Isnin, 6 Oktober 2014

'Couch Potato' Musim Luruh

Dua tiga hari belakangan ini, saya sibuk melayan catch-up episodes TV shows kegemaran saya. Minggu terakhir September (permulaan fall season), banyak siri TV yang saya ikuti memulakan musim baru. Antara yang menarik:

  • The Blacklist, Season 2 - Masih belum terjawab apa hubungan antara Reddington & Keen. Untuk musim ini, things will get more complicated sebab akan ada penyangak-penyangak baru. Tom masih hidup dan ekori Keen. Berlin terus buru Reddington.
Credit
  • Once Upon A Time, Season 4 - Paling ditunggu-tunggu! Elsa, Anna & Kristoff dari Frozen akan dibawa masuk ke Storybrooke. Regina (The Queen) pula berkonflik dengan diri sebab cinta hatinya si Robin Hood kembali kepada Marion.
  • Grey's Anatomy, Season 11 - Musim ini akan berkisar tentang hidup Meredith tanpa kawan baiknya, Yang. Terpaksa pula berdepan dengan Dr. Pierce, yang mendakwa ibu Meredith ibunya juga. Saudara anjinglah ni.
  • Modern Family, Season 6 - Tak sabar nak tengok kucar-kacir hidup ketiga-tiga keluarga. Baby Joe dah semakin besar. Alex dah nak pergi kolej.
  • Castle, Season 7 - Beckett dan Castle tak jadi kahwin sebab finale musim lepas, Castle kind of being abducted. Sampai dua bulan hilang! Twistnya, bila disiasat, semua bukti lead semula pada Castle. Sedangkan Castle tak ingat langsung apa yang berlaku.
  • Criminal Minds, Season 10 - This one is interesting. Mereka bawa Jennifer Love Hewitt masuk sebagai agen baru.

Credit

Banyakkan?! Belum masuk kuota cerita Melayu lagi,...Hmmm, silap haribulan saya boleh jadi couch potato. Ishh,.harap-harap tidaklah! I'm not a sofa spud! Hehehe macam-macam lagi kerja penting dan lebih berfaedah yang perlu dilunaskan. Apapun, siapa-siapa yang turut ikut cerita-cerita di atas, selamat menonton!


23 ulasan:

  1. criminal minds tu best ka? nak tengok tapi belum sempat nak tengok. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. best gila!!!!! wajib tengok kan kak Farrah! ^^,

      Padam
    2. Betullll! memang best! tapi siapa yang weak stomach, tak digalakkan tengok. Kdg2 kes dia ngeri & brutal sikit!

      Padam
    3. Akak sebenarnya pun tak suka yg brutal2 sangat Shikin. Tapi syok layan CM ni sebab diorang settle cases dengan baca behaviour criminals :)

      Padam
  2. Rajinnyer menonton, eyja dah ada anak nih, xd masa nak menonton. heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe akak memang antu TV sikit, Eyja :)

      Padam
  3. Idah memang seboleh mungkin mengelakkan diri dari terjebak dengan drama bersiri nie... tak jadi keja nanti... hehehe...

    p/s : banyak kali datang sini... tapi comment form selalu tak keluar... refresh byk kali pun tak keluar2 jugak... kena tunggu lamaaa sangat baru dia buka itu pun kalau bernasib baik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul! tak jadi kerja dibuatnya! heheh comment box main sorok2 pulak yea...Nway, thanks so much Sis Idah sudi datang jenguk2 sini :)

      Padam
  4. Banyaak drama bersirii yang akak layann. Kita tengok CM je.

    BalasPadam
  5. sian Regina! sampaikan dia suh Henry jauhkan diri dari dia :( tapi they come from a family who won't give up in anything. so, Henry tetap nak dengan mak dia even mak dia x bagi jmpa... and Anna, oh, apa lah yang dah jadi dengan dia. x sangka Prince Charming kenal Anna. heeee


    Criminal Minds! betul. Terkejut gak la... tbe2 ada JLH. ingatkan dia jadi mangsa dalam episode tu. rupanya orang baru. hahahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sweet kan, Henry! Oh, Killian juga! Dahsyat kan diorang twist as if citer Frozen tu sama umor je dgn fairy tales yg lain :)

      Padam
  6. kerana melayankan drama korea yang terlalu banyak ke sampai CT tak ada idea akak nye favourite series nk kekeke.. tapi ada a few yang pernahlah dengar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe wave TV kita lainlah. CT leh geng ngan adik akak. Hantu citer korea!

      Padam
  7. Woww..byk nye menonton..dalam byk2 tu sisi JM sempat layan Criminal minds n castle je sbb asyik layan citer korea :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaaa,..Farrah tak pandai tengok citer Korea. Tu yg ada ruang utk citer2 kat atas tu ;)

      Padam
  8. ooooo cm best jee...
    tapi skg ni xleh nak tgk2 certe cmni
    ngeri je kadang2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayu kena tengok citer2 yang sweet, tenang-tenang je tau! Yg ada elemen2 terkejut pun kalau boleh dielakkan. (Cheh, akak bagi nasihat macam pro tuh....)

      Padam
  9. Seronoknya kak. Saya xsempat nak layan semua cerita. Nanti xnak stop. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa itulah masalahnya. Kalau dah ikut citer, terikat jadinya heheh

      Padam
  10. alohh tak lyn cito omputh sgt, hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh ye ke... tak pe, kita tetap geng heheheh

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...