728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Selasa, 29 November 2016

Jerami Cempedak Goreng

Haiiiiiii! Assalamu'alaikum.
Bersiaran sekejap hari ni. Lepas lunch nak keluar, ada urusan di luar.
Sebelum tu siapkan something for tea untuk yang tinggal di rumah dulu.


Bersedia untuk digoreng :)


Hari ni menu untuk minum petang - jerami cempedak goreng. Buah cempedaknya dah selamat. Itupun kira last batch. Dah tak nampak dah cempedak kat sini. So, sebab tak puas, jerami cempedak pun jadilah. Dap dap dap jugak! Resepi? Guna bater adunan untuk goreng cempedak atau buat bater cekodok. Dua-dua boleh.

Oh,  bagi rakan-rakan yang datang berkunjung, tinggal komen,..maaf saya masih belum sempat buat kunjungan balas. Lama rasanya tak blogwalking. Buat yang baru follow pun, terima kasih. Insya Allah, nanti saya datang jejak kasih.

Projek baby sulung saya sekarang berada di fasa akhir. Tolong doakan yang terbaik ye. Lepas projek ni selesai, bolehlah kembali la la la berblogging seperti dulu.

Till then,... jaga diri.
Minyak dah panas! Nak gi goreng jerami cempedak! :)


38 ulasan:

  1. Blh plak tu d goreng, slalu kita buang je tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Goreng pun sedapppp, Lya. Tapi rasa cempedaknya mild sedikit. Ada sesetengah tempat, siap buat jeruk lagi 😊

      Padam
  2. projek baby sulung apa tu kak farah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kihkihkih projek kerja, ZF. Berbulan2 dah dok fokus kat dia je :)

      Padam
    2. Wah...
      gud luck.
      aida pun lama x jejak sini.

      Padam
  3. cempedak.... sedap... tahun ni xbyk makan.. sbbnya pokok tak mnjadi.. membeli ja.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah. Akak rasa tahun ni makan cempedak tak semeriah tahun lepas. Buah susah cari.

      Padam
  4. jerami cempedak lembut mcm buahnya jg..sedap kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedap kan kak. Orang yang tak tahan makan cempedak sebab angin leh makan jeraminya :)

      Padam
    2. x pernah guna pakai makan jerami cmpedak ni, farrah.
      1stbtime baca ilmu ni...

      Padam
  5. baby sulong??? apa projek tu farrah?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti lepas dah launch dah settle,..ada masa kita story ye :)

      Padam
  6. Balasan
    1. Bahagian kulit dalam yang 'mendakap' ulas-ulas cempedak tu 😊

      Padam
    2. Hikhikhi dakapan padu penuh kasih sayang!

      Padam
  7. Moga dipermudahkan "baby sulong" kak farrah tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnnn. Terima kasih atas doanya, Yana :)

      Padam
  8. yana pom mintak maaf sebab hujung bulan baru singgah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih banyak2 sudi singgah ye, Yana. Amat2 hargainya :)

      Padam
  9. sedapnyaa.. jerami yang tebal2 tu kan.. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yessss,..yang tebal tebal dan berjurai-jurai :)

      Padam
  10. Rupa setelah digoreng macamana?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak sempat snap. Macam cempedak goreng tapi kempis sebab tanpa biji :)

      Padam
  11. 1st time dengar Jerami Cempedak Goreng..Masih musykil macamana rupa dia..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorryla, mummy. Tak dan ambil gambo final look. Sibuk bergegas nak keluar. Dia macam cekodok pun ada. Kalau kita sudukan besar adunannya, besarlah jadinya, kalau kecik, kecikla 😉

      Padam
  12. Alang2 nak tunjuk tu kan.. apakata pos sekali..ahhahaha :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenot,..buah cempedak di luar pagar dah abisssss :)

      Padam
  13. wah....cempedak ni angin tak kak farah...

    tapi bila makan memang sedap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau jeraminya tak angin sangat. Tapi ikut oranglah.

      Padam
  14. ape tu kak farrah.. jerami??
    pasni kene gogle tgk.. low pengetahuan am btl ayu ni

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...