NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Baca lanjut mengenainya di sini.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 33 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Ahad, 29 Julai 2018

Maha Pemilik Hati - Virgoun and Last Child (Easy Guitar Chords)


Aku makhluk yang tak sempurna
Yang tersesatkan oleh dunia
Berlindung kepadaMu, memohon kepada-Mu
Agar menunjukkan jalan-Mu

Aku makhluk yang penuh dosa
Aku makhluk yang penuh hina
Datang ke hadapan-Mu, bersujud kepada-Mu
Wahai Kau Dzat Yang Berhak atas hidupku



Bagi kalian yang meminati karya dan lagu-lagu Virgoun, sudah dengar lagu 'Maha Pemilik Hati'? Ini merupakan lagu terbaru Virgoun bersama kumpulan Last Child. Lagu religi (lagu keagamaan). Dah released beberapa bulan dah. Tidak silap saya, pada awal Mei yang lalu dekat-dekat nak puasa.

Seperti biasa, lagu-lagu Virgoun lembut dan mendayu je apabila sampai ke telinga. Nyanyi bersahaja tapi feel dia,..fuhhhh! Saya paling suka part chorus dan masa dia nyanyi dengan Last Child di bahagian akhir lagu. OK, chords Maha Pemilik Hati di bawah bukan saya yang buat. Chords ini budak ngamen kat kedai yang bagi. Versi mudah juga cuma ada G7. Selamat berdendang!


Kord Gitar dan Lirik Lagu Maha Pemilik Hati - Virgoun feat. Last Child

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.


(Intro)
C Am Dm G

C Am
Kepada-Mu Maha Pemilik Hati
Dm G
Yang mengatur waktu, takdir, dan hidupku
C Am
Wahai Engkau yang detakkan jantungku
Dm G
Panjangkan nafasku di dalam rahmat-Mu


Em Am Dm G
Aku memohon terimalah taubatku
Em Am F G
Di dalam doa ku akui semua

(Chorus)
F G C
Aku makhluk yang tak sempurna
Dm G Am
Yang tersesatkan oleh dunia
Dm F
Berlindung kepadaMu, memohon kepada-Mu
G G7
Agar menunjukkan jalan-Mu

F G C
Aku makhluk yang penuh dosa
Dm G Am
Aku makhluk yang penuh hina
Dm F
Datang ke hadapan-Mu, bersujud kepada-Mu
G
Wahai Kau Dzat Yang Berhak atas hidupku

C Am
KepadaMu Maha Pemilik Hati
Dm F G
Tetapkan hatiku dalam hidayahMu

F
hanya kepadaMu ya Allah
G C
menghadap kaabah-Mu ya Allah
Am Dm
Ku ikhlas bersujud mengadu
G C
tumpahkan air mataku

C
Kepada-Mu Maha Pemilik Hati


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

9 ulasan:

  1. bestnya kalau pandai main gitar...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun bukan pandai main sangat, sis. Petik-petik je 😊

      Padam
  2. gitar ada je kat umah ni, tapi xretii..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mari akak ajarkan. Then kita nyanyi sama2 🎸

      Padam
  3. Balasan
    1. Hehehe tak pe. Tak de gitar leh nyanyi sumbangkan suara 🙂

      Padam
  4. Tak ada gitar kat rumah nak main guano ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak main guano? Kihkih pandang je entri ni ye. Then, nyanyi sendiri 😘

      Padam
  5. ada sesapa sudi nyanyikan utk saya? hahaha

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...