Sabtu, 27 Jun 2015

Craft Charm untuk DIY



Pek Craft Charm ini saya beli di DAISO. Dah lama dah,..sebelum implement GST lagi. Sekarang ni nak shopping kat DAISO memang kena betul-betul pilih dan scrutinise. Berbaloi ke tak? Worth it ke untuk buat craft. Maklumlah, sekarang ni satu item dah jadi RM5.30!

Saya terpaut hati dengan charms yang cenonet ni semua. Comel! Warna pun rustic gitu. Kebetulan saya ada beberapa ring untul keychain yang warnanya sama dengan charms yang saya beli. Nanti boleh buat DIY keychain. Tak pun buat adjustable bracelets. Mesti cantik! Ala-ala pandora versi rustic. Tapi kena cari tali untuk buat bracelet dululah.

Dah 10 Ramadan. Sekejap je masa berlalu. Selamat berbuka puasa!

32 ulasan:

  1. Kecil molek je, klu wawa rse nak ambil je smua.. Hehe

    Selamat berpuasa kak farah..😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Geram kan tengok hihihi
      Selamat berpuasa utk Wawa juga :)

      Padam
  2. comel je, tapi kalau kulit sensitif mesti gatal-gatal pakai bracelet ni..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu kalau jenis allergic, jgn coba2! Confirm mende ni tak nickel free :)

      Padam
  3. Kreatif and rajin nya lahai Kak Farrah ni! Selamat berpuasa :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat berpuasa, Dilla. Lama tak dengar citer :)

      Padam
  4. Haah.. boleh jadi Pandora version rustic..

    Rare sikit....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi kekonon pandora la kan :)

      Padam
  5. Selamat bersahur Kak Farrah ~~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat bersahur, selamat berbuka, Firah :)

      Padam
  6. comel2 jer.. kalau dah kreatif apapun boleh buat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihu mendenya dah sedia ada, eyda. Kita gantung2 ikat2 je ;)

      Padam
  7. Sis farah...
    buat lah tu... yang pin shawl tu...
    ngeh ngeh ngeh...

    nanti bagi saya satu tau...

    ehhhh... tetiba sungguh dak huda ni.
    hahahaha...

    selamat meneruskan perjuangan di 17 hari lagi...
    tahun ni puasa 29 hari je rupa2 nya...
    hwaaa.... sedih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak memang terfikir nak buat pin shawl tu tau. Tapi kena cari aksesorinya dulu. Kalau jadi, *Huda orang pertama yg akak bagi :)

      *baru feel panggil ngan nama ;)

      Padam
    2. Hehe... gigih.... sayaaaaangggg akak dari bumi sampai bulan bintang pluto marikh dan seluruh cakerawala ... pastu balik ke bumi...
      hihihi...

      Padam
  8. oooo baru sy tau...rupanya charm ni laa diorg jg buat utk pin tudung...mmm...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, anies. Susun beads, kat hujung tu letak craft charm begini :)

      Padam
  9. sy pernah nmpk benda ni kt daiso...tp xtau nk wat pe..nmpk sgt keras tgn hahahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sape cakap keras tangan. Leh masak sedap2 tu tak keras tanganlah :)

      Padam
  10. kulit I sensitif, xleh nak pakai gelang2 camtu.. dia nak emas ja, ngada kan? dah la emas mahal.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak suruh Syida melabur emas. Tak yah habis duit beli aksesori bukan2 :)

      Padam
  11. yelah, cantik2 belaka
    selalu kalau DIY hasil seni kak farrah tu. belikan kat mana aje
    senang sikit kot terlebih rajin nak jaid berseni juga =)

    BalasPadam
  12. craft charm? pertama kali dgr...huhuh...

    BalasPadam
  13. Wah, bracelet ala2 pandora..mesti cantik :)

    BalasPadam
  14. Seronoknyalah kalau saya ada masa dan resources untuk buat benda-benda kreatif sekarang ni. Teringin juga nak buat DIY macam ni.

    BalasPadam
  15. Nak tengok hasilnya nanti kak ;)

    BalasPadam
  16. Daiso ni 30 sen pon nak berkira... DIY je tak de GST...

    BalasPadam
  17. oo ade jugak ye charm ni
    xpernah perasan pon..
    ayu sejak gst ni mmg tak masuk2 lgi kedai tu
    hehehe

    BalasPadam
  18. mau carik jugak la !!!
    nice...

    ok lagi daiso jadik rm5.30. dia up kan exactly 6% for gst.
    henode shop dari rm5 naik jadik rm6 !
    so harga brg da naik dari rm5 kpd rm5.64.

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...