Khamis, 27 November 2014

Liebster Award #10 Tagged by Amy J

Assalamu'alaikum. Ditag lagi :) Thanks to Amy J. Sorry ye, akak lambat jawab. Terlepas pandang. Oh, jangan lupa drop by and say hi to her!



1. Satu tabiat buruk tak boleh diubah
Procrastinate! Suka sangat menangguh-nangguh kerja! Sekarang ni semakin parah! Dah tangguh, boleh lupa terus perkara yang perlu dibuat tu.

2. Dua benda mengingatkan korang dengan Amy J. hahahaha. susah gila soalan.
Nahhhh, this is easy,...
  1. The prowling wolf dekat header.
  2.  Bollywood

3. Tiga orang penting dalam hidup. Tunjuk Gambar pun boleh :)
Banyak sebenarnya. Lebih dari 3.
  • Cekebon & Baba
  • Cekengah & Uje
  • Bott & MC

4. Empat ciri-ciri lelaki yang berjaya mencuri hati
  • Tak banyak cakap. Lebih banyak mendengar. Lelaki 'flibbertigibbet' (walaupun word ni sebenarnya untuk perempuan) is kind of annoying.
  • Tahu ambil berat & fikir pasal orang lain.
  • Understanding.
  • Hormat orang lain.

5. Lima makanan tak boleh tolak
  • Laksa Johor
  • Sate 
  • Nasi Ayam
  • Pizza  
  • Buah-buahan

6. Terbang atau baca fikiran orang?
Baca fikiran orang. Saya banyak berurusan dengan orang yang cakap lain, fikir lain...susah nak jangka apa yang sebenarnya mereka inginkan. So, this ability will become handy :)

7. Wahai*insert the name of your love*, saya sayang awak sebab.....

Kena skip. Yang ini private. Kecintaan dan kesayangan saya dah terima wish mereka heheheh (More to alasan sebenarnya ni,.. sebab malas nak pikir)

8. Binatang paling menakutkan
Ular

9. Kenapa korang suka/tak suka pergi kenduri kahwin?
Suka bila dapat tengok pengantin, tema majlis dan doorgifts yang cantik.
Tak suka bila kena makan kat dalam khemah yang sesak and kind of terperangkap bila nak keluar. Mulalah excuse me,..sorry, maaf...tumpang lalu...habis satu deret meja tu kena beri laluan untuk akak meloloskan diri.

10. Apa perasaan korang hari ini?
Tak best sangat sebab biji mata kiri macam sakit. Masuk apa tah!

11. Rumah Idaman
Yang ada halaman luas untuk gardening
Yang ada dapur luas untuk baking
Yang ada bilik kraf lengkap
Yang ada satu ruang selesa as books alcove - macam perpustakaan mini dan tempat santai untuk membaca


TAMAT!

Oh, sebab sebelum ni asyik putuskan chain, saya usahakan juga untuk fikir 11 soalan. Dengan  gumbiranya, akak tag semua adik-adik yang rajin datang lepak santai kat sini. You know who you are. Anggaplah ini auto-tag. Siapa yang lapang, yang suka buat Liebster Award atau tak ada idea nak tulis entri dijemput & dialu-alukan untuk jawab soalan-soalan di bawah. Yang dah tak larat nak beraward-award ni boleh tumpang baca je, OK.

  1. Jika boleh pilih mana-mana tempat di dunia ni untuk tinggal dan settle down (and bring along someone with you), anda akan pilih,...Mengapa?
  2. Tempat kegemaran anda [restoran/kafe] apabila makan di luar.
  3. 3 orang [tidak kisah siapapun] yang anda akan jemput untuk makan malam bersama anda. Mengapa?
  4. Satu makanan yang anda pretend suka (tetapi sebenarnya tidak!) semata-mata untuk jaga hati orang lain or simply nak nampak cool! Hahahah!
  5. Filem 'romantic comedy' kegemaran anda?
  6. Filem/TV Show dalam koleksi anda yang paling banyak ditonton
  7. Bad mood. Apa yang boleh buat anda kembali senyum?
  8. Orang pertama yang anda akan cari jika perlukan bantuan atau teman bicara.
  9. Perkara paling 'adventurous' yang pernah anda lakukan.
  10. Satu skill/kemahiran yang anda ingin kuasai. Mengapa?
  11. Satu benda/tool/gadget milik anda yang rosak atau perlu dibaiki.

Selamat menjawab!


Psst! Entri Liebster Award yang lain di sini ye.


55 ulasan:

  1. Cik Mimie pun pilih baca fikiran orang..best dapat tahu apa yang org tu pikir pasal kita..hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senang nak deal dengan orang kan Cik Mimie :)

      Padam
  2. Wana suka dpt byk blajar perkataan baru dr Kak Farah..insyaallah lapang nnti wana nak btaward ni :D .rumah idaman akak tu sgt best!!!! Kalau dpt rmh mcm tu lg best kan kak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Wana. Akak dah terjah dah entri, Wana. Banyak belajar perkataan baru? Heheh tak pe...sekurang2nya ada bendak yang boleh buat Wana ingat pada akak :)

      Akak tahu, tang dapur luas tu Wana suka kan...boleh baking puas-puas,..ada rezeki boleh bukak kelas lagi :)

      Padam
  3. saya nak jawab..! modal entri la ya...nanti buat.. sya suka jawab dari menyoal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa,..silakan. Silakan! Nanti notify akak supaya akak leh datang terjah ye... :)

      Padam
  4. nnti klu mamamyja free, nk try lh jawab liebster award sis yer..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan, mama! Kecil tapak tangan, tower akak ni akak tadahkan :D

      Padam
  5. wahh kire tertag jugek la ni.. syoknya.. nt nadyya jawap :)

    no.6 sama. iye, skg ramai org macam 'duit siling' dpn lain belakang lain. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yesss! Auto tagged! Hahahah akak suka konsep 'duit syiling' tu!

      Padam
    2. hehehe best kan konsep tuu?
      nadyya da jawap kak. nt jemput bc ;)

      Padam
  6. laaa teruk ka sakitnya mata tue...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terkejip-kejipla jugak sampai sekarang. Masuk habuk kot,..

      Padam
  7. akak..wana dah buat entri award..jemput baca :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes,..dah baca! Thanks so much! Muaahhhhh sikit!

      Padam
  8. Salam terima kasih berkunjung ke blog saya.. saya buat kunjungan balas . menarik yer rumah farrah, macam2 ada..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, Iela. Rajin2 singgahlah sini lagi ye :)

      Padam
  9. akak.. no 7 tu nak sebut nama Firah kan.. tapi malu.. hek2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah,...ingat nak letak, tapi tak leh sebab nanti gossip skandal susah hahahah

      Padam
  10. Balasan
    1. Hihihi Lynn tak mo jawab soalan2 kat atas tu?

      Padam
  11. all the questions reflect u Kak Farrah. sangat berseni soalannya hehehe. rasa macam nak jawab pulak kalau ada kerajina coz the ques sangat cute. bila pikir Amy memang hindustan bollywood takleh lari. memang dialah tuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye ke? Heheheh (lari jap...sebab shy shy cat!) Haa,..nanti bila free silalah jawab dengan berseni gak! Amy & Hindustan ibarat irama dan lagu. Takkan terpisahh...

      Padam
    2. insyallah lepas habis entry sarawak ke boleh la buat liebster akak ni.. asah otak yang dah karat dengan seni seni akak hehe

      Padam
    3. Akak tak sabar nak baca sambungan entri Sarawak CT :)

      Padam
  12. Saya pun kena tag dengan Amy j tapi belum sempat buat.suka lelaki pendiam ek..saya pun suka sebab saya byk cakap. Kena kontra br best

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha samalah kita, Sal. Sometimes, I'm such a blabbermouth. Kang dia pun banyak cakap, siapa yang nak mendengar ;)

      Padam
  13. saya pun sukaaaaaaa procrastinate kak! macam sekarang. hahahahaha... -.-

    yes, bollywood itulah yang saya cari selama ini. hahah :DD

    saya xtahulah suka lelaki banyak cakap ke or pendiam. kena tngok dulu. xde pengalaman lagi. heee

    wah wah, rumah idaman akak tu, kalau xde bilik kraf, memang x lengkap lah kan ^^

    thanks kak farrah jawab!! nnti saya nk jwb soklan kak farrah tu boleh ? :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak de pengalaman? Coming soon, dik! Heheh of course, tak ada bilik kraf, akak tak tahu nak buang masa kat mana nanti ;)
      Nak jawab soalan? Apsal pula tak boleh. Silakan..silakan...

      Padam
  14. Nasib baik yang di TAG nya tu adik-adik so sis JM terkecuali hihihi

    Sis nk jawab soalan no 1 je : sis JM pilih Korea kerana memang serasi sangat dengan jiwa Kpop sis ni ahaha..then kat sana ada 4 musim. org2 nya yg sangat polite, udara nyaman, byk tempat cantik dan public transport yg efisyen

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak memang dikecualikan supaya boleh kumpul tenaga utk update entri Korea :)
      Saya tengah bayangkan akak & CT Humairah kat Korea bawah pokok sakura,..

      Padam
  15. Nak buat lah nanti. haha tak malu kan.
    Kite pun nak bilik craft! ming ming~ Tapi craft kite berbeza dgn akak kan.. Akak more to card, kite random. haha

    Bila teringat Amy, teringat wolf, bollywood [sampai tahap bosan boleh gi pm amy tanye cite industan yg best!] and weird~

    Mata akak dah ok ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak payah nak malu2. Memang soalan2 tu untuk korang pun.
      Mata akak dah beransur pulih. Rasanya glaring mata naik. Ngadap komputer je...thanks for asking :)

      Padam
  16. Balasan
    1. sat, nak jawab jugak boleh dak?hahahah *tak tau malu.

      Padam
    2. http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/11/liebster-award-by-kak-farrah.html

      Padam
    3. Yeayyyyy! Ok, Cik Fafa. Jap lagi akak terjahhhhh!

      Padam
  17. Wahhh kira ayu trtag jugak la kan.. tp apakan daya... nk update entry sndiri pon trkial2 lg... haaaa rumah idaman akk mmg best...
    suke gak g knduri kawen dpt tgk pngntin.. tp mmg rimas kalau kene bersesak2.. nak2 majlis yg meriah.. kene berdiri tgu kerusi lak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang. Once jatuh kategori adik, memang dah pernah tinggal jejak kat tower akak ni,...dah kira 'tertag'. Tapi, it's ok, Ayu. Uruskan yang patut dulu :)

      Padam
  18. Ade jgk auto tag ye. Ade system detection ke sini? Hihi. Klo rajin, insyaAllah qis buat ^^
    Pencarian Sponsor Diperlukan

    BalasPadam
  19. Biarlah dapat lelaki yang bertanggungjawab & ofkos beragama. K.Farrah buatlah questionnaire kat die nak tengok samada dia jenis yang bertanggungjawab ke tidak..
    Saya dah terlambat kot..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum sempat akak hulur soalan dia dah lari dah!! Hahah Shikin tak perlu questionnaire...Incik Askar kat rumah tu dah cukup sempurna ;)

      Padam
  20. satu fakta tentang saya, saya tak suka pergi ke majlis kenduri kawen sebab nanti saya akan tertengok orang yang pelik2. haha. pastu cakap dalam hati. so baik duk rumah. kurang sikit dosa ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak...bila budak cakap macam ni..silap2 next time pergi kenduri mata akak roaming cari orang pelik hihihi

      Padam
  21. Saya juga suka dengan rumah yang ada ruang membaca :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bestkan, calrase. Boleh buat lepas tension.

      Padam
  22. Saya juga suka dengan rumah yang ada ruang membaca :)

    BalasPadam
  23. kita sama! nak power boleh baca fikiran orang. hehe

    BalasPadam
  24. no 9 tu agak tak suka juga la.. hehehe.. memang tak rajin nk ikut mak ke kenduri kawen

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe akak pun liat sebenarnya nak attend kenduri :)

      Padam
  25. Laksa! Yeayy same. Takkan tolak.

    Nanti nak jawab akak punye soalan tu. Tapi masuk draft dulu ye..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...