NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Selasa, 30 September 2014

Guitar Chords - Do Re Mi

Untuk sing-a-long session dengan anak-anak murid saya minggu ni, kami akan belajar lagu Do Re Mi. Jadi, cikgunya tengah terkial-kial berlatih. Dari minggu lepas sibuk tak sempat nak pegang si Kapok.


Do Re Mi Song (Guitar Chords)

 G                                          D
Doe, a deer, a female deer, Ray, a drop of golden sun,
G                                      D                                  D7
Me, a name I call myself, Far, a long long way to run.
G                                   E        A                              D
Sew, a needle pulling thread, La, a note to follow sew,
B7                                    Em
Tea, I drink with jam and bread,
            C           D         G         D
that will bring us back to do...oh oh oh.


Dari kecil saya suka lagu ni sebab setiap not 'do re mi' tu represent something else + the explanations - doe, ray, tea. It's going to be fun explaining these to the kids :)


Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.




8 ulasan:

  1. rindu pulak zaman menyanyi lagu ni kat sekolah. hihihi

    BalasPadam
  2. teringin nak jadi anak murid kak farrah :)

    BalasPadam
  3. Alaaa.ingatkan DO RE ME PA SA LA TI DO hhihih

    BalasPadam
  4. Saya pun suka lagu ni, K.Farrah.
    Tapi, x hafal.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa,..lepas ni dah boleh nyanyi dengan 3 hero kat rumah :)

      Padam
  5. bhahaha masa memula
    baca tajuk ingat akak nak share lagu p ramlee tu.. bace first line nasib nursery rymes bhahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh gak,...
      ♬ ♪ do re mi! tiga orang sahabat! ♩ ♪

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...