NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Baca lanjut mengenainya di sini.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 33 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Ahad, 12 November 2017

Kord Gitar Sesungguhnya Aku - Alif Satar (OST Red Velvet)

Lagu Sesungguhnya Aku nyanyian Alif Satar ini memang sedap didengar. Lembut mendayu-dayu je terjah pendengaran. Masa pertama kali dengar, saya rasa biasa-biasa saja. Tetapi, dek penangan tengok drama Red Velvet, asyik hum lagu ni. Nyanyi dalam hati, nyanyi dalam kepala.

Lama dah saya tak berpeluang ikut drama yang bersiaran di televisyen. Selalu timing tak sesuailah, ada kerja lainlah. Red Velvet ni gigih sikit tengok. Drama adaptasi novel Acik Lana memang tidak menghampakan. Banyak scene kelakar. Jalan cerita pun not bad. Saya paling suka tengok watak Alif Satar yang terpaksa deal dengan pelbagai kerenah wanita-wanita di sekelilingnya.

OK. Berbalik pada chords. Kord gitar Sesungguhnya Aku di bawah ini bukan chords asal ye. Versi telah ditransposed. Jadi sesuai sangat buat beginners atau yang memang nak cari easy chords. Apa lagi, enjoy the song!



Kord Gitar Sesungguhnya Aku - Alif Satar (Easy Chords)

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.


C  F
apa ku rasa
C  G
tak pernah ku duga
C F
hadir dirimu
Am G
merubah semua

Dm
dan tanpa kusedari
C G
kau mengajar diriku
Dm  G
membawa hidup erti baru


(Chorus)
C
sesungguhnya aku
E
telah jatuh pada dirimu
Am
sesungguhnya aku
C
cintai hanya dirimu


kerna sesungguhnya
G
kusedari
E Am
kau lengkapi diriku

Dm
sesungguhnya aku
F
mencintai dirimu
C
sesungguhnya


C  F
siapakah aku
C  G
di dalam hatimu
C  F
harus kutahu
Am G
kerna aku rindu


Dm
dan tanpa kusedari
C G
kau mengajar diriku
Dm  G
membawa hidup erti baru

Ulang (Chorus)


kaulah yang terbaik
C
yang pernah diriku miliki
Dm
kan kuberikan sepenuh jiwa
G
hanya untuk dirimu


C
sesungguhnya aku
E
telah jatuh pada dirimu
Am
sesungguhnya aku
C
cintai hanya dirimu

F
kerna sesungguhnya
G
kusedari
E Am
kau lengkapi diriku

G Dm
sesungguhnya aku
F
mencintai dirimu
C
sesungguhnya

G C
hmm mmmm sesungguhnya


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

12 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...