NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 27 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Isnin, 7 April 2014

Cara Menggunakan 'Printed Tapes' dalam Kraf Kertas

'Printed Tapes' boleh memberikan efek menarik pada kad dan kraf kertas yang lain jika kena gayanya. Selain mempunyai banyak fungsi lain (baca mengenainya dalam entri saya sebelum ini di sini), harganya berpatutan, mudah didapati di pasaran.

Ini beberapa kerja kraf saya yang menggunakan 'printed tapes'.

Travel Log untuk Rena
Jurnal Perjalanan ini khusus untuk adinda saya si Rena yang suka melancong. Jadi saya buatkan satu travel log, hiaskan apa yang patut so Rena hanya perlu isi dan decorate ikut kehendaknya from time to time.


'Printed tape' merah jambu di bahagian bawah melengkapkan halaman ini.
'Printed Tape' Black & White ABC untuk halaman ini pula.

Kad Ucapan


Saya gunakan 'printed tape' merah jambu sebagai kemasan bahagian tepi kad. Untuk paparan kad yang lebih jelas, sila ke blog 'paper-crafts' saya di Crafts Belvedere.

Tidak sukar untuk menghasilkan sesuatu yang cantik. Tidak semestinya kita kena guna barang dan hiasan yang mahal untuk buat kraf. Kita sendiri kena pandai bega-begakan apa yang patut.


6 ulasan:

  1. kreatifnya.. cantik sahaja hasilnya.. :D

    BalasPadam
  2. kreatif sangat..! kemas lagi.. cool..!
    hehe..

    nak tanya,kat mana ya boleh dapatkan barang2 kraf selain daiso,dan ada tak website yg selalu admin rujuk utk dapatkan idea?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak selalu beli barang kraf merata-rata tempat, dik. Mostly di DAISO & Popular (Cawangan besar yang ada range produk POPARTZ). Selain tu intai-intai juga kedai jual barang2 jahit/cenderahati. Jarang beli online sebab akak suka tengok dan rasa benda nak beli tu ;)

      Padam
    2. Nway, thanks so much sudi intai projek2 kraf akak di blog ni. Nanti kalau akak terserempak dengan any website regarding crafts products, akak inform Nana ye..

      Padam
  3. simple je letak tape macam tu tapi tetap nmpak menarik.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...