728 x 90

Sabtu, 31 Januari 2015

Masak Apa Hari Ni?

Masak apa hari ni? Bagi yang keluar berjalan tu tak ada hal. Tuju saja mana-mana restoran yang berkenan di hati. Haaa,...yang tengok dok fikir menu santap untuk hari ni, kita masak ayam nak?! Jom saya bawa kalian intai beberapa entri resepi saya sebelum ini yang berasaskan ayam. Klik pada gambar ye.


Ayam Adobo

Semur Ayam Mama Sastri

Ayam Kari Tumis Bercili

47 ulasan:

  1. Ayam adobo tu nampak mcm menarik =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. It's a pinoy dish, Eny. Sedap,..masam-masam manis rasanya :)

      Padam
    2. sy pon tertarik ngn ayam adobo ni...mesti sedap ni kannn hihihii

      Padam
  2. SS baru je lepas makan.... Bile tgk gambar ni terus lapar balik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh makan lagi, SS. Apa salahnya,..

      Padam
    2. makan la SS selagi boleh makan

      Padam
  3. Salam

    Hambik... tu dia banyak nya jenis masakan ayam hari ni... sedap2 pulak tu... saya tak masak hari ni.. ingat nak masak tapi orang kedai tu beriya2 nak masak... terpaksalah makan asam pedas ikan merah jer... (dah makan dia suruh bayar pulak tu... ingatkan free... hahahaha)....

    salam singgah

    selamat berhujung minggu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah bersungguh-sungguh betul orang kedai tu ye. Selamat berhujung minggu utk Najib juga :)

      Padam
    2. hihi.. ingat org rumah..rupenye org kedai.. hikhik... power ayat nie..huhu

      Padam
    3. xpa la.. org kedai tu terlebih rajin...

      Padam
  4. smlm pegi pasar baru je beli ayam sekor so nk try ayam masak kari tumis bercili lah :-)

    BalasPadam
  5. Kak Farrah, Ros pun tak ke mana hari ni.. Duduk rumah je.. Tak tahu lagi nak masak ape.. Sebab perut kenyang lagi, sarapan lambat hari ni. Pastu buat pula Milo tabur tadi... Hihi.. Selamat berhujung minggu akak ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, rose. Selamat berhujung minggu buat Rose juga. Uishhh sedapnya milo tabur! Teringin akak dibuatnya :)

      Padam
  6. aym grg daun kari memg sedap . nyum . nsb laa dah makan ni..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheehh tak apa. Walaupun dah makan, boleh jamu mata lagi ;)

      Padam
  7. ayam oh ayam.. kerja hari ni..huhu.. esok boleh try masak ni.. ayam apa ek yg paling mudah.. (dasar pemalas ginilah)..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan risau, Syida. Resepi2 akak kongsi di blog ni memang kebanyakannya mudah & simple. Asal ada cukup bahan2 kat rumah dah boleh buat dah :)

      Padam
  8. Ayam adobo tu mcm ayam masak hitam...nyum..nyum..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye,..lebih kurang macam ayam masak hitam cuma ada cuka.

      Padam
  9. peeergh nama semua kurlass benar hahaha.. macam nak try saja ayam taucu tu sebab CT suka ikan masak taucu. so nak rasa plak kalo ayam jadi cem mana.. tapi kena tunggu kerajinan datang.. miahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa kalau suka ikan taucu, mesti suka dish ayam taucu gak. Cubalah bila rajin datang ok :)

      Padam
  10. Balasan
    1. Setakat masak utk makan sendiri & family tu lepaslah, DP :)

      Padam
  11. tak pernah dgr name menu ni..hihi
    jemput singgah blog sy =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Menu mana yang sal tak pernah dengar tu? Don't worry, Insya Allah akak akan balas kunjungan, cepat atau lambat je :)

      Padam
  12. ayam goreng berempah la sedap. hehe. ^^

    BalasPadam
  13. semua sedap2 belaka..lapar sudahh..

    BalasPadam
  14. akak ada buat kenduri ke? ke makan-makan ke? aha

    banyaknya laukkk

    BalasPadam
  15. haaaa... semalam masak.. em..sedih betul..haha
    harini ingat nak masak tom yam n pengat ubi..akak pula rancangan apa mau masak ini hari? hehe

    BalasPadam
  16. ayam adobo ???? 1st time dengar ni
    dah la belum lunch lagi ni, perut dah berkeroncong tengok gambar semua ni

    BalasPadam
  17. Semua makanan tu menyelerakan sungguh!
    Sedapnya kalau dapat makan. Huhu.

    BalasPadam
  18. K.Farrah ni rajin betul.
    Macam2 resipi ada.
    Tggal nak angkat periuk belanga letak atas dapur je.

    BalasPadam
  19. ya allah sedapnya akak.. hehe. ayam adobo tu sedap tp itu daun apa ya :)

    BalasPadam
  20. Saya baru je makan ayam. Tapi, ayam bakar la. Malas nak masak. ehehe

    BalasPadam
  21. Nape nama dia mengancam sangat ni..
    Ala2 macam nama kat kedai je haa...

    BalasPadam
  22. oo xpernah makn lagi ayam masak taucu..
    sllu ayu masak gune ikan
    tp bile asben xmakan
    dah lame sgt xmakan jadi teringin plak

    BalasPadam
  23. Ayam adobo fisrt dengar... boleh cuba namti inshaAllah

    BalasPadam
  24. hihihihiih...tertipu diriku... igtkan pasal resipi...
    hahahah... sume berkonsepkan ayam..order jelaaa...

    ceria2 ke blog elly...
    KEPERLUAN PROTEIN DALAM TUBUH

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi tak tertipu pun sis. Ini memang entri resepi. Seperti yang saya nyatakan di atas, klik pada gambar yang berkenan untuk dapatkan resepinya :)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...