Selasa, 30 September 2014

Guitar Chords - Do Re Mi

Untuk sing-a-long session dengan anak-anak murid saya minggu ni, kami akan belajar lagu Do Re Mi. Jadi, cikgunya tengah terkial-kial berlatih. Dari minggu lepas sibuk tak sempat nak pegang si Kapok.


Do Re Mi Song (Guitar Chords)

 G                                          D
Doe, a deer, a female deer, Ray, a drop of golden sun,
G                                      D                                  D7
Me, a name I call myself, Far, a long long way to run.
G                                   E        A                              D
Sew, a needle pulling thread, La, a note to follow sew,
B7                                    Em
Tea, I drink with jam and bread,
            C           D         G         D
that will bring us back to do...oh oh oh.


Dari kecil saya suka lagu ni sebab setiap not 'do re mi' tu represent something else + the explanations - doe, ray, tea. It's going to be fun explaining these to the kids :)


8 ulasan:

  1. rindu pulak zaman menyanyi lagu ni kat sekolah. hihihi

    BalasPadam
  2. teringin nak jadi anak murid kak farrah :)

    BalasPadam
  3. Alaaa.ingatkan DO RE ME PA SA LA TI DO hhihih

    BalasPadam
  4. Saya pun suka lagu ni, K.Farrah.
    Tapi, x hafal.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa,..lepas ni dah boleh nyanyi dengan 3 hero kat rumah :)

      Padam
  5. bhahaha masa memula
    baca tajuk ingat akak nak share lagu p ramlee tu.. bace first line nasib nursery rymes bhahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh gak,...
      ♬ ♪ do re mi! tiga orang sahabat! ♩ ♪

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...