728 x 90

Isnin, 10 April 2017

Buat Kad Lipat-lipat

Ini percubaan pertama saya buat kad lipat - lipat begini. Birthday card. Temanya biru dan polka dots. Kad lipat-lipat begini sesuai untuk letak banyak gambar sebab sisi depan sisi belakang semuanya kita hias.


Baru 70% siap! Tiba-tiba abandoned begitu sahaja sebab sekarang saya suka buat card in a box pula. Hehehe. Nantilah, apabila berjaya disiapkan, saya kongsi hasilnya. Insya-Allah, kalau ada masa, saya sertakan dengan tutorialnya sekali. Dah lama dah tak buat entri tutorial kraf kertas.
Sementara tu boleh jengah tutorial kad yang terdahulu:



Selamat Memulakan Minggu Baru!

8 ulasan:

  1. Walaupun separuh jalan, tapi dah nampak sangat comel. Terbaiklah.

    BalasPadam
  2. saya pun teringin nak buat kad pop-up macam ni, tapi nanti-nanti lah

    BalasPadam
  3. cantik sangat. tak terajin lg ni -.-

    BalasPadam
  4. boleh la buat kad tok ayu sempena birtday ayu bulan ni.. hehehehe

    BalasPadam
  5. Comelnya Farrah walaupun baru separuh siap...

    BalasPadam
  6. kalau saya lipat jadi lepat..hahahahambar

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...