Ahad, 18 Januari 2015

Quaker Oat - Bubur Lambuk Instant Porridge

Hari tu masa Cekengah kemas bilik (dan kakaknya menyibuk sama,..bukan tolong apapun - tolong tengok sambil punggah & selongkar barang adik sendiri hihihi), saya dapat beberapa pek bubur lambuk Quaker Oat. Lebihan stok makanan Cekengah bawa gi travel. Bubur lambuk? Bubur lambuk oat? Best ke? Saya memang suka oat, tetapi jadi ke rasa bubur lambuknya?

Bubur Lambuk Quaker Oat
So, ada kesempatan time perut meronta minta diisi, saya cuba buat semangkuk. Not bad! Tidaklah sesedap bubur lambuk famous Kampung Baru tu,..tetapi rasa bubur lambuk tu is there :) Nak sediakan pun senang. Tuang air panas dan tunggu beberapa minit hingga oatnya kembang. Portion satu pek mengenyangkanlah juga. Baru-baru ni tengok kat pasar raya, selain perasa bubur lambuk, ada satu lagi,...ayam cendawan ke ayam cheese tah. Tapi saya tak belilah. Benda ni banyak lagi kat rumah.

Verdict: GOOD! Yummmmmm! (...but for those yg enjoy makan oat-lah)

HAPPY SUNDAY! Jangan lupa untuk rehat, jangan lupa senyum :)


Psst! Cekengah, dah tahu tak suka oat, pi beli oat buat apa,..kan Cekelong yang kenyang! :)


35 ulasan:

  1. nampak sedap tuu kak farrah :D

    BalasPadam
  2. cekelong, cekengah.a..ahahaah so cute.mcm2 gelaran dalam rumah tu eh

    sis JM pernah bawak gi travel ke Korea hari tu...mkn sebungkus je then 'cannot' go lah Farrah huhhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. sis JM... nyanyi lagu frozen ke time tu... let it goo... let it goooooo~ ;-)

      Padam
    2. JM nyanyi Got To Go... He He He...

      Padam
    3. ok la tu leh nyanyi lagi.. kalau tounch N go ja..

      Padam
    4. Let it goooo, let it goooo

      Padam
    5. nyanyi berjemaah ke nie..haha

      Padam
    6. kalo dah dpt kat si SS ni memang la hahaha

      Padam
    7. Adoiiii,...larat gelak je kat sini :D

      Padam
  3. oo sedap ka.. nk try satu nnt...slaluny buat sndri ja bubur..tapi bukan bubur oat dh..bubur nasi ja

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalu malas mmg bubur nasi je yg jadi...

      Padam
  4. Senang nye kan... tapi saya tak mkn oat, so rak boleh nak cube =((

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, kalau DP tak makan oat memang ni bukan utk DP lah,..barli makan tak?

      Padam
  5. suka instant oat perisa chocolate tapi yang bubur lambuk ni belum pernah rasa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun suka oat chocolate tu, Ain :)

      Padam
  6. oat biase pnh la try.. oat bubur lambuk ni blum pnh lagi.. maybe nanti kalo jumpe kat kedai leyh try satu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kedai mana tu Cik Luna? Kirim boleh? He He He...

      Padam
  7. wana pun suka makan oat..so, kalau dapat makan bubur lambuk oat ni mesti best sangat..kak farahhh..jom la share ngan wana bleh???hihih..;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa, nanti akak hantar sepeket ;)

      Padam
  8. K.Farrah, nak cari jugak lah.
    Saya ni cheese lovers n oat lovers.
    Love2 gitew..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh, love2 gitu eh..hahah cuba cari. Akak rasa yang suka oat memang akan enjoy the bubur lambuk. Nanti akak nak try yang lagi satu.

      Padam
  9. Kak Farrah mmg ske makanan baik untuk kesihatan eh.. rare tau CT jumpa org suka ooat *tabik* hihi.. healthy lifestyle ni.. CT kalo dengan cereal okay kot tp yang quaker oat ni sumpah tak panjang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah dah tua2 ni, CT. Barulah sedar diri & reti nak mengeja H.E.A.L.T.H.Y :)
      Kalau dak, healthy what?

      Padam
  10. oo ada perisa bubur lambuk.. bolehlah cuba. hari tu Ros beli yang original, tapi tak terbuat lagi. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi makan yang original tu dulu, rasa2 tak best beli yang bubur lambuk ni :)

      Padam
  11. sya xsuka sangat oat..huhu..nestum okay,tp sesiapa hulur makanan,insyaaAllah sya tak akan tolak..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagus adik akak yang seorang ni. Betul,..bila orang memberi, kita tak leh choosy. Itu rezeki buat kita :)

      Padam
  12. Papaglamz kalau pepagi makan ESP jer.. Tahan sampai lunch.. Plus berkhasiat jugak mcm oat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Janji kenyang dan bertenaga sepanjang hari kan,..

      Padam
  13. Quacker oat pon ada macam2 flavour? Saya baru tahu. Saya selalu makan oat dgn air panas je. Dasar pemalas. Hehe :)

    BalasPadam
  14. terigin nak makan nie..
    sbb oat saje tu ayu xmakan pon
    nestum ayu makan la...
    xsame kan?

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...