Selasa, 26 Mei 2015

Apabila Sis JM 'balik kampung',...

Tengok tajuk je mesti dah dapat agak entri ini mengenai apa. Rasanya Sis Jari Manis tak perlu any introduction. Kenal kan,...siapa yang follow blog akak kita yang 'fwenly' dan pemurah ni mesti sedia maklum betapa Sis JM dan Korea bagai tak dapat dipisahkan. Kekerapan menjejakkan kaki di bumi Korea dah macam balik kampung!

Apa yang seronoknya, setiap kali Sis JM 'balik kampung', merasalah kita dapat mementos dari sana. Oppa je dia tak angkut balik. Heheheh. Mari tengok kiriman ole-ole Korea Sis JM yang saya terima Rabu lepas. Hadiah ni saya dapat sebab menjadi salah seorang pengomen tegar untuk bulan Januari - April 2015.

Err, Kopi Senyum tu made in Malaysia.

Dapat satu kotak souvenir Korea berisi letter opener/bookmark dan sebatang pen, dua butir kerongsang, sepasang sudu dan garpu, ketip kuku, fridge magnet, 2 sachet Kopi Senyum dan sekeping kad ucapan.

Memang dekat di hati,..always :)

Yuri enter-frame dengan kad :)

Bloggers' Board


Sebenarnya Sis JM, Aisya dan Shikin secara tidak langsung dorong saya untuk hasilkan Bloggers' Board. Saya selalu terima poskad, kad dan hadiah daripada mereka dan rasa sayang pula kalau nak simpan sahaja. Sekurang-kurangnya, apabila dipaparkan di board sebegini, setiap kali saya masuk bilik kraf saya boleh tengok (dan senyum sengih-sengih seorang diri!). 

Sis JM lah antara penyeri utama Bloggers' Board saya :)

Entri penuh baca sini
Dua poskad sebelah kiri daripada Sis JM. Baca di sini dan sini.

Dan yang terkini, dekat 'tanah lot' yang lain pula :)

Kenal kan jiran-jiran tu?
Fridge magnet dengan kad je naik board. Kalau ikutkan nak tepek semua tapi takut roboh pula board sekangkang kera saya tu nanti. Terima kasih banyak-banyak, Sis! Saya suka dan hargai setiap satu pemberian sis. Moga ukhuwah yang terjalin akan berterusan, semakin erat dan mudah-mudahan satu hari kita akan dapat bertemu empat mata :)


79 ulasan:

  1. Teringin nak buat camni.. tapi takde rumah sendiri... so simpan je la dalam laci... dah lama jugak tak dapat apa2 dari blogger... rasa macam terpinggir pulak..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. takpe tunsha... simpan dulu.. dah ade umah nanti takyah sesusah cat.... tampal je sume card, fm & etc... baru kretip! hahhahaha.. =p

      Padam
    2. Boleh pakai gak saranan luna tu hihihi
      Takpun, Sha boleh buat board display yg tak perlu attach pada dinding. Buat yg kecil dan boleh stand mcm frame gambar :)

      Padam
  2. argghh....sebak dan tarharu!!!!! dak Farrah...sis JM loveee uuuuuuuuuuuuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ckp ttg sebak dan terharu,..saya lagi terharu....Sis selalu beri gifts pada saya,..bukan satu dua,..'sebakul' lak tuh hihihi
      Love you toooooooo!

      Padam
  3. sis JM juga byk terima ole2 dari Farrah...thank u so much dear

    BalasPadam
    Balasan
    1. My pleasure,...apa sgtlah pemberian saya berbanding gifts & tanda ingatan sis :)

      Padam
  4. bestnyaaa.. ayat palig best 'walaupun kenal di alam maya je tapi rasa dekat di hati :)
    btw Yurii rasa nak nak gomoi2 dia2 haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ayat tu yg mahal!! Nak gomoi Yuri? Jangan, Far. Kucing perasan diva ni kaki cakar :)

      Padam
  5. Sis JM balik kampung.. hehe.. nanti kite boleh tumpang balik kampung Sis JM kan kak.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Siapkan je RM secukupnya, Firah. Then, dah boleh pakat ngan JM utk tumpang ikut balik kampung :)

      Padam
  6. so sweet :) kenalll semuanya jiran2 akak farrah kat blogger board tu . hehe . semua yg fofular2 . tahniah akak :) lepas minum kopi snyum bertmbh snym akk . hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, dik! Jiran2 akak tu memang glamour dan fofular :)
      Jemput minum kopi senyummmmm.

      Padam
  7. Wow, bestnye goodies.... Kopi senyum tu pun Dr Korea jgk eyhh,huhuu.....;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kih kih kih...yg lain semua dari Korea kecuali Coffee tu :-)

      Padam
    2. Kopi senyum produk tempatan hihihih

      Padam
  8. Wow..dapat gift lagi.untung fmf

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe memang beruntung dan berbahagia, SB :)

      Padam
  9. best kan bila dapat hadiah dari rakan blogger.. Eyda pun dapat jugak hadiah daripada kak JM.. tak sempat nak buat entry..

    BalasPadam
    Balasan
    1. buat cepat.. tak sabar nak baca.. ;)

      Padam
    2. Buat segera,...nanti akak datang terjah...

      Padam
  10. Jay Emm = Koya... Cuba cari formula asal... He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. JM tahu SS dah tahu..so...simpan dalam hati je..plssssssssssssssss

      Padam
    2. Amboiii, sempat ada 'transaksi gelap' kat sini. Ss mintak rasuah ye...

      Padam
  11. SS tak dapat gift dari Jay Emm... SS dapat harta karun.. He He He..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harta karun bukan calang2. Ahmad Albab pun kalah!

      Padam
    2. SS memang beruntung, siap dapat harta karun lagi dari kak JM..

      Padam
  12. Bila sis JM balik kampung macam2 lah dapat kan.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. balik jumpa bakal mak mertua kih kih kih

      Padam
    2. Oohhhh tu yg selalu kena balik kampung tu ye....

      Padam
    3. patut laa kak JM kerap balik kampung.. :D

      Padam
  13. best nya farra..makin meriah board farra..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setiap hari senyum lebar tgk board, Khaty :)

      Padam
  14. Wah, banyaknya hadiah Kak Farrah dapat..Tahniah Kak Farrah :)

    BalasPadam
  15. tahniah Farrah dapat ole2 dari sis Jm.. blogger board Farrah dah penuh tu, nak kene tukar dah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi nak kena beli 'tanah lot' baru,...tapi boleh selit2 lagi tu :)

      Padam
  16. hai kak farrah!!! ape kabar..?? hehehee.. lame tak jenguk sini nih.... nk sewe bilik duduk lelame kat sini boleh tak..?? ade ais kepal tak..?? hahhahaa =p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pe kena mengena sewa bilik dgn ais kepal? Tak paham? Ni drama tamil ke pe nih Luna? Yuri pon pening... Keh Keh Keh...

      Padam
    2. Hahahaa SS dah pening! Hai, Luna! Lama tak dengar khabar berita. Mari2 akak bagi bilik vvip. Ada ais kepal, cendol durian as welcoming treats :)

      Padam
  17. hahahaha... nk gelak bace ayat "oppa je die tak bawak balik" haaa... kak farrah jangan terkejut lak nnti kot mne tau tetibe bukan FM yang sampai... tapi card wangi made in korea y sampai..!! haa... time tu... oppa in the house yaw!! =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalu dia bawak balik oppa... tak kan laa dia nak post kat u'ouls... Of coz laa dia perap dalam bilik dia....

      Padam
    2. Huhuhu kalau sis JM bawa balik oppa, untuk dialah kan,..
      Kita tunggu jelah kad wangi ajak kita makan nasi minyak,..tapi dlm kes sis JM ni bibimbap & bokumbap.

      Padam
  18. Wah bestnyaa..tetiba ade kopi tu terkejut gak ingatkan dari korea juge..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe kopi senyum tu trademark manis Sis Jari Manis :)

      Padam
  19. kak Farah, kenapa comel sangat si Yuri tu (T_T)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh tu kena tanya dia. Comel2 pun spesies garang si Yuri ni.

      Padam
  20. Bnayak dah boards kak Farrah ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe bolehlah,..buat jadi penyeri bilik kraf akak :)

      Padam
  21. akak!!! wana nak lepak kat tower akak malam ni..rinduuuuuu sangattttt!!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan, Wana. Cariklah kalau ada bilik kosong. Kalau lapar gi kitchen ye hihihi

      Padam
  22. wow, banyaknya ole2 dari sis JM..murah hati sangat dia kan..murah rezeki sis JM selalu..tahniah buat kak farrah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Wana. Sis JM memang pemurah. Moga rezekinya makin melimpah ruah. Lagi kita suka memberi, lagi banyak rezeki masuk :)

      Padam
  23. pandai ja yuri posing ek..rasa nak cubit pipi yuri tu..hehehe... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia posing bergaya. Sekejap je tu. Lepas tu buat muka sombong,...

      Padam
  24. bestnyer.. siap ada 'tanah' lot khas lagi tu.. =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihihi dalam tanah lot tulah mereka dok berjiran :)

      Padam
  25. alalalal... nak kucing tu, ada baka x? nak sekor. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak delah, Eyja. Ni lah satu2 nya. Orang yang bagi. Then Yuri ni cannot pregnant ;)

      Padam
  26. tahniah ka Farrah :) banyak terima hadiah sebagai tanda ingatan dari rakan blogger :)

    BalasPadam
  27. kagumnya.. walau hanya kenal di alam maya tp friendship korang sgt awesome!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, moga persahabatan kita semua berkekalan :)

      Padam
  28. wahhh bangganya poskad kita ada 2 dekat board kak farrah...lama dah xanta poskad dekat orang.... banyak hadiah kak farrah dapat dari kak JM....**jeles sikit
    hihihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, tiap2 hari dapat pandang poskad Aisya. Buat tenung2 time tak ada idea :)

      Padam
  29. nampak keychain kite la
    ohh bangga sattt
    heee ayu xpandai nak buat board
    so ayu simpan dalam kotak je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nampak kan? Nampak kan? Senang je nak buat board nya, Ayu. Alah, simpan dalam kotak pun kira appreciate juga apa :)

      Padam
    2. yela tapi tula xnmpak la brg2 tu
      nak amek gambar tu bersepah lak

      Padam
  30. perghh...banyaknya hadiah dari JM..kopi senyum..bila minum, mesti senyum..

    cantiknya kaler Yuri..geram tengok..kucing Parsi ke ni?

    BalasPadam
  31. Ekin nk buat mcm ruang tak cukup nk buat huhu

    BalasPadam
  32. Yuri buat gaya mcm tu buat ekin geram nk gelitek perut dia

    BalasPadam
  33. masyuk gila kan Akak JM nyer parcel ? hamek kau.. segedebuk souvenirs dari korea mari..
    kalo CT ke korea nanti takyah beli souvenirs untuk diri sendiri dah.. semua da dapat hehehe..

    moga Akak JM murah rezeki sentiasa sbb murah hati belikan semua2 ni untuk peminat dia..
    hehehe..

    BalasPadam
  34. Yuri tu siamis ke kak ? mind my spelling.. malas nak eja betul2..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...