam
  12. wow...hasil kerja terbaik ni kak farah

    BalasPadam
  13. semua ada dlm blog ni..tutorial mudah..rajin or malas je nk buat

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...