Lagu Rindu - Kerispatih (Easy Guitar Chords)

Ahad, Julai 19, 2015

Kord Gitar dan Lirik Lagu Rindu - Kerispatih 



(Intro)
C Am G C G

C Dm Em G
Bintang malam katakan padanya
Am Em Dm G
Aku ingin melukis sinarmu di hatinya
C Dm Em G
Embun pagi katakan padanya
F Em Dm G
Biar kudekap erat waktu dingin membelenggunya

C G

C Dm Em G
Bintang malam katakan padanya
Am Em Dm G
Aku ingin melukis sinarmu di hatinya
C Dm Em G
Embun pagi katakan padanya
F Em Dm G
Biar kudekap erat waktu dingin membelenggunya



(Chorus)
Am Em F 
Tahukah engkau wahai langit
Am Em
aku ingin bertemu
F G
membelai wajahnya

Am Em 
Kan kupasang hiasan
F Em
angkasa yang terindah
Dm G
hanya untuk dirinya

C Dm Em G
Lagu rindu ini kuciptakan
Am Em F G
hanya untuk bidadari hatiku tercinta
C Dm Em G
Walau hanya nada sederhana,
F Em Dm G
ijinkan kuungkap segenap rasa dan kerinduan



DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan mendapatkan lagu, nada dering atau 'caller ringtone'  di platform digital yang sah agar mereka dapat terus berkarya.

24 ulasan

  1. Wah . cik farra goreng la satu lagu ^^

    BalasPadam
  2. sempat lagi rindu-merindu di hari raya..hehe

    BalasPadam
  3. rajin kak Farah on9 blog...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Time ada masa terluang je :)

      Padam
    2. Ekin ada masa malas nak update ideal xde huhuhu

      Padam
  4. woww!!! lagu nih....kalau ada suami then dia dedikasikan lagu ni buat sis JM...romantiknya!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi amboi amboi! Bukan main lagi sis JM minta future husband dedicate lagu :)

      Padam
    2. eheheehh..sis JM ko tu ngade!

      Padam
    3. Ngade-ngade manja tak pe :)

      Padam
    4. Nak suruh abe nyanyi la nanti nak bagi sis JM jeles hahhahahaha

      Padam
  5. eheheh kerispatih wujud lagi eh.. dok dengar 6ixth sense adi hensem =P
    tujuh kali malam minggu please wakaka.. mcm pandai main gitar je =P

    akak nanti CT nak nyanyi akak mainkan gitar k.. kita jamming malam2 tngh2 pagi buta..
    muahahahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan main lagi dia. Boleh2 no hal. Selagi tak de orang baling periuk belanga kat kita,..kita jamming sampai pagi!

      Padam
  6. Saya rindu masa2 free saya...bila aktif berblog

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak apa, zarul. Masa busy pun harus dihargai :(

      Padam
  7. lagu ni ayu tau
    tapi ayu tak pandai lak main dgn gitar
    hehehee

    BalasPadam

PERHATIAN: Setiap komen yang tersiar di From FAMF TOWER adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis itu sendiri malah tidak mewakili pandangan pemilik blog. Pemilik blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlaku sebarang permasalahan yang timbul berkait komen tersebut.

Pemilik blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.