728 x 90

Ahad, 15 Februari 2015

2015 Money Challenge - Progress #1

Entri susulan mengenai cabaran Money Challenge saya. Jemput baca di sini. Haaa, bagi sesiapa yang turut sama buat challenge ni, kita dah di minggu ke-7. Jadi, sepatutnya dalam tabungan dah ada RM28. Macam yang saya ceritakan sebelum ni, saya buat selang-seli. Minggu ni depositkan amaun yang kecil, minggu seterusnya amaun besar pula. Nanti jumpa kat tengah.


Happy Sunday! Saya akan berada di luar seharian. Jumpa nanti ye.

95 ulasan:

  1. wahh dah mula ye kak Farrah.. Ros tak start lagi ni.. nak buat jugaklah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cepat2 start, Ros. Tangguh2 nanti lupa. :)

      Padam
    2. saya simpan terus nikai yang sama

      Padam
    3. Ohhh maksudnya nilai yg aRz tetapkan utk tabungan tu dah fixed la yea...

      Padam
    4. maksudnya tiap minggu nilai yg sama kot

      Padam
  2. Ok... Cukup tahun Cikgu Farrah MF boleh belanja kite semua... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehhhhhh! Dutch treat la tapi. Saya belanja atas nama, bayar sendiri-sendiri. Ni boleh buat event satu Malaysia nih :)

      Padam
    2. Bayar guna wang pos laaa boleh? Ha Ha Ha...

      Padam
    3. SS ada je ideanya kan,.. ;)

      Padam
    4. ish SS ni. kak farrah nak belanja saya la

      Padam
    5. Hahaha aRz sudah datanggggggg!

      Padam
    6. sis JM datang jugak!!! tak per...Farrah menabung sis JM yg lanje ..nak?

      Padam
    7. hahahha. jangan lupa belanjaaa nani jugak akak. hehhehe :P

      Padam
    8. aihhhss apa ni... niat kak Farah nk belanja top komenter ja... hahaahah

      Padam
    9. Hahaha komen Zarul paling tak tahan nak baca! Tahap konpiden tinggi tuh! Sis JM & Nani, belanja flying kiss buleh?

      Padam
    10. hahaahha... ZF jangan laa camtuu.... kesian yang tak masuk top commentor ni.. hehe

      Padam
    11. yeaaaaay itu la nak dengar.. ada open hoooouse ke nanti ?

      Padam
  3. Saya pun buat money challenge ni, ambik idea dari farrah.. hehehe.. nanti kite tunjukkan progress kita lak k.. hehe. Happy sunday farrah. Farrahtak keluar mana2 ke hari ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa excited ni. Nanti DP share progress DP pula ye. Happy Sunday 2 u too! Hari ni seharian saya luang masa dengan kawan saya, catching up,..exchange notes,...gosip sikit-sikit heheh

      Padam
    2. Best la dapat keluar dengan girlfriends

      Padam
    3. Bolehla....hihihi dah lama tak jumpa sekali sekala luang masa dgn mereka :)

      Padam
  4. bagos ni.. tp kne disiplin la..

    BalasPadam
  5. mcm best jguak ni boleh try supaya tk semput nnt di ujung tahun kan farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, Kak Noor. Lagi2 macam saya ni, hujung tahun duit masuk kurang, duit keluar berganda-ganda heheheh. Jom sama2 buat, Kak Noor.

      Padam
  6. Semoga berjaya kak Farrah.. Eyda try buat simpanan rm5 dan syiling 50sen.. harap dapat menyimpan dengan banyaknya menjelang hujung tahun..

    BalasPadam
    Balasan
    1. All the best untuk eyda juga. Kita sama2 menabung ye :)

      Padam
    2. Yup semoga kita berjaya menabung sehingga hujung tahun dan ke tahun2 akan datang..

      Padam
    3. Mudah2mudahan. Moga kita diberi laluan mudah utk menabung hihihi

      Padam
    4. amin.. harap tak korek tabung laa bila hujung bulan.. hehehe..

      Padam
    5. SS simpan duit 1 sen... Penat je simpan... Tup2 bank negara kata tak laku.. Iskkss... Nak lebur atas dapur gas laaa duit 1 sen tu.... Buat rantai... He He He...

      Padam
    6. SS : Bagus jugak tu buat rantai, recycle balik duit yang dah tak ada nilai.. hehehe..

      Padam
  7. thanks ingatkan kak farah... table dh pribt dh..duit belum masuk lagi... income xda lagi...bulan depan dpt elaun terus masuk tabung Thailand tu..hihi...
    kalau minggu ni sepatutnya rm 28 rgt kn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ujung tahun boleh bagi dua dgn SS... He He He...

      Padam
    2. Ye, Zarul. Nanti masuk elaun, asingkan siap2. Masuk terus dalam tabung Sis JM bagi. Buat-buat lupa tips korek tabung yang SS ajar. Oh, tapi alang2 SS nak minta bahagi dua hujung tahun, siapkan 2 tabung lagi bagus heheh

      Padam
    3. hujung tahun saya dh xkenal SS ya...

      Padam
    4. Jangan buat tak kenal,..hujung tahun duit tabung SS lebih banyak daripada kita ;)

      Padam
    5. Ini version SS yg lupa diri sendiri,..bukan SS yg kaki travel tuh...

      Padam
    6. ZF masuk tabung Thailand? cam kenal je hhihih

      Padam
    7. tabung Thailand tu bukan sebarangan... Kalu letak gangang boleh buat call... He He He..

      Padam
  8. wah menarik challenge ni .. kayo kayo =)

    BalasPadam
  9. wah..tahniah ya kak farah..semoga misi menabung berjaya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Wana. Akak pun berharap kandungan tabung ni takkan berusik hingga akhir tahun :)

      Padam
    2. semoga berjaya kak farrah

      Padam
  10. kak farah sibuk ya hari ni? btw, take care ya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sibuk dgn schedule harian yg masih tunggang-langgang. U take care of yourself too :)

      Padam
  11. Tengok nombor kat hujung kanan rasa teruja pulak nak buat....

    Insyaallah ~ sempat lagi tak kak..??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sempat lagi,..gi siapkan tabung cepat2 :)

      Padam
  12. tak paham akak kumpul macam manaa. wuuuuuuuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ce klik backlick yg disertakan.. kak farrah ada explain dulu..

      Padam
    2. Yes, Scha. Ada link entri utk money challenge ni :)

      Padam
    3. ta paham ka buat buat tak paham hehehe

      Padam
    4. ala..Scha...simpan ikut miggu seperti dalam jadual tu...katakan minggu ni dh masuk minggu ke 7 so letak dalam tambung RM28...mggu depan minggu ke 8 kan..so x kisah hari apa just masukkan pula RM36...pastu follow je jadual tu seperti biasa untuk minggu2 seterusnya...tul ta dak Farrah :-)

      Padam
    5. Cikgu Farrah MF kena buat kelas matematik plak pasni... SS dah get ready nak mengira pakai manik!

      Padam
  13. Nak buat gakk tapi disebabkan tengah menggangur sekarang hajat ni ditangguhkan dulu hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh,..klu tak de source of income, tangguh dulu ye :)

      Padam
  14. ai pun ada buat saving.. cara lain sikit.. konsisten amount tiap2 minggu.. kalu ada extra ai tmbah.. ntah berapa pun tak tahu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu lagi bagus. Syida. Sebenarnya menabung ni ada keseronokannya sendiri kan,..bilakita asingkan amaun tertentu utk disimpan..rasa thrill & teruja tu ada :)

      Padam
    2. Cara lain skit macamana? Tulis dalam buku 555 ka?

      Padam
  15. Wah, menarik :) Boleh cuba cabaran ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mari cuba, Cik Mimie. Bole buat tambah2 ongkos nak kahwin :)

      Padam
  16. wah nak try juga lah cam nih. mesti dapat berjimat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Let's try, eyja. Nanti 2016 boleh plan trip ke Langkawi :)

      Padam
  17. terbaik kak farah.. anis memang ade tabung family dh.. tapi cara lain..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anis buat tabung family yg macam aRz buat tu ke? Yg setiap ahli keluarga peruntukkan certain amount utk dimasukkan dlm tabung keluarga. Tabung tu utk emergency,...

      Padam
    2. hukhukhuk terbatuk baca. hehe Tabung yang saya kayakan memang best. Paling penting semua kena buat-buat lupa dgn duit tu. hujung tahun berjalan dan bergembira

      Padam
    3. Eh, baik2 batuk tu,..kang terkeluar anak tekak pulak. Baguslah konsep tabungan buat-buat lupa, aRz tu :)

      Padam
    4. huwaaaaa semua orang buat tabung. nai tak buat pun sebab tu laju aje duit keluar :P

      Padam
    5. tetiba rasa nk buat jugak tabung gini ^^

      Padam
    6. macam mana tu tabung family...xpa nk p cari kt blog Arz moha

      Padam
    7. Pakai tabung buluh jugak ke?

      Padam
  18. sis JM pun dah start menabung sejak baca entry dari Farrah tu...harap2 lah x culas

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau culas saya pulas telinga ya

      Padam
    2. Ok JM... Nanti kita bagi dua ye... He He He..

      Padam
    3. bagi tige laa SS... sharing is caring.. hehehe

      Padam
  19. wahh bagus bt mcm ni . mmg kita kena menabung . sesak2 kot urgent sangat baru guna duit tabung :D

    BalasPadam
  20. Semoga berjaya simpan akak... memang kena disiplin. Huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalo tak disiplin... tak dapat laa menuai hasil... hehe

      Padam
  21. masalah menabung ni satu je... tangan asek gatal nak kluakan je.. hehehe =p

    BalasPadam
  22. ada juga tabung.. tabung travel yang suam-suam kuku.. masuk bila ada duit extra saja..
    tapi CT seal keliling so that tangan ni x mraba dalam tabung nak kuarkan duit..
    saja letak kat ruang tamu kasi mak ayah nampak selalu.. ahaha.. cara nak minta simpati tolonglaaa isi tabungku itu..

    BalasPadam
  23. teruskan farra,khaty juga sedang menyimpan seperti farra tue..keep it up

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...