728 x 90

Isnin, 23 Februari 2015

Peluang Menang Hadiah Lumayan dengan Let's Masak

Pernah dengar tentang Let's Masak? Haaa,...ibu-ibu, kakak-kakak, adik-adik dan siapa sahaja yang suka masak dan beraksi di dapur, Let's Masak wajib menjadi sebahagian daripada hidup anda. Dengan tagline catchy 'It's not that hard', laman ini penuh dengan perkongsian pelbagai resepi dan tips menarik yang boleh kita cuba. Daripada semudah-mudah resepi sehinggalah ke resepi rumit daripada pakar-pakar yang hebat memasak, semuanya ada! Very convenient untuk kita. Rasa-rasa tak ada idea nak masak apa, jom Let's Masak!

Laman Let's Masak sangat mesra pengguna. Setelah menjadi ahli, kita boleh cari resepi-resepi dalam koleksi yang diasingkan mengikut kategori seperti Chicken, Soup and Stew, Sambal, Cakes, Beverages, Pasta and Noodles, Fritters dan banyak lagi! Resepi untuk vegetarian, orang yang berpantang dan menu sihat pun ada tau!

Bukan itu sahaja, melalui LetsMasak Rewards System, kita dapat jana pendapatan sampingan. Kita akan berpeluang mengumpul points melalui aktiviti-aktiviti kita di laman web ini misalnya dengan berkongsi resepi atau tips berguna. Selain itu, sekiranya ada resepi yang telah dicuba, boleh upload hasilnya. Si pemilik resepi akan dapat points, kita yang recook resepi tersebut pun dapat points sama.

Points yang dikumpul boleh ditebus dengan wang tunai! 100 LM Points bersamaan dengan RM1. Menarik kan?! Sambil-sambil kita kongsi resepi, bantu rakan-rakan lain dengan tips dan panduan di dapur, kita dapat side income. Berminat? Tak perlu tunggu lama-lama. Klik sahaja pada banner di bawah.



Setakat ini saya dah kongsi satu resepi - Kentang Bakar Mustard dan beberapa tips.

Kentang Bakar Mustard
Nanti! Nanti! Tunggu dulu! Ada yang lebih menarik. Sekarang ini, Let's Masak sedang menganjurkan LetsMasak Review Contest 2015. Tengok hadiah-hadiah yang ditawarkan. Lumayan kan? Mahu rebut peluang dapat iPhone 6 Plus 64GB? Ringan-ringankan jari anda klik banner di bawah untuk turut serta.


Syarat-syarat penyertaan:

Untuk layak menjadi seorang peserta yang sah dalam pertandingan ini, anda mestilah:
  • Merupakan seorang rakyat Malaysia tanpa mengira umur dan bangsa.
  • Anda mempunyai sebuah blog yang masih aktif mahupun sudah lama tidak aktif. Sekiranya anda tidak mempunyai blog, anda dibenarkan untuk mewujudkan sebuah blog baru bagi tujuan menyertai pertandingan ini.
  • Mendaftar di LetsMasak dan mencapai progress sebanyak 50%.

Progress saya di Let's Masak.

Sekarang ini saya dah capai 80%. Belum 'recook a recipe' je lagi. Dah layaklah nak sertai contest ini. Marilah kita join ramai-ramai. Ajak geng-geng suka masak untuk sama-sama meriahkan laman perkongsian hebat ini. 5 pemenang dicari berdasarkan jumlah progress ahli-ahli yang dirujuk (referred) oleh setiap peserta. Tak dapat iPhone 6 Plus 64GB, mana tahu ada rezeki dapat wang tunai kan?

Oh untuk syarat-syarat lanjut contest, sila klik pada banner Let's Masak di atas ye.

Contest ini dianjurkan oleh LetsMasak.com dan disokong bersama Kelab Komuniti Hai Blogger!

 

54 ulasan:

  1. mcm pna bc pasal ni kat blog kak wana la. huu

    BalasPadam
  2. mcm nak join tppppp takot xde mse free. wuu T-T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala join je la, Nadya. Suka-suka,...

      Padam
    2. kene bt resipi tuu xd masa la kak. dahnya start mggu dpn kene ot je. wuu

      Padam
    3. Klu busy cenggitu abaikan saja, dik. Tu dah start OT sure tambah penat & xcukup rehat,...

      Padam
  3. hari tu dah dafta tapi masa tak berapa nak ada nak taip resipi dekat situ. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun terkial-kial menaip resepi kat situ, Nani :)

      Padam
  4. SS pandai masak air je... Boleh join x? He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha boleh je SS,...tak de masalah punya :)

      Padam
    2. Resepi Air Panas by Es Es tudiiaaaa..

      Padam
    3. Marvelous! Susah nak saingi resepi SS tu :)

      Padam
    4. SS pandai masak air je? ...kalau camtu sis JM pandai bancuh air je..mmg sah x layak join lah kan Farrah

      Padam
    5. Layaklah, sis! Resepi air bancuh ;)

      Padam
  5. adoii tak pandai memasak. acano? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak apa,...pandai tengok & pandai makan pun ok je :)

      Padam
    2. leh caya ke sayidah x pandai masak :-)

      Padam
    3. Itulah,...semua nak merendah diri cam sis JM

      Padam
  6. fuhh dpt iphone 6 mmg best r!
    huhu

    BalasPadam
  7. hadiahnya memang menarik.. tapi tak berkesempatan laa nak share resepi apa bagai nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bab share resepi tu mmg jenuh sikit, eyda. Akak pun baru kongsi 2 resepi je :)

      Padam
    2. kak Farrah selalu share resepi kat blog nih, ok laa.. Eyda nih jarang2 berkongsi ni memang susah laa..

      Padam
    3. apapun good luck ya kak Farrah..

      Padam
    4. Thanks so much, eyda :)

      Padam
  8. Wow sungguh menarik!!! Nad nak join la nanti heeeee

    BalasPadam
  9. wahh syoknye..
    rp ayu xpndai nk msk mcm kak farrah...
    gud luck kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hukhukhuk akak pun bukan pandai masak sangat,...saja je join hihihi

      Padam
  10. wah..akak pun dah join ya..tahniah kak..moga ada rezeki menang kan..selain tu boleh la kongsi lebih banyak resepi dan tips di sana..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak sebelum ni lepas register dok diam je. Lepas baca Wana punya entri baru excited nak share resepi. Tapi masih terkial-kial lagi ni. Thanks, Wana :)

      Padam
  11. cepat juga akak buat kan sampai dah capai 80% progress..tahniah kak, chaiyok2!!! :D

    BalasPadam
  12. amboooih hadiah dia memang super marveles..
    semoga ada rezeki nak menang.. smartfon tu Kak Farrah =P ahahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha smartphone you,... (Sambil buat gaya libas shawl)

      Padam
  13. best jugak tapi mcm xsempat ja..

    BalasPadam
  14. Good luck. Menarik ni. Tapi masih tak sempat nak join lagi.

    BalasPadam
  15. good luck Farrah...kalau sis nk join jawabnya TAK LAH

    BalasPadam
  16. Kalau saya masuk...

    >>>>


    >>>>>


    >>>>>>> confirm.....


    ......


    KALAH :)

    BalasPadam
  17. khaty pon dah join farra..good luck ya farra

    BalasPadam
  18. mcm menarik kan...tp xreti masak...hahahhaha...papepon semoga berjaya farah yerr heheheh

    BalasPadam
  19. teringin jugak nak join content ni. tapi sekarang macam tak sesuai sebab takde dapur nak masak. huhu. tunggu next sem break baru join kot. hehe

    BalasPadam
  20. Macam menarik.. Nak try lah. Hihihi. Good luck kak Farrah...

    BalasPadam
  21. All the best Kak Farrah :) untung2 ade rezeki Kak Farrah :)

    BalasPadam
  22. Ekin daftar baru share satu resepi

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...