Rabu, 8 Julai 2015

Wordless Wednesday - My Acar Ikan Masin


Acar Ikan Masin Cili Api

50 ulasan:

  1. nampak macam best kalau kena dengan nasi panas..

    Good morning.. Assalamualaikum kak ~

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam, Dik Firah!
      Good morning to you too.
      Haaa ni acar ni memang wajib lawan dengan nasi panas!

      Padam
  2. bila resipi nak keluar?? hahaha

    BalasPadam
  3. owh... kenapakah ku buka entri ini sekarang.
    nanges...sedapnyerrr

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan nangessss,...jangan nangesss :)
      gamba je ni....

      Padam
  4. resepinya nanti kan>.. tapi I tak makan acar.. org cakap sedap.. nanti leh try kot

    BalasPadam
    Balasan
    1. langsung tak makan acar ke? acar buah? acar rampai? sumer tak makan? should try one day, mana tahu kena dengan selera

      Padam
    2. acar buah makan.. tu je lah yg maakn..

      Padam
    3. Ohhhhh makanlah jugak :)

      Padam
  5. eh..Rabu dah ke?ni macam terlajak awal ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah akak dah dua minggu berturut2 buat perangai cenggini, Sal! Terus lompat hari Rabu :)

      Padam
    2. Uittt entri ni belum hari rabu ka

      Padam
    3. Hahahah entri ni terkeluar hari Selasa. Dah setengah hari baru perasan. Tarik balik. Pos semula hari Rabu :)

      Padam
  6. rasa cm mane ni kak farrah
    acar, ikan masin pastu ade cili api plk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasa sambal acar tu macam biasalah, cuma pedas sikit sebab akak lebihkan cili. Then, bila nak makan, cubit ikan masinnya, tenyeh cili api, gaul ngan nasik masuk muluttt!

      Padam
    2. Perghhh macam sedap ja. Biasa makan sambal ikan masin

      Padam
    3. alamak terliur lak ni
      heheh tapi ayu tak pernah makan sambal acar lah kak farrah
      igtkan masam2 rasanya

      Padam
    4. @aRz & Ayu - memang sedap. kalau ada peluang jumpa, mesti rasa. masam2 masin. makan ngan nasi panas :)

      Padam
  7. Ikan masin sme ngan ikan kering kan? Hubby wawa suke.. Tpi tk pernah buat macam ni.. Share resepi kak..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah. Lebih kurang je akak rasa :)
      Insya Allah, akak update resepinya nanti ye.

      Padam
  8. Balasan
    1. Satu ja ka tisu. Ramai yang meleleh air liur

      Padam
    2. Mintak stok lebih sikit kas SS :)

      Padam
  9. ada cili api tu yg best ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berasap bontot.. Keh Keh Keh....

      Padam
    2. Hahaha tang berasap bontot tu yg mahal! :)

      Padam
  10. Balasan
    1. kak Farrah kan selalu create resepi sendiri

      Padam
  11. Acar ikan masin tak pernah cuba lagi kak farah tapi Acar buah memang sedap penaik selera

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti ada peluang cuba, aRz. Akak pun baru ni lah tahu wujudnya acar ikan masin hihihi

      Padam
  12. Menu ni kalau untuk sahur pun best kan. Jadi bertambah selera

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sesuai utk yg pahit2 mulut, takde selera nak makan tu :)

      Padam
  13. acar ikan masin? x pernah mkn dan pertama kali tgk di bog ni...kongsi lah resipi Farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, nanti saya share ye, sis :)

      Padam
  14. melelh air mata sy ni kalu mkn (x thn pedas)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa kalau camtu makan ikan masinnya. Cili api tu ketepikan :)

      Padam
  15. First time dengar acar ikan masin..biasa acar buah or acar darat je..heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun orang bagi masa bulan puasa. Baru tahu ada acar ikan masin. Lepas tu excited cuba buat sendiri :)

      Padam
  16. mkn dengan nasi panas perghhhh nyakut molek la 2 pinggan nasi ni

    BalasPadam
  17. Tak pernah makan kot acar ikan masin.. Yg pernah buat pun sambal ikan masin. Heeee. Tak sabo nak resepi!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok Ok. Tunggu entri susulannya ye :)

      Padam
  18. acar ni rasa mcm mn farrah??? manis2 ker??? mcm acar buah ker???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Resepi asal ada guna daun kari. Untuk resepi ni saya alter guna resepi acar buah, then letak ikan masin. Rasanya masam2 manis masin hehehe

      Padam
  19. aida nampak cili padi...
    apa yg ada cili padi, pada aida mesti terangkat rasa nyer...
    meskipun aida x brape pandai makan ikan masin :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa suka pedas, Aida mesti suka acar ni.
      Ikan masin tu kita tolak tepi, cili api tu kasi lenyek makan dengan nasi :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...