Rabu, 22 Oktober 2014

October 10 Days Challenge Day 3: 10 Favourite Youtube Channels



Day 3: 10 Favourite Youtube Channels

Hurmmm, personally saya bukan kaki Youtube. Di bawah ni antara channels yang saya suka! Tapi, tak cukup sepuluh lah... :)

#1
Best sangat! Kenal tak Piano Guys ni? Kalau tak kenal, silakan klik pautan di bawah. Kalian akan dibawa ke spa untuk telinga hehehe

Suggested videos:
One Direction - What Makes You Beautiful
Let It Go (Disney's "Frozen") Vivaldi's Winter 
Mission Impossible (Piano/Cello/Violin) ft. Lindsey Stirling


#2
Memang dari dulu suka tonton show ini :)

#3
Gitar - Covers by TheIcedCapp adalah antara yang terbaik untuk beginners. Suara pun sedap!

#4
Gitar lagi,...petikan gitar Cumi memang boleh layan...

#5
Gitar lagi dan lagi...tutorial main gitar lagu English yang best-best!

#6
...dan gitar lagi. Channel ni ada macam-macam tetapi saya kunjungi untuk belajar gitar je ;)

#7
Bilamana merasakan diri perlukan saat riang ria!

#8
Tatkala dirundung bosan. Intai klip video artis Indonesia kegemaran saya :)

#9
La' maujud

#10
Nggak ada


Intai yang ini juga:


23 ulasan:

  1. Balasan
    1. same la acikk..
      ayu bab2 cmni mmg tak pandai btl skg nie..
      zaman kolej dulu ye laaa

      Padam
  2. no 1 dengan 2 saya suka!!! The Piano Guys sangat awesome. saya lagi suka yang titanium pnya. heeee.. dia gabung dengan lagu beethoven x silap.

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh, bukan lagu beethoven. silap. adeh...

      saya menabung rhb akak sekali. hehe

      Padam
  3. asalam dah Etuza linkkan semula ya...tq, hari tu reparing blog hilang semua bloglist..proses mengesan ni..

    BalasPadam
  4. sama la, xlayan sgt youtube.. hehe

    BalasPadam
  5. yg tahu piano guys, fardabyle tu haa. heheh

    BalasPadam
  6. wah wah gitar sokmo. bile nak jar kite ni kak?
    Ku petik gitar~ tarararapp

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu orang yg nak ngajo ni tak semenggah mana, Nur. Kang niat nak belajar gitar, tiba2 pandai main biola! Ahaks sape nak jawab tu?

      Padam
  7. nom 7 suka sangat tgk dia merapu..aahahah
    pandai beliau buat dialog..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang, Nana. Inilah merapu yg akak tak tolak!hihihi

      Padam
  8. Saya cuma layan upin ipin sebab nak bg bebudak ni senyap.

    BalasPadam
  9. the piano guy penah tngk jugak few videos sebab i love people who can play piano. dari kecik nak join kawan kWan cino pi kelas piano tapi mak tak hantar pun T.T jadinya sampai besar tak reti main.. ooohe tak tak.. single note CT tau main lagu meri had a little lamb.. bahahaha :P

    kalau tengok kan.. list favourite kita memang yg berkaitan dengan minat kita. macam Kak Farrah ngan guitar and music jadi.. somehow it represents is :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mary Had A Little Lamb? Haaa kira tau jugak tu! Nak belajar lagu baru? Kita duet main piano nak? Lagu Twinkle-twinke :) Haah kan, very true. List favourites kita akan kind of reveals minat kita,..

      Padam
  10. akak dan gitar memang x boleh dipisahkan..^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. ishhh boleh...especially time makan hahaha

      Padam
  11. The piano guys x penah tgk. Ke pernah tapi x tgk channel? Haha. Tapi saya suka yiruma. XD

    BalasPadam
  12. Satuu pun tak pernah tegokk. Muahahhaha. *(*´∀`*)☆

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe tang ni wave kita berbeda ;)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...