NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Isnin, 10 April 2017

Buat Kad Lipat-lipat

Ini percubaan pertama saya buat kad lipat - lipat begini. Birthday card. Temanya biru dan polka dots. Kad lipat-lipat begini sesuai untuk letak banyak gambar sebab sisi depan sisi belakang semuanya kita hias.


Baru 70% siap! Tiba-tiba abandoned begitu sahaja sebab sekarang saya suka buat card in a box pula. Hehehe. Nantilah, apabila berjaya disiapkan, saya kongsi hasilnya. Insya-Allah, kalau ada masa, saya sertakan dengan tutorialnya sekali. Dah lama dah tak buat entri tutorial kraf kertas.
Sementara tu boleh jengah tutorial kad yang terdahulu:Selamat Memulakan Minggu Baru!

9 ulasan:

 1. Walaupun separuh jalan, tapi dah nampak sangat comel. Terbaiklah.

  BalasPadam
 2. saya pun teringin nak buat kad pop-up macam ni, tapi nanti-nanti lah

  BalasPadam
 3. cantik sangat. tak terajin lg ni -.-

  BalasPadam
 4. boleh la buat kad tok ayu sempena birtday ayu bulan ni.. hehehehe

  BalasPadam
 5. Comelnya Farrah walaupun baru separuh siap...

  BalasPadam
 6. kalau saya lipat jadi lepat..hahahahambar

  BalasPadam
 7. ni kad versi advanced nih.
  aida mampu yg simple ajer, farrah... :)

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...