728 x 90

Isnin, 10 November 2014

Beg Kecil Hasil Kaitan

Masa kemas almari minggu lepas, saya jumpa beg kecil ni. Ya Allah, memang patutlah saya bersihkan wardrobe. Kali terakhir saya mengait tahun 2007 ke 2008! Betul-betul peram nih!

Beg kecil setelah dibasuh. Nampak murni sikit ;)

Saya kait sendiri. Kononnya nak buat bekas letak pensel dan alat tulis. Tetapi tak siap dengan sempurna. Bahagian atas tu tak ada butang/kancing langsung. Inilah antara perkara yang saya buat setengah jalan, kemudian saya hilang minat. Perkara-perkara yang perlukan ketelitian macam jahit manik dan mengait ni memang bukan kepakaran saya. Seingat saya masa buat beg ni pun, beria-ia saya paksa diri untuk habiskan kaitannya. At least biarlah sampai nampak rupa bekas pensel :)

Saya cadang nak jahitkan velcro tape kat bahagian atas beg. Then, kalau rajin nak hias sikit dengan butang-butang. Boleh guna buat isi barang kraf lepas ni. 


33 ulasan:

  1. cantik dah tu cuma tambah aksesori sikit jer..pandangan saya lah,,hehehe =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, At-Tarmizi :)

      Padam
    2. Betul kata Tarmizi.
      Kat Farah lekatlah flower ke, butterfly ke..
      Hehe..k.Farrah lebih arif.

      Padam
    3. Heheh thanks for ur opinion, Shikin :)

      Padam
  2. Meh sini zumal tolong habiskan... Hehe ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul ni, Zumal? Kang akak terpacul depan umah Zumal kang...

      Padam
  3. Akak ni memang rajin dan kreatif..mama wana suka mengait mcm2 dibuatnya tp wana x mewarisinya..huhu..menjahit sikit2 boleh la :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu ini bukan bidang akak la Wana...akak rasa macam seksa sangat nak baca pattern utk mengait tu....sebenarnya seronok tengok orang pandai mengait. Macam-macam boleh buat :)

      Padam
  4. rajin jua menylam...warna lembut

    BalasPadam
    Balasan
    1. dapatlah markah utk pilihan warna ye, Etuza...

      Padam
  5. x sabarnya nak tengok apa yang akan jadi!!!! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe bayangkan akak tepek butang banyak2 kat bahagian depan tu :)

      Padam
  6. Sy pn tgh bjinak2 blja kait nie..tggu ade mse..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belajar la, Cik Balqis...nanti macam2 boleh kait :)

      Padam
  7. kalau x bersihkan worddrobe tu mesti dh lupa kewujudan bekas ni kan hihihi...kiranya pandai juga mengait..sis JM pandai buat alas TV je..tapi dulu..skrg dh malas..hari2 ada waktu senggang berkepit je dgn blog :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala Kak JM rendah diri pula. Pandai buat alas TV kira hebat dah tu! Saya ni buat kait yang basic je ;) then kait kat tepi biar jadi beg hehehe

      Padam
  8. Cantik.. hasil tangan orang kreatip even tak siap tetap cantik....

    Sobb.. tak de tangan macam tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh orang pandai ngait kalau tengok ni Firah, menyeringai sakit mata! Kedut sana kedut sini.
      Alaaa, Firah nak rendah diri plak!

      Padam
  9. wah.. nadyya da dpt bayangkn.. mesti cantek nt.. huuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap2 jadilah Nadyya. Ni projek paling lama peram ni ;)

      Padam
  10. dah nampak rupa dah tu. hehe. seronok pulak tengok orang pandai mengait ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasib baik nampak gak rupanya, Cik Fafa :)

      Padam
  11. Kerja renyah macam ni memang perlukan ketenangan kak...kalau kena kacau memang hilang mood terus

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi Nad lagi taulah kan,...Nad mahir jahit manik :)
      Akak memang tak setenang mana, tak sabo...

      Padam
  12. okay la jugak tu Kak Farrah pandai mengait hahaha.. kalau CT tah jadi rupa apa pun tah tahulah hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu enam tujuh tahun lepas, CT. Cuba tanya sekarang,...akak akan "What??" Then, kelip-kelip mata sendiri :)

      Padam
  13. Comel kak. Saya lagi lahh. Kureng sikit bab ngait ni. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun sama, Scha. Tapi akan duduk rapat2 dengan orang yang mengait sebab suka tengok jari diorang laju bergerak.

      Padam
  14. arwah tok saya pandai mengait.. ada sarung bantal n sarung kotak tisu tu cantik..nak tunjuk kat akak jenuh nak ambil gambar tp mmg cantik gila..! huhu..sayangnya tak dapat nak belajar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah tak perlu susah2 amik gambar, Nana. Best kan? Orang dulu2 memang semua benda mereka kait. Tinggi hasil seninya. Nana kalau minat boleh belajar slow2. Cari video di internet. Magazines pun ada. Macam-macam ada! :)

      Padam
  15. Ini bukan bidang saya. Hehe.
    tahniah kak farrah sebab hampir berjaya siapkan. Moga nanti diguna sebaiknya :)
    Jangan simpan lama2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, budak. Ini pun bukan bidang akak. Cuma nak siapkan supaya boleh guna :)

      Padam
  16. Wahhhh mmg akk ni kreatif la.. biarpon bt seoaruh jln akk ade cube jugak.. mak ayu dulu pndai kait2 ni.. tp bile suh bt blik dah xigt ape.. kecuali klu ade pnduan...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...