Sabtu, 8 November 2014

Chords 'Rasa Sayang' - Hanie Soraya (Easy Guitar Chords)

Single terbaru Hanie Soraya. Comellll! Kiut-kiut gitu lagunya. Bagi yang belum pernah dengar, boleh cari di Youtube ye.


Kord dan Lirik 'Rasa Sayang' - Hanie Soraya (Easy Guitar Chords)


F                            C
Empat setengah pagi
                                                      Am
Jam locengku memekik dan menyanyi
G              C
Masanya telah pun tiba
                      Em       Am             Dm      E
Untukku tinggalkan lagi semua yang tercinta


C                 F    C
Berat ku bawa diri
C                          
Namun ku janji ku tak akan nangis
G                  C
Kerana ku akan pergi
                  G            Am                            G
Bertemankan bekal hati kekasih dan memori
F                            G
Harap kau tahu bukan niatku
Dm        C             G
Meninggalkan dirimu


(Chorus)
C   F
Rasa sayang hey
C   G
Rasa sayang sayang hey
F   C
Hey lihat Hanie jauh
F   G
Rasa sayang sayang hey

C  F
Rasa sayang hey
C  G
Rasa sayang sayang hey
F  C
Biarpun Hanie jauh
G  C
Rasa sayang sayang hey
F  C
Lihat Hanie jauh
G  C
Rasa sayang sayang hey


         F     Am
Ingatilah diriku
                         C         F     Am
Walaupun terpisah beribu batu
G                C         F
Mainkan laguku selalu
Am                G     C           F     Am    G
Pasti kau turut merasa hadirku di sampingmu
F   G
Bukan ku mahu jauh darimu
F   G
Kembalikan bahteramu

Ulang (Chorus)


Am                       E
Ring ring ring, telefonku berdering
F                             C
Apa khabar kamu, kau tanya khabarku
Am                 E
Aku berjanji bintang bersaksi
F
Takkan pergi mana tiada lain yang ku cari
G
Jangan kau risau, jangan kau bimbang
C
Kalau rinduku, beli tiket kapal terbang

Ulang (Chorus)


Am               F
Hey Hanie, hantar satu selfie
C         G
Cukup untuk satu hari
F                    C
Esok jangan lupa untuk hantar lagi
G             C
Baru aku hantar sendiri

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

25 ulasan:

  1. teringat lagu rasa sayang zaman kecik dulu

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasa sayang hey...rasa sayang sayang eyy

      Padam
  2. Balasan
    1. Cubalah, Zumal. Tak susah pun,...kena rajin practice je :)

      Padam
  3. Xreti main gitar..tp rse mcm nk blja..hehe

    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
  4. Kalau akak buat chord chord ni, mesti perasaan nak belajar membuak buak, haha
    Siapa lah yg sudi ajar..
    [ehem. dah lama tak dtg sini]

    BalasPadam
  5. hanie ni dah la terer nyanyi. nak jadi doc pulak tu. anak didik FT lagi. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Faizal tahirrr. suara dia mcm amy mastura sikit.

      Padam
    2. FT Island? HAHA atau pun farrah tower. kah kah

      Padam
    3. Faizal Tahir,...tapi Farrah Tower nampak menarik hahaha

      Padam
    4. hahaha @Nur As hahaha FTIsland sekali keluar. Kak Farrah layan kepop memang something new. in the future tatau..

      Padam
  6. eh eh, tengok taju tadi memang dah ternyanyi, rupa-rupanya memang lagu ni tapi tukar sikit ye. hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ♩ ♪ rasa sayang hey...♩ ♪
      nyanyi jom!

      Padam
  7. Ehhehehe comell2 je lagu nie...

    BalasPadam
  8. alolo comel je liriknya.. nt nak dengar la :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah dengar,..memang comel lagunya :)

      Padam
  9. Balasan
    1. Dulu-dulu masa kecil selalu nyanyi lagu ni :)

      Padam
  10. belum pernah dgr..boleh lah google mlm nanti

    BalasPadam
  11. benda pertama akan rasa sakit kalau nak belajar guitar balik adalah jari.....huhuhu

    BalasPadam
  12. tak boleh lah lagu ni :P kehujung dunia tu okay.. asal lagu ni dok memain.. tukar siaran.

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...