Isnin, 2 Februari 2015

Chapter 2 of 12



Sekejap betul masa berlalu. Tahu-tahu dah 2 Februari! Kiranya, dalam buku 365 hari kita, dah masuk catatan hari ke-33. Bagaimana 2015 kalian so far? Semuanya baik-baik aja kan,...

Insya Allah, bulan ke-2 untuk tahun ni, saya akan lebih sibuk dengan kerja. Editing. Tuisyen. Workload pun bergandalah. Tak boleh lepak-lepak dan relaks sangat. Selain itu, ada beberapa events keluarga dan kenalan yang perlu dihadiri. Harapnya, dalam sibuk-sibuk nanti, tak terabailah blog ni.

February Flower - Iris/Violet
Credit
Selain daripada melambangkan kesetiaan, kesucian dan kemanusiaan, bunga ini merupakan
simbolik kepada the return of happiness :)

Anything special dalam kalendar Februari kalian? Apapun, semoga bulan ini lebih baik dan dicoretkan dengan perkara-perkara yang bermakna. Bagi yang sambung cuti hari ini dan esok, enjoy yourself!


56 ulasan:

  1. sekejap je masa dah masuk februari punnn. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan kejap ja..pas2 masuk march plak..

      Padam
    2. betul pejam celik pejam celik dah februari!

      Padam
    3. Masa pantas berlalu.. Dah tak boleh leka..

      Padam
    4. sis JM baru berangan nak update entri sekurang-kurang 3 kali seminggu bulan Januari tup tup bulan Jan dah habis...dah masuk Feb..dah le Feb hanya 28 hari je huhhu...cepatnya masa berlalu

      Padam
  2. februari adalah bulan yang ditunggu-tunggu oleh saya kerana nak meraikan cinta kami "happy anniversary for me and be",, sekejap je masa berlalu,, semoga kehidupan farrah bertambah ceria, bahagia dunia akhirat hendaknya,,amin,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahhh..happy anniversary in advance.. :)

      Padam
    2. Thanks so much, Saniah. Oh,..sambut anniversary ye bulan ni. Happy Anniversary to both of you! Semoga berbahagia dunia akhirat, dikurniakan kesihatan yang sempurna dan kehidupan yang penuh barakah.

      Padam
  3. sekejap jer masa berlalu.. dah sebulan usia tahun 2015.. masih berbaki 11 bulan untuk kita lalui dalam tahun nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Moga baki 11 bulan ni penuh detik2 indah dan bahagia buat kita semua :)

      Padam
  4. Hello February! Please Be Good To Me... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, February will not only be good....but GREAT!

      Padam
  5. Februari - yg best sebab cuti cny.. boleh gi holiday.. yeay!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhh, bestnya! DP nak gi holiday ke mana tu?

      Padam
    2. Bestnya holiday... Tapi SS kena dok umah... :(

      Padam
    3. SS..kenapa perlu duduk rumah? ada org nk datang rumah ye..ada org datang merisik ye heehheeh

      Padam
  6. sekejap jah rasa... bulan 5 cukup dah setahun jadi wife... ni ada rasa kekurangan lagi jadi wife... rasa diri tak sempurna lagi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. It's OK, Ekin. Setiap hari kita diberi peluang untuk jadi lebih baik. Dedicate lagu 'Terbaik Bagimu' - Datuk CT utk Ekin :)

      Padam
    2. terima kasih kak farah.... nanti nak p dengar lagu datuk SITi kat youtube... hihihi

      Padam
  7. sekejap jer masa berlalu...bulan feb lagi cepat berlalu coz byk cuti...hehehehe....btw...suka warna bunga tuhhhh....chantekkkk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, sis! Banyak cuti bulan 2 nih :)
      Cantikkan iris tu!

      Padam
  8. tempat saya praktikal xcuti esok... huhuhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak apa. Semangat utk kerja, dik! Semangat!

      Padam
    2. Selamat bekerja Cik Zarul Farhana... SS guling2 atas tilam dulu ye... He He He...

      Padam
    3. jgn jeles ZF..kami cuti hari ni..bestnya dapat lepak kat umah!!!

      Padam
  9. dr bunga ini datangnya warna violet.. kejap je masa berjalan kan akak :)

    BalasPadam
  10. moga bulan februari ni akan mencatatkan momen2 indah.. :)

    BalasPadam
  11. Rasa macam sekejap je dah masuk February.

    BalasPadam
  12. org kata,
    Kalau anda perasan, cepat betul bulan Januari ni berlalu. Masa yang pantas berlalu, salah satu daripada tanda-tanda kiamat.

    itu copy paste dr twitter.. T__T
    menangis..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila difikir-fikir balik, memang macam kita dah tak cukup masa kan,...

      Padam
  13. Bulan Januari berlalu pergi meninggalkan 1001 cerita. Moga kita lebih bersedia menghadapi cabaram di bulan Februari ini ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Moga kita lebih bersedia nak hadap Februari dan hari2 mendatang :)

      Padam
  14. betul...cepat jer masa berlalu kn. dh hbs sebulan. buln feb ni best seb byk cuti..heehe.. xsabar nk ct pjg time CNY boleh blk kg lepak2 ^_^

    zinziemeewah

    BalasPadam
  15. bulan yg paling sis JM tunggu2 adalah bulan Februari kerana hanya 28 hari sebulan pastu cuti paling byk adalah bulan Feb...baru2 ni cuti Hari Wilayah dan Thaipusan pastu sikit hari lagi cuti CNY pulak..alahai..bahagia nya...tapi yg x best tu tak de trip travel dalam masa terdekat ni huhuhhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeayy! khaty aiman setuju ngan kite lahh...give me five ehehehe

      Padam
    2. Seronokkan bulan ni. Cuti cuti cuti!

      Padam
  16. februari mamamyja adalah bulan holiday jap. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy holiday, eyja! Rehat puas-puas ye :)

      Padam
  17. Semoga bulan ini lebih baik dari bulan2 yang lepas.. hello February!

    BalasPadam
  18. kena straight 2 minggu kerjaaa :3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala shiannya! Tapi sibuk2 kerja tu jangan lupa ambil masa utk rehat tau.

      Padam
  19. Alhamdullilah so far so good kak farrah
    semakin berat tugasan lepasni

    BalasPadam
    Balasan
    1. All the best, ayu ye. Moga semua urusan dipermudah Allah :)

      Padam
  20. Suka februari sebab dapat cuti lebih..hahaha..CNY :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...