728 x 90

Isnin, 9 Februari 2015

Liebster Award #13 Tagged by Cik Ash

Baru-baru ni ditag oleh Cik Ash a.k.a Ekin. Thanks so much, Ekin. Dah lama tak buat sesi jawab-menjawab soalan Liebster ni. Oh, bagi yang belum mengenali Ekin, ringan-ringankan jari untuk klik sini




Pendapat ikhlas mengenai blog Cik Ash?
Sejuk mata tengok warna purple yang hias wajah blog. Mesra pembaca sebab loading senang, tak penuh sesak dengan widgets, bling-bling, benda berterabur dari atas heheeh. Bagi saya dah lebih daripada OK dah :)

Inspirasi nama blog korang?
Dulu masa di kampus, saya suka sangat tengok reality show Donald Trump. Rasa macam hebat dan gah je nama 'Trump Tower' tuh. Setiap kali jalan-jalan ngan member, asal nampak skyscrapers saya akan cakap itu tower saya. Zaman-zaman Friendster ada blog, siap letak FAMF Tower. So, later bila buat blog ni, saya bawak je nama FAMF Tower tu.

Dalam banyak-banyak Blogger, Blogger mana yang paling anda suka?
Banyakkkkk. Rasanya susah nak senaraikan satu satu. Sebab bagi saya setiap rakan-rakan blogger yang saya kenal hari ini, ada keunikan dan significant-nya sendiri :)


Antara ayah dan ibu yang mana paling anda takut ? Sebab ?
Ibu. Sebabnya, dalam membesarkan anak-anak ibu pegang role as 'the bad cop' (untuk didik kitorang adik-beradik, of course!) Baba 'the fun-cool-and-good cop' - to sooth us and ajak kami berasional kenapa kami kena marah/babab. Dah nakal-nakal kena pukul/punished, leh lari cari Baba. Tapi dah tua ni tak takut lagi lah. In fact saya & Cekebon selalu jadi accomplice buat kerja2 yang memeningkan kepala adik-beradik lain.

Anda suka kucing tak? Beri sebab kenapa suka/ tak suka kucing?
Suka! Memang suka kucing. Ada bela seekor kucing - Yu-Ri Van Houtten walaupun saya ada asma. Sebab? Cats are adorable!

Meet Yu-Ri =)


Blogger yang pernah anda jumpa face to face?
Krik..krik..krik...ada ke ye?
Rena Cruzee (tak leh kira sebab ni Cekengah saya. Jumpa tiap-tiap hari!) & Nitti. Tapi diorang ni busy, dah tak aktif blogging.

Apa tujuan buat blog ini?
I love to share things that captured my interests :) Kongsi-kongsi kan fun. Banyak benda baru yang kita boleh belajar saban hari.

Dah berapa lama dalam dunia blogger ini?
Rasanya sejak 2009. Masa tu orang sibuk-sibuk ada blog, kita pun nak ada blog juga. Hmm,..mula serius berblogging balik tahun 2013.

Anda Blogger dari mana?
Selangor

Umur Berapa?

Kalau ikut bahasa Jepun san-jū yon - 34
Orang jawa cakap 'Wes tuek!'

Dah Kahwin ke belum hihihi?
Hahahah kalau kat FAMF Tower ni I single, OK :)

SELESAI!


Psst! Sorry, first LA untuk 2015 ni saya terpaksa putuskan chain. Otak jammed nak fikir soalan dan tag siapa :)


84 ulasan:

  1. samalah dengan nani. lepas ajwab tak reka dah soalan. hahaha ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak reka soalan pening kepala dibuatnya. Kena tunggu idea datang :)

      Padam
    2. dulu2 je anis buat soalan..huhu..skrg xde dh..huhu

      Padam
    3. dulu selalu kena tag. lepas buat, biar macam tu je. tak larat nak fikir soalan. hihi

      Padam
    4. Betul tu. Nak buat soalan, nak kena kreatif gak,..then nak tag orang, bimbang empunya diri tak suka kena tag pula ;)

      Padam
  2. Amboi..uniknyer nama kucing! Comeynyer yuri..hehe

    BalasPadam
  3. Good luck farrah..saya rasa macam nak join jugak la.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa,..nanti klu kena tag lagi, saya tag DP utk jawab soalan2 ye.

      Padam
  4. Single and available x? Tu soklan dari SS... Ha Ha Ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. SS dah berpunya ke belum..nak masuk merisik boleh?

      Padam
    2. Kalu JM single and avaible... Malam ni jugak SS amik dulang pelangkong nyamuk buat hantaran... Kah Kah kah...

      Padam
    3. Hahahah tang available tu susah sikit nak jawab. Sendiri tak sure. Buleh tak jawapan cenggitu, SS?
      Sis JM nak merisik SS untuk shiapa? :)

      Padam
    4. saya single gak.. tak nk merisik ka sis

      Padam
    5. Hahaha nanti kita tanya sis JM ehhh. Cukup bajet tak nak risik ZF sekali :)

      Padam
    6. Nak merisik Cik Zarul Farhana tak susah... Guna POSMEN pon cukup! Posmen jadi wakil... He He He....

      Padam
    7. Hahahah this is funny. ZF dan abang posmennya :)

      Padam
    8. mana taw, trand baru ka nnt... merisik menggunakan posmen..

      Padam
    9. risau abam posmen tu jatuh cinta ke ZF..

      Padam
    10. ZF dan abam posmen bagai aur dan tebing :-)

      Padam
    11. SS : boleh tapi pastikan bukan nyamuk AEDES eheheh..kalau x pinangan mu di tolak..pastikan juga bawak hati semut ehehehe

      Padam
    12. Nanti SS cari semut yang ada penyakit Diabetes...

      Padam
    13. ahahaha awat hampa semua ni ? jom tubuhkan club kanak2 single =)

      Padam
    14. CT: kanak-kanak single?.. kak Ros tak dapat nak join lah macam tu.. kelab lainlah. hihihi

      Padam
  5. akhirnya baru tahu asal usul FAMF Tower tu :-)

    sis JM suka jawapan no 3 tu :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dalam banyak2 banyak banyak apa paling banyak? He he he...

      Padam
    2. ayat SS membuatkan saya pening memusing lah.. hahahah

      Padam
    3. Sampai ke sini kapla kasi pusing... he he he...

      Padam
    4. @Sis JM - suka eh jawapan No. 3 hihihih

      @SS - banyaknya banyak! Saya rasa dalam banyak-banyak banyak, banyak yang paling banyak ialah banyaklah :)

      @ZF - pening kan,....

      Padam
    5. ahaahah...bertambah pusing kepala i yg tak pusing ni memusing jadi...dah pusing macam gasing....ehh..berapa banyak pusing lahhhhhhhh

      Padam
  6. nk tnya leh x.. kenapa panggil cekebon..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa awal2 SS jumpa blog Cikgu Farrah MF ni... Awal2 lagi SS dah skodeng 'Cekebon' tu... Ha Ha Ha...

      Padam
    2. SS ni boleh jadi 'mata-mata' nih. Skill skodeng dah ada, kemahiran berfikir aras tinggi (KBAT syllabus budak2 sekolah skrg) pun dah lepas nih :)

      SS, seganlah SS panggil cikgu kat sini. KIta ni cikgu cabuk tak de tauliah...

      Padam
    3. baru nak tanya, mujur scroll komen, jumpa kat sini.. hihi

      Padam
    4. Aceehhhh cehhh cehhh.... Cikgu cabuk tak de tauliah kununnnn... He He He.... Kalu SS ni jadi anak murid Cikgu Farrah... Mesti Cikgu Farrah pening memusing... Keh Keh Keh...

      Padam
    5. nnt saya baca...
      hancur la ambik SS jadi ank murid...hahahah

      Padam
    6. Tak pe kalau pening memusing pun, SS. Nanti minta ubat dekat cik misi tempat kerja ZF :) Mesti banyak stok ubat pening memusing tuh :)

      Padam
  7. wah lamanya da berblog. . mria x ingat bila maria start blog rasanya 2008 time study poli. . then on off on off je sbb bz kan. . huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah, Maria. Kalau ikutkan memang dah lama. Tapi dok tenggelam timbul :)

      Padam
  8. nama kucing uniknyaaa. sedap kemain lagi. hahaha. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheeh tuannya nak bagi kucing glamour ;)

      Padam
    2. sdap sebab name coklat..huhu

      Padam
  9. Uniknya nama kucing Akak...saya suke =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi dah bulunya coklat hitam gitu, berilah nama Van Houtten. Bior glamer :)

      Padam
  10. omeynya kucing kak.. nak peluk2 dia rasa hantu kucing ekin. hahhahah... terima kasih kak farah menjawab soalannya sangat puas hati jawapan no 1 tu...... ... yang part last macam tak caya jah ni....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe my pleasure :)
      ekin pun suka kucing gak eh. Meh datang sini gomol si Yuri. Tapi si Yuri ni tak friendly, dia perasan kucing berdikari sikit..

      Padam
    2. ekin kalau kucing memang suka la... hahahah...bukan gomol siap wat peluk2 la.. hihihi... ingat lagi kucing abang kat rumah ni masa mula2 duk rumah kulim ni... kucing tu tak suka ekin pun... x sampai sebulan dah suka n terlebih2 manja la pulak... kadang2 ekin g mana dia tunggu la... ekin duk dlm bilik mandi tunggu depen bilk... hihihi.... mak mentua cakap lama dia tak dapat kasih sayang gitu... dulu2 arwah ayah mentua yg layan dia...

      Padam
    3. Ala tomeinyaaaa! Dia damba kasih, tak ada orang nak sayang2 dia. Ada lagi kucing tu, ekin?

      Padam
    4. ada lagi akak... gemuk sangat2 hahhahah.... yup mak mentua cakap lama dia damba kasih sayang nak bermanja. .. nak bergurau la... kalau nampak ekin mesti terguling2 badan tu.. gosok2 kepala kat kaki.... hihihi....

      Padam
    5. ekin pun dah lama dalam blog ni... timbul tergelam jah... sekarang aktif kembali sejak jadi surirumah hihhi

      Padam
  11. tak pernah laa tag sesapa.. just jawab soalan sahabat yang tag jer.. comel Yu-Ri tuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah kita, eyda. Akak adalah sekali-sekala buat soalan dan tag adik2 lain :)

      Padam
    2. malas nak reka cipta soalan.. hehehe..

      Padam
  12. Dah lama berbloging, mesti macam2 dah share.. ai setahun pun tak sampai lagi.. kucing kacuk korea ke ni.. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kucing kacuk Korea plakk dahhhh... Kucing kacuk Mak kucing dengan Pak kucing... Baru jadi kucingggg.... He He He...

      Padam
    2. Hahahahaah adehhhh sakit perut gelak baca komen SS :D

      Padam
    3. adehh SS..lawakla..mungkin mak pak kucing pon dari korea juga..fenin farra nanti

      Padam
  13. bgus segmen gini..dpt mengenali tuan dan puan blog..jie bt blog nk buat duit online..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak doakan Jie sukses berblogging & dapat income online :)

      Padam
  14. kira kak farah ni memang dah lama dan blogger otai la ni..tahniah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak layak dipanggil blogger otai, blogger tenggelam timbul boleh :)

      Padam
  15. geramnya wana tengok yuri tu..comel sangat..rasa nak cubit ja pipi dia...haha..kalau kucing wana selalu kena cubit pipi sebab geram..hihi ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yuri ni spesies garang mesra-mesra biawak, Wana. Tak dan nak cubit pipi nanti gigi dia dah gigit2 tangan kita :) Tu belum kira dia rasa yang main cakar-cakar orang tu tanda tunjuk kasih sayang. Tangan akak penuh trademark Yuri.

      Padam
  16. Panjangnya nama kucing...baru 34..so I can call U, cikgu Farrah je..hihiii..

    BalasPadam
  17. Ros takut kucing.. Berbeza dengan husband, yang amat sukakan kucing..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kenapa takut Ros...bukan gigit pun

      Padam
    2. hihi pernah kena cakar masa kecik Kak Jm. tu yang macam tak berani..

      Padam
  18. Lama jugak akk berblog kan. Saya pun on off gak.

    BalasPadam
  19. hahahah.
    betul kak..seseorang kena putuskan...........! saya xpernah buat lg..malas sangat nak fikir

    BalasPadam
  20. saya curious jga dengan status akak..tp tak apa la............hahahaha
    T__T
    abaikan la ya kak. hehehe
    betul kan,bila kena marah dgn mak,abah juga dicari..sbb enthlah mungkin abah jenis yang cool..lelaki mmg mcm tu ya? cool mmanjang..tp bila diaoragn marah,memang habislah

    BalasPadam
  21. Nad memang always jadi bad cop kat rumah....monster yang sedut all the fun things..ahah...bukan apa untuk kebaikan anak juga

    BalasPadam
  22. Soalan terakhir memang nice...tapi jawapan dia ala-ala misteri gitu..hehehe

    BalasPadam
  23. sejarah Famf Tower memang nice...ada nostalgia di sebaliknya hehe

    BalasPadam
  24. CT ada semput tapi tak lah sampai guna huurm ape tu inhaler ? maigadd ape tah term dia..
    tapi kalo gomol2 kucing mmg lepas tu nafas berbunyi and mulalah nak tarik nafas dalam2.. dulu teruk tapi mak slalu kasi minum madu.. tapi cats are soo cute.. tak boleh resist..

    BalasPadam
  25. Comelnya kucing Kak Farrah :)

    BalasPadam
  26. Social media sy yg mula2 dulu adalah friendster. Haha. YM sy xpandai main.
    Akak 34 sama taufik la kan utk 2015 ni. Hehe. Sy ok je dgn kucing tp xberani nk pegang ^^

    BalasPadam
  27. comelnyaaaaaaaa kucing akak... hishhhh gerammmm ><
    hokaloh kenapakah tak buat soalan?kekeke

    BalasPadam
  28. Dapat jugak mengenali Kak Farrah sikit sebanyak dengan soalan2 di atas.. heee

    BalasPadam
  29. Owh..itu rupenye asal-usul nama FAMF TOWER.
    Dari dulu saya wondering ada apa dengan tower pada nama blog k
    Farrah.

    BalasPadam
  30. farra..orang jawa kata "urung tuek la"..sama ja kita..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...