NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Baca lanjut mengenainya di sini.

Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Jumaat, 30 November 2018

Tips Merancang Parti yang Hebat

Andaikan kalian ingin menganjurkan parti atau majlis keraian, tentu mahu majlis tersebut berjalan lancar dan tinggalkan memori hebat kan? Tak susah nak merancang parti sebenarnya asalkan ada perancangan dan perlaksanaan yang betul. In fact, apabila kita rancang sendiri sesuatu majlis tu dari awal, from the scratch, kita sendiri akan rasa lebih puas hati.

Jadi, bagaimana nak jadi hos kepada sebuah parti yang hebat? Bulan lepas, saya ada tulis artikel mengenai party planning - What You Need to Throw An Awesome Party Your Guests Will Never Forget untuk terbitan Thread by Zalora. Baru sekarang sempat nak update di blog. 

Well, di bawah ini merupakan sebahagian daripada tips yang ingin saya kongsi.




1. Apa, bila, siapa dan di mana.
Langkah pertama untuk mula merancang keraian kalian ialah dengan menetapkan butiran-butiran asas.

  • Apa - apa jenis parti yang akan diadakan, bertema ataupun tidak, formal atau kasual
  • Bila - tarikh dan masa parti bakal diadakan
  • Siapa - siapa yang bakal dijemput sebagai tetamu
  • Di mana - tempat parti bakal diadakan, rumah, restoran, indoor or outdoor

Khamis, 29 November 2018

Akhirnya Jumpa Jalan Pulang

Assalamu'alaikum,
Apa khabar?


Setelah hampir sebulan tak masuk blog dan buat entri baharu, hari ni berjaya kuatkan semangat untuk berbloging. Akhirnya, jumpa jalan pulang kembali ke tower. Hahaha! Kalau diikutkan, entri terakhir yang saya tulis adalah pada 9 November. Nak kata sibuk tu tak adalah sibuk sangat. Hujung-hujung tahun ni saya free je sebenarnya, tapi tak tahulah. Mungkin sebab saya kerap berada di luar, lunaskan urusan-urusan tertangguh. Then, si Yuri pula sakit sampai nak dekat dua minggu, automatik jadual tu lari.

Itu belum kira kali terakhir saya blogwalking lagi. Maaflah banyak-banyak kalau saya dah lama tidak jengah kalian. Bukan sombong tau! Memang tak sempat nak keep track dengan apa yang berlaku. Pada yang bertunang, berkahwin, sambut anniversary, sambut birthday dan apa-apa keraian sekalipun,... maaf jika saya tak sempat wish. Will catch up with you guys, later. Inshaa-Allah.

Jumaat, 9 November 2018

Mata Ketiga - Siri Original Tonton

Mata ketiga? Mata siapa? Kalau nak tahu 'Mata Ketiga' ini mnerupakan siri baharu yang sedang ditayangkan di Tonton. Mula-mula masa came across cerita ini, rasa macam tak berminat sangat. Saya ni penakut sedikit. Hihihi. Tetapi, apabila baca giest of the story rasa tertarik pula. Lagi-lagi ini cerita SKOP Productions. Cerita seram dan mistik terbitan SKOP memang best.

Kredit
'Mata Ketiga', sebuah naskhah yang diadaptasi daripada novel, berkisar tentang lima sekawan: Faizul, lakonan Hafeez Mikail, Khalid (Mustaqim Bahadon),  Farah (Isyariana), Rafidah (Dayana Roza) dan Budin (Fimie Don) yang menuntut di universiti dalam jurusan yang berbeza. Ada yang ambil jurusan Sains Sukan, ada yang ambil Undang-undang. Walaupun berbeza fakulti, mereka suka lakukan aktiviti bersama-sama. 

Rabu, 7 November 2018

11.11 Festival Membeli Belah LAZADA | JUALAN SEHARI TERBESAR yang WOWW

Assalamu'alaikum. Selamat sejahtera.
Sebelum saya bicara lanjut, jom kita main uji mata.

Perhatikan imej 'Cari Perkataan' (Wordsearch) di bawah. Cuba teliti dan lihat, berapa perkataan atau frasa yang berjaya kalian jumpa.
Perkataan-perkataan yang tersembunyi ikut arah:



Dapat tak? Jumpa? Jika berjaya temui sekurang-kurangnya 3 perkataan atau frasa dalam 'Cari Perkataan' di atas, maknanya mata kalian dah cukup tajam. Bolehlah masuk laman web atau aplikasi LAZADA untuk tengok dan grab tawaran-tawaran hebat sempena 11.11 SHOPPING FESTIVAL.


Klik banner untuk tahu lebih lanjut.

Khamis, 1 November 2018

Sate Berkuah Keju Satay Hut Tanjung Karang

Sate berkuah keju? Ya, kalian tak salah baca. Memang berkuah keju. Menarik kan? Ini antara pilihan hebat yang kalian dapat nikmati jika berkunjung ke Satay Hut, Tanjung Karang. Sebenarnya, saya tidak pernah pergi makan di kedai itu sendiri. Jauh. Saya pula bukan jenis yang suka jalan jauh merata semata-mata untuk cari makan. Lainlah kalau dah lalu kat kawasan tu. Tetapi, alhamdulillah.  Meskipun tidak sampai ke sana, saya sudah berpeluang merasa keenakan sate Satay Hut ini beberapa kali kerana Cekengah rajin pergi dengan kawan-kawan office.


Sate di Satay Hut memang sedap dan kena dengan selera saya. Perapannya berasa sampai ke isi daging. Cukup rasa. Tak bland. Kuah kacangnya pekat. Kalau rasa bosan makan sate saiz biasa (bagi saya portion secucuk agak besar juga, tak keding. Lihat gambar di atas.), kalian boleh order sate bersaiz jumbo. Memang jumbo dan besar sate-satenya! Yang ini saya tak pernah cuba. Tengok gambar sahaja. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...