Cahaya Hati - D-Masiv (Easy Guitar Chords)

Selasa, September 23, 2014

Lagu berkonsepkan ketuhanan daripada Kumpulan D-Masiv ini memang sedap didengar. Enjoy the easy chords :)

Cahaya Hati - D-Masiv (Easy Guitar Chords)


C F C F
Air mataku deras mengalir
Am G F G
Ku bersimpuh di hadap-Mu
C F C F
Nama-Mu selalu ada di dalam
Am Em C G
Setiap langkah-langkahku


F C Dm Am
Ya Tuhan tuntun hamba
F C Dm G
Agar tetap di jalan-Mu


C F Dm G
Seluruh jiwaku hidup dan matiku
C Am G
Ku pasrahkan hanya pada-Mu
C F Dm G
Ku berserah diri tiada yang lain
C Am G
Tuk mengagungkan besarnya nama-Mu
C
Kaulah cahaya hatiku


C F C F
Nama-Mu selalu ada di dalam
Am Em C G
setiap langkah-langkahku

F C Dm Am
Ya Tuhan tuntun hamba
F C Dm G
Agar tetap di jalan-Mu


Am G Am G
Dm Em F G


C F Dm G

Seluruh jiwaku hidup dan matiku
C Am G
Ku pasrahkan hanya pada-Mu
C F Dm G
Ku berserah diri tiada yang lain
C Am G
Tuk mengagungkan besarnya nama-Mu
C
Kaulah cahaya hatiku


C F Dm G
Seluruh jiwaku hidup dan matiku
C Am G
Ku pasrahkan hanya pada-Mu
C
Kaulah cahaya hatiku


C F C F
Air mataku deras mengalir
Am Em Dm
Ku bersimpuh di hadap-Mu




DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan mendapatkan lagu, nada dering atau 'caller ringtone'  di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.

12 ulasan

  1. akak memang main gitar ke..?? hahaha kalo publish lirik mesti ade note note tu huhu.. CT tau main note C aje hahaha

    btw tak pernah dengar lagu ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jadilah tu hehehe. Akak dulu kena belajar A dulu sebab jari kejung tak pandai nak main C :)

      Padam
  2. khaty tau dengar muzik ja farra,nak suh main alat muzik mmg fail la..ngee

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak apa, khaty. fail main muzik je,..perkara lain tak fail :)

      Padam
  3. Lagu dmasiv ni best betull. hihi

    BalasPadam
  4. Best, kan? Mula2 akak ingat biasa je,..tapi lirik dia touching :)

    BalasPadam
  5. ish..bila baca chords2 kat sini rasa cam nk petik, nak belajar dan beli guitar je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah, JM! Slow-slow macam saya hihihi makan tahun jugak nak petik bunyi yang sedap didengar :)

      Padam
  6. Tak pernah dgr lagu ni. Tapi lagu dmasiv memang sedap2 :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pula sebenarnya jarang layan lagu band ni. Tapi yang satu ni terberkenan pulak :)

      Padam
  7. Lagu yg mana ni, kak?
    Ishhh saya ni sllu x hapal lirik.

    BalasPadam
  8. teringn gak nak main gitar, tapi tak pernah belajar so tak tahu ada bakat ke tak. hihi.. bestnya akak..

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.