728 x 90

Jumaat, 23 Disember 2016

Terpotong!!!

Terpotong? Apa yang terpotong?


Nampak tak? Nampak tak? Saya sengaja letak kusyen pink kat bawah tu biar jelas sikit bahagian yang terpotong. Ahaks!!!

Agak-agak Yuri tahu tak telinga dia kena potong? πŸ˜†


Alkisahnya, mandikanlah si Yuri nih...alang-alang dah mandi, konon-kononnya nak groomlah sikit. Yuri ni kacuk maine coon, extra hairy terutamanya kat bahagian telinga dan paws. Selalu saya akan potong sedikit bulu Yuri di bahagian paws sebab kesian kat dia. Kerap tergelecek main kat lantai rumah sebab licin.

Entah angin apa tah,.. lepas trimmed paws, saya gatal tangan pergi trimmed hujung telinga dia. By that time, si Yuri dah gelinjat. So, saya main potong-potong mana dan jelah dengan harapan si Yuri jadi lebih comel. Hahahah! Alih-alih bila dah petang, si Bott yang perasan. Satu rumah bergema laungan dia, "Far, ko potong telinga Yuri, eh?!"

Nak jawab apa? Sorry, Yuri. Cuti sekolah ni budak-budak lelaki sibuk bersunat, Yuri sunat kat telinga ;)

56 ulasan:

  1. haahhahha.. kesiannn yuri!!!

    berdarah x telinga?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasib baik tak berdarah, Nina. Ngam2 terpotong kat tip telinga dia :)

      Padam
    2. rajin farah gromming sendiri.. kucing nina dulu hantar kedai je.. spesis pemalas nak jilat bulu sendiri.. kalau bg mandi kat rumah, dia biar je bulu dia basah kalau kita tak tolong keringkan pakai hair dryer.. pastu abis basah seluruh rumah sbb dia jalan merata dgn bulu basah tu..

      Padam
    3. Sebijik perangai kucing Nina tu macam si Yuri. Pemalas jilat bulu! Dah tu abis dia naik atas tilam atas sofa. Rajin terpaksa, Nina. Kalau tak digroom sikit-sikit, nanti orang ingat monyet lak :)

      Padam
  2. Terpotong bulu dia bentuk gini ya. Hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terpotong bulu hujung telinga + telinga dia sikit huhuhu

      Padam
  3. hahahahaha macam mana boleh terpotongggg
    tak mengiau sakit ke apa ke si kucing ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin kat bahagian hujung telinga tu tak de deria rasa,..dia relaks je hehehe

      Padam
  4. Nasib baik telinga Yuri tak hilang... Kalu hilang nak ganti dengan telinga apa? Gajah? Kah Kah Kah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adoiiii dah satu kerja pulak nak gi sembelih telinga gajah buat ganti... ;)

      Padam
    2. klau hilang jadi doraemon lah jawabnya.. pasni trauma tengok gunting.. ehh..ihihihihihih

      Padam
    3. Hahaha rasanya dia tak tahu gunting tu potong telinga dia. Akak acah-acah depan mata dia relaks je :)

      Padam
  5. Yuri sunat kat telinga kena pakai kain pelekat tak? ha ha ha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak payah. Tak kena pakai kain pelekat,..makan pun tak yah pantang2 :D

      Padam
  6. Kak Farrah!!!!Lamanya tak dengar cite! akak sihat? kesiannya Yuti..tapi tak sakit lah ye kot? kalau tak mesti dah berdarah..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, Sal. Sihat seadanya hehehe dia buat bodo je...tak sakitlah kan,..kalau dak, mesti dah calar-balar akak dikerjakan hehehe

      Padam
  7. Balasan
    1. kihkihkih ayat serba salah namanya tuh :)

      Padam
  8. Hahaha.. kelakar laa akak.. cian yuri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kihkihkih kesian Yuri sebab dapat tuan cam akak :D

      Padam
  9. aiyo...hilang dah telinga dia
    agaknya dia sakit dak
    dia tak bising, dak sakit kot...kesian
    tapi at the same time rasa kelakar...haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kihkihkih akak berani buat kesimpulan dia tak sakit sebab dia tak perasan pun telinga dia kena potong.
      Dah petang tu, bila bulu dah kering dia tengah makan baru Bott nampak telinganya dah berkurang ;)

      Padam
  10. muka cam xde perasaan je si yuri ni.. xperasan kot telinga kene potong.. hahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihih memang tak perasan gamaknya :)

      Padam
  11. Dia tak ngiau ngiau ke sakit ke apa hahhahaha comelnya Yuri ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kihkihkih tak,..dia buat bodo je :)

      Padam
  12. sian yuri, hahaha yana tergelak masa baca ni .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu dah susut nilai saham dia, telinga dah kurang πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

      Padam
  13. tahunni ke tahun lepas, adik yana potong rambut, dia ninjennis xduuk diam, takutnya mak potng telinga dia, alih alih terpotong hahahha , nangis xusah kata lah kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uishhhh! Akak tumpang rasa keperitannya πŸ˜…

      Padam
  14. sunat kat telinga pon boleh kak farrah ...

    BalasPadam
  15. bila nampak ayat kak bott panggil kak farrah far teringgat kat kawan yana !heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi nama akak pendek je,..tapi jadi makin pendek dibuatnya 😊 Dia panggil Far,..datang malas dia laung F je,..

      Padam
  16. salam kak Farrah.. lama tak singgah sini.. hihihih..

    Kena potong lagi sebelah kak farrah kasi balance.. hihihi.. **Gurau

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam. Hahaha ada geliga jugak idea kasi balance tuh πŸ˜ŠπŸ˜†πŸ˜

      Padam
  17. sian yuri... yuri, pegi report kat NUR ada org dera yuri smpi tersunat buat kali keenam hehehehehhehehehhehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Abislah kalau Yuri gi report! Tapi, in my defense, kucing ada 9 nyawa kan?! πŸ˜…

      Padam
  18. Balasan
    1. kena nyanyi lagu redhalah lepas ni ;)

      Padam
  19. hadoi la farrah :)
    gini pon ada terjadik ekk ha ha ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kihkihkih ni lah hasilnya yang terjadi

      Padam
  20. aloloo siannya kat Yuri.. kurang ensem dah..

    BalasPadam
  21. ala kesiannye yuri.. apelah kak farrah ni.. yuri ni xreti plak dok diam time tu kan?..
    yuri ok ke mase terpotong tuu... xmenjerit ke?

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...