NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Baca lanjut mengenainya di sini.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 33 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Rabu, 6 Disember 2017

KPOP Theme Birthday Party

Susulan kepada entri KPOP Theme Birthday Party - Preparation. Tetapi, dalam entri terdahulu saya hanya tunjuk peringkat persediaan untuk buat hiasan bertema KPOP sahaja. Hari ini saya kongsi hasil akhirnya ya. Baru sekarang dapat import gambar-gambar untuk entri ini. Sebelum ini terperuk lama dalam folder di komputer, tak dan nak sort.

The Decorations for the Table

Tidak silap saya, sambutan ini merupakan birthday lunch yang diadakan di sebuah restoran. It was a party of 6 or 8, I can't recall. Jadi, saya tidak perlu sediakan hiasan untuk venue, cuma hiasan untuk meja makan mereka. 

Centerpiece
This was actually being requested at the last minute. Saya dah siap semua barang-barang yang ditempah baru mereka tanya boleh buatkan centerpiece atau tidak. So, setelah tengok barang-barang apa yang ada (sebab dah tak sempat nak ke kedai), I came up with this. Centerpiece ini ambil idea daripada chalkboard yang selalu orang pampang depan cafe/coffee shop untuk display promotion dan menu istimewa mereka.


After some bakers twine, washi tapes mini flags, few printed words, a black and white flower, a picture and several diamentes,....

The final look.

Personalised Table Mat
Table mat or place mat fungsinya untuk individual place setting. Saya buat dua designs dan setiap satu ada nama attendees. Setelah siap design mat ini, saya hantar ke kedai printing untuk cetak pada kertas kad bersaiz A3 dan laminate supaya kalau kena air tidak basah. Jadi, setelah selesai majlis, table mat ini turut boleh dibawa balik sebagai tanda kenangan.



Birthday Card

Untuk kad hari lahir, saya buat screen divider card. Saiz agak besar, boleh didirikan for display dan mempunyai ruang yang banyak (di bahagian belakang) untuk tulis ucapan. Kad berwarna pink dengan some polka dots and stripes. Warna lembut sweet pastel kad saya lawankan dengan embellishments yang berwarna terang.


Photo Props

Photo props bertemakan KPOP. I think this one need no more explanation. 😜






The Goodie Bags

For the goodie bags,...things for the desk/work place/study table.  Tetap bertemakan KPOP.


Beg kertas hitam putih mengandungi:

  • 1 bingkai gambar berfungsi sebagai mini memo board. Kita boleh guna whiteboard marker untuk tulis catatan pada permukaan bingkai gambar atau boleh tampal sticky notes.
  • Sticky notes pad for the mini memo board.
  • Coloured gel pen untuk menulis.
  • Magnetic bookmark.


Personalised sticky note pad. Ada nama setiap seorang.


Tutorial Sticky Notes

Superjunior Magnetic Bookmark


Buat penggemar KPOP di luar sana, bolehlah guna tema dan idea ini untuk keraian kalian. 😼 Pelbagaikan supaya lebih menarik. Jika rasa skop KPOP terlalu luas, pilih untuk buat tema berdasarkan artis yang diminati, rancangan tv, drama atau filem tertentu.

21 ulasan:

  1. perghhhh ni betul2 minat k-pop

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang si birthday girl ni minat kpop tahap atas hahahah

      Padam
  2. Awwwww, this is so cute! As a Super Junior fan, memang saya sengih habis baca post ni :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi akak dapat bayangkan 'sengih' Farah macam mana :)

      Padam
  3. menarik...die hard fan ni...

    BalasPadam
  4. Asalam dari dulu sangat kreatif..tahniah

    BalasPadam
  5. my sister would be so thrilled if this was for her.

    hii jmput join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks for the invitation, Raydah. Insya Allah, ada kesempatan akak join ye :)

      Padam
  6. wah ! k-pop betul ni.. Firah tak minat k-pop.. heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah kita, dik. Akak ni drama Korea pun tak pandai tengok :)

      Padam
  7. rindu tower ni.. rindu akak.. adoiii.. nape adik akak malas sangat nii ?? mintak aura sikit bolehhh ??? *wink wink*

    BalasPadam
    Balasan
    1. miss u tooo! adeh, akak ni lebih kurang sama macam Firah je,....lagi teruk kot tower ni terabai. camne nak kasik aura :)

      Padam
  8. menarik..teringin tengok kak Farrah buat tema Bollywood.hehe

    BalasPadam
  9. hard fan kpop betul hehehe.. kena p korea mcm ni

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...