NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Jumaat, 21 Februari 2014

Hilangkan Bau Bawang Putih pada Tangan & Jari

Selamat hari Jumaat! Hari ni saya bersiaran dari dapur. Tengah sibuk kemas peti sejuk. Check stock sebab hujung minggu ni nak pergi beli barang dapur. Sambil-sambil tu prepare rencah untuk masak makan malam nanti.

Berbalik pada bawang putih, apabila kita masak gunakan bawang ni, baunya yang kuat akan melekat pada tangan. Bagi yang tak tahan memang akan rasa 'annoy' dan tak selesa. Ni ada satu tips mudah. Selepas 'berurusan' dengan bawang putih, cuci tangan anda sambil gosok-gosokkan jemari pada sebarang permukaan 'stainless steel'. Tak kisahlah pisau ke, sudu atau garpu ke...pasti bau bawang putih akan hilang!

Selamat Mencuba!

6 ulasan:

  1. first time dengar tip ni..:D Tq..:D

    BalasPadam
  2. SB suka dengan bau bawang putih :)

    BalasPadam
  3. @Sue Bee Kita pun suka Sue Bee,..tapi bila bau kat tangan kuat sangat, pening jugak :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...