Rabu, 5 November 2014

Pot Pet Pot Pet Fruits Platter


Simple Fruits Platter - Pir Hijau, Ciku, Betik & Epal Hijau

Pot Pet Pot Pet Fruits Platter
Untuk 2 - 4 orang

Platter ni sesuai untuk dimakan dengan family atau kawan-kawan. Sambil chit-chat, pot pet, gosip-gosip ke....masa minum petang/tonton TV. Nampak tak ada hirisan limau nipis kat atas platter tu? Haaa,..sebelum dihidangkan, perahkan atas potongan buah-buahan. Sedap tau! Saya paling suka makan betik dengan sedikit jus limau nipis. Tetapi, bagi yang tak tahan masam, cuba letak sedikit dulu.


49 ulasan:

  1. Ingatkan limau tu pun sajikan sekali..sambil pot pet pot pet tu, tangan je jalan..mata tak pandang dah kat pinggan. Siapa tercapai limau tu, nasib la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha betullah, Acik! Pot pet pot pet tetiba erkkkk?!!! Senyap terus :D

      Padam
  2. Warnanyaa sangat menyelerakan. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi sedihh. dikna tak makan betik dan ciku. epal dan pear je makan. :(

      Padam
    2. Oh, it's ok. Taste buds kita kan berbeza,..

      Padam
  3. Serius ke? Sedap?
    Nad tak pernah try...
    huhu...akak suka ciku yer...jarang-jarang nak jumpa buah ciku ni hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang Nad, susah nak cari ciku skrg ni. Cubalah Nad, akak memang dah terbiasa,..kalau makan betik memang nak perah lime sikit.

      Padam
  4. Oh..macam best pula makan buah perah limau nipis..sedap ke Kak Farah?amalan yang sihat ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedappp. Sihat pun sihat :) Cubalah, Wana...

      Padam
  5. Tula igtkan kak farrah hisap2 limau tuu...
    xpenh try lak makan buah perah ng asam limau...
    tp klau buah2 cmni hadap kt ayu sorg jela kak... hahahahah nampak cm ciku je tu kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huihh, tak mampu kot nak telan limau macam tu! Yes, Ayu. Mmg ciku ;)

      Padam
    2. Oooo terliur nye ciku tu.. time2 nak ni mmg tak jumpe pon.. cer kalau time xnak.. bersepah2 lak jual

      Padam
    3. Hahah life memang macam tu kan,..

      Padam
  6. fuhhh sdapnya kak.. kite pon suka makan betik.. tp perahkan limau nnipis xpna lagi.. sbb kt uma ni jarang beli limau nipis..huuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah, Nadyya. Tak yah letak banyak,...sikit je. Rasa sitrus tu sesuai sangat dgn betik.

      Padam
  7. Alahai terliur pula zumal tengok buah-buahan tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa lagi Zumal, buatlah sepiring dua :)

      Padam
  8. Boleh dicuba ni.. =)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com

    BalasPadam
  9. ahhh sedapnya betik...sini xde...sedeh nya :D akak anta sini sikit :D heheheheh

    BalasPadam
  10. ciku? susah betul tekak ni nak telan ciku..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, mama tak suka ciku ye...akak ni pantang jumpa ciku ;)

      Padam
  11. nama makanan die..pot pet gitu...hehee..apple sedap..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg sedap! Akak paling suka epal yg jenis rangup...

      Padam
  12. hihi ciku ? rarenyaaa.. kalau order fruit platter kat hotel yang ado epel honey dew betik n tembikai. buatla stroberi ke kiwi ke.. bayar dahla mahal. baik potong sndiri kt rumah hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, dik. Lebih berbaloi potong sdiri kat umah!

      Padam
  13. saya suka sangat makan buah! kalau dekat rumah, saya yang habiskan dulu... buah tu sekelip mata je boleh hilang. wakakaka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh geng! Akak selalu tukang perabis betik & nanas Cekebon ;)

      Padam
  14. betik dengan limau nipis? kalau ada stok buah betik kat rumah nanti nak cuba makan jugak la. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah! Nanti kasi tau akak Cik Fafa suka ke tak...

      Padam
  15. kalau saya, saya buat chocolate sikit. heheh. cicahhh. dapppp

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi chocolate toksah cakap, Scha....makanlah dgn apa pun,...dap dap dapppp!

      Padam
  16. ahaks...nama hidangan yg unik..itu nama Farrah letak sendiri ke hihihih
    kalau hidangan byk tu sis JM sorang pun boleh habis...mkn buah no 1 hikss

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha letak sendiri sis! Emmmm klu suka buah, ini anggap individual portion. Sekejap je boleh habis :)

      Padam
  17. bila akak sebut perah limau tu , dah terasa rasa kat tekak.. hihihi..

    BalasPadam
  18. Kalau sebut pasal limau nipis otomatik air liur meleleh.
    Semua orang rasa yang sama x?

    BalasPadam
  19. Dgn limau nipis? Wahhh tak pernah try lg ni. Ciku, om nom nom

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa lepas ni kalau ada peluang jangan lupa cuba. Rasa lemak manis betik + masam limau memang best!

      Padam
    2. will try one fine day. In shaa Allah. Nanty jenguk akak punye dapur. Menjeling menjeling ku bertentang~ HAHA takde kaitan

      Padam
    3. Hahahah akak nyanyi sama! Akak nyanyi sama!

      Padam
  20. ciku tu sangat membuatkan saya jeles wahai kak farrah. my favorite fruit ever. haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh budak pun suka ciku ye...sekarang susah nak cari kan...

      Padam
  21. Owh betik dan ciku...sedapnya.
    Masa duduk kampung dulu belakang rumah ada pokok ciku memang best
    sekarang nak cari punya susah....yang senang jumpa buah kiwi hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehlah kan,...anggap ciku moden heheh

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...