728 x 90

Khamis, 20 Ogos 2015

Hanya Untuk Pengguna Printer Canon

Just a quick shout out untuk sesiapa yang ada printer Canon. 
Ya, mesin pencetak jenama Canon.


Ada?


Baiklah, sesiapa yang ada boleh teruskan membaca. Bagi yang tak ada atau miliki printer jenama lain, boleh abaikan terus entri petang saya ini :)

Sekiranya kalian yang mempunyai printer Canon ni:

  • Memang kerap menggunakan printer, dan
  • Mempunyai printer Canon PIXMA (sebarang model)

Sila maklumkan pada saya:
  1. Model printer yang digunakan. Misalnya: PIXMA E500, PIXMA MP287
  2. Jenis Cartridge Printer yang digunakan. Contohnya: CL-41, PG-88
  3. Tinggalkan butirannya di ruang komen di bawah ye.

Thanks :)


47 ulasan:

  1. Salam kak farah :)

    Model printer: PIXMA E400
    Jenis Cartridge Printer: CL-57, PG-47

    Have a nice day! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam. Ok, Nini. Thanks so much. Nanti kalau ada apa-apa akak reach Nini ye.
      Have a great day!

      Padam
  2. Balasan
    1. Amboi,..jawab dengan 4 tanda seru tuh!

      Padam
  3. Balasan
    1. Cikgu ada beberapa catridge printer pixma baru tapi tak guna. So, niat nak bagi orang yang boleh guna :)

      Padam
  4. saya ada kak.. PIXMA 510...
    cartridge colour-98 black-88

    nak buat pe kak??

    BalasPadam
    Balasan
    1. OK, Ikhwan. Nanti apa-apa I'll get back to you. Akak ada a few pixma cartridge yang tak guna. So, nak cari pemilik baru yang sesuaii :)

      Padam
  5. Balasan
    1. Dah boleh jadi barang antik tu. Leh guna lagi ke dalam kekaratannya?

      Padam
    2. SS buat guna utk scan aje...

      Padam
    3. I nya HP dah hilang.. Sedih! beli masa Dip dulu.. Ni dah belajar nak guna kena beli baru.. Sapa2 nak hadiahkan x? haha.. Yg buruk pun xpe, asal leh guna.. HAHA

      Padam
  6. ada tapi dekat umah parents kt aloq setaq.. so tak tahu apa model.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi tak pelah kalau begitu. Tak berniat nak menyusahkan :)

      Padam
  7. WAK ade canon deskjet tp dh berkarat jugak., ehh berkarat sama je mcm SS punye ., kehkeh2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Karat jugak? Wak simpan tu ada hajat nak buka muzium ke wak? :)

      Padam
    2. Simpan masuk muzium wak..hehe

      Padam
  8. Ofis punya valid tak...?? ngeh ngeh ngeh

    BalasPadam
  9. ada, tapi yang opis punya.. boleh ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi opis punya tak leh. Ni untuk personal use je :)

      Padam
  10. saya ade printer HP,
    maaf ye saya comment je & tak ignorekan entry ni..
    *gatal gak nak nyibuk komen

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hiihi tak pe. Tak pe....saya pun ada printer HP sebijik. Guna untuk print projek kraf :)

      Padam
  11. Printer Canon MP 287 tp ink dah tersumbat..la ni pakai EPSON ja...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun guna MP287, tapi dakwat kat luar tu. :)

      Padam
    2. Ooo samalahh masalahnya kot.. Dah 2,3 kali hantar repair.. Pastu jadi balik. Tu yg terus beli printer baru..

      Padam
  12. Cik Mimie guna EPSON je..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Epson Cik Mimie guna model apa? OK tak? Dakwat mahal tak?

      Padam
  13. Tak Ada printer..huhu..dah Lama x Ada printer

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pelah. Bidang kerja wana tak guna printer sangat kan,... hihihi

      Padam
  14. hihihihi...tak ingat no siri.

    nnt balik kang saya tgk.

    ada 2 biji canon kat umah

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa lepas tengok tolong update kat sini ASAP :)

      Padam
  15. wawa guna canon tapi tk igt no series die.. sbb wawa duk rmh mertua hari ni..")

    BalasPadam
  16. tak adalah...tapi nak komen juga =)

    BalasPadam
  17. saya takde printer..nak jugak komen walaupun tuan tanah dah suruh abaikan...hihih

    BalasPadam
  18. Ekin ada akak tapi yg abg punya xtaw leh guna ke tak... canon pixma MP160

    BalasPadam
  19. Dulu pakai HP, tapi dah hilang... Kat office ni pakai Canon lah.. tapi model akak nya macam xfamiliar plak..haha.. Kat office ada 3 printer, aci x akak.. model semua start ngan MF ....hehe

    BalasPadam
  20. Model : PIXMA MP287
    jenis cartridge alamak lupa. -.-

    BalasPadam
  21. salam teacher farah :)

    Salam kak farah :)

    Ana ada dua printer.

    Model printer : PIXMA MP230
    Jenis Cartridge Printer: PG810, CL811

    Model printer : LBP7200C
    Jenis Cartridge Printer: Cartridge 318

    BalasPadam
  22. sy pengguna printer canon...tp dah berkurun tak pakai...dh xigt model apa...yg ptg....xtau simpan kat mana....adehhh..hahahahhaaah

    BalasPadam
  23. gigih turun p cek model.. tapi e610 hehehe.. nape kak ? ngeh2..

    BalasPadam
  24. kalau colour ngan black mmg 88 o 98 kan ? jenis cartridge tu tatau la..

    BalasPadam
  25. ada juga.
    canon pixma tapi nombor nyer tak ingat la, fara.
    ada kat umah...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...