NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Isnin, 8 Januari 2018

Chords Sandiwara - Xpose (Easy Guitar Chords)

Ini antara lagu kegemaran saya dan Bott buat masa ini. Kami berkenan sangat dengan vokal penyanyi Xpose yang boleh tarik tinggi. Setakat ni dengar banyak-banyak kali belum sampai tahap bosan lagi. Ada satu hari tu, saya dengan Bott tengah tak ada kerja. Kami buka Youtube dan tonton persembahan-persembahan mereka di rancangan Meletop, MHI dan yang paling saya suka di Jamming Hot. Nak tengok, cari di Youtube ye.

In fact, si Cekengah pun suka. Beberapa kali juga saya terdengar dia hum dan nyanyi Sandiwara. Cuma dia tak tahu lagu apa yang dia tengah nyanyi hehehe. Nanti, dah nyanyi dua tiga baris, dia tanya saya,"Long, lagu apa ni?"

Dari awal lagu Sandiwara diputarkan di radio tahun lepas, saya dah 'jatuh cinta dengar pertama'. Chords mudah untuk lagu Sandiwara ini pun dah lama terperap dalam draft, lupa nak publish. Tadi nak main petik-petik Sandiwara dengan si Kapok baru perasan chords tak publish lagi.


Kord Gitar Lagu Sandiwara - Xpose Band

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.


(Intro)
Am Em F  C  
Dm Am B7 E

Am  Em
Andai aku diberikan waktu
F  C
akan ku putarkan masa kembali
Dm Am
biarpun mustahil diriku
B7 E
akan bersamamu.


Am  Em
Di saat aku hanyut menjauh
F  C
terkapai jatuh di lautan pilu
Dm Am
ku agungkan tentang diriku
E Am
buat kau kecewa

(Chorus)

Am Dm
Biar apa terjadi
G C
biarkanlah kutanggung sendiri
Dm E
kau bicara tentang cinta
Am F
sedang aku hilang arah
Dm E
tinggal hanya sandiwara

Am Dm
Biar apa terjadi
G C
biarkanlah kutanggung sendiri
Dm E
kau bicara tentang cinta
Am F
sedang aku hilang arah
Dm E
tinggal hanya sandiwara


Dm E
Kesilapan diriku
Am G F 
kembalilah kasih semula
E
oh ohhh


Ulang (Chorus)


F  E
Sedang aku hilang arah
Am G
tinggal hanya sandiwara
Dm E
kembalilah kasih
F  E Am
kembalilah kasih semula


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

5 ulasan:

  1. sedap karok lagu ni.sampai x sampai belakang cerita

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaah sampai tak sampai itu story bab lain ye,.. :D

      Padam
  2. ok ayu tau lagu ni
    lagu ni ayu suka suka suka

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...